Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

New York Pics

Publicerad 2011-06-19 19:00:00 i Pictures,

Här kommer en bildbomb utan dess like från New York :) Några månader senare men bättre sent än aldrig ;)
>
Press play and enjoy. Passar bra till bilderna :)

På väg från Newark, New Jersey till New Yorks Manhattan!

Manhattan från bilen... Inte långt till Times Square nu. (Om jag får säga det själv känns bilden väldigt typisk film/TV-New York med sina bostadshus på sidorna av gatan)

När man checkade in på hotellet (vi bodde på DoubleTree Guest Suites på Times Square) fick man jättegoda chocolatechipcookies. Stressed spelled backwards is dessert.

Times Square - rakt utanför hotellingången.

Middag på Mariott första kvällen - tvärs över Times Square från hotellet. Trötta men glada. Tack vare speglar i taket vid fönstret kunde man kika på den New York-iga utsikten även om man inte hade fönsterbord - fiffigt.

Frukost på Brooklyn Diner. Fast det låg mitt på Manhattan ;) Mumsigt med Sweet Buttermilk Pancakes covered with Strawberries - ska det vara amerikanskt ska det vara amerikanskt. Synd att man får en hög med pankakor lika hög som lutande tornet i Pisa - man orkar ju inte mer än max en och en halv... Men namnam. (Och deras apelsinjuice är namnamnam)

Broadway musikaler. Men vi hann inte kolla på någon :( men det får bli nästa gång.

Andra dagen - det regnade så vi tuffade ut till New Jersey och en galleria som hade min brors favvo-affär - Affliction. Fanns inte på Manhattan utan i en mall i NJ. Men i alla fall så blev det lite småshopping gjord, typ Bare Minerals-smink (är fortfarande ovan att sminka "hela ansiktet" men använder lite i taget och vänjer mig), Banana Republic-linnen, Abercrombie&Fitch t-shirt osv.

Det regnade hela dagen så det blev middag på Mariott den kvällen också. Jag smet iväg lite tidigare för att botanisera lite i M&M Store och även Hershey's affären (men där blev det inga bilder - men de hade en maskin så man kunde få göra sin helt egna chokladkaka och stoppa i vad man ville - typ nötter osv.)

Dag tre - finare väder = turista. Grand Central Station och Chrysler Building.

Fina insidan av Grand Central Station. Taket är jättevackert med målade stjärnbilder (men det är svårt att få med allt på bild)

Baked by Melissa - mamma och jag köpte minimini-cupcakes. Tänk typ i knäckstorlek. Såå gulliga och tog slut i två tuggor = lagom :)

Som den medlem i FN-föreningen jag är ville jag ju se FN's Högkvarter och alla världens flaggor som brukar vara hissade. Vad ser jag då när vi kommer dit - inte en enda flagga är hissad! Bara en massa tomma flaggstänger. Men hallå - vad är det för stil?! Men men, det var lite coolt i alla fall.

Den kända statyn som står bredvid FN's Högkvarter. Non Violence designad av Carl Fredrik Reuterswärd.

Underbara blommande träd mellan skyskraporna.

Vi åt brunch the Mariott. Högt uppe sitter man i en rund sal som snurrar så man får en fin utsikt över hela Manhattan. Mycket gott fanns det att äta också...

... här är några av efterrätterna jag smakade. Det är en superfin buffé med några olika avdelningar. En efterrättsdel som hade det mesta, till och med chokladfontän :)

Självklart var jag tvungen att gå in i Disney Store. En helt galen stor kristallkrona hängde i taket där det även stod fina citat.

The Rainbow Room gick vi förbi många gånger :)

Massor av vajande flaggor vid Rockefeller Center (till skillnad från vid FN's Högkvarter!)

En typiskt New York-by night scen med ett litet gatustånd.

Middag intogs på fina Ruth's Chris med underbart kött. De har världens godaste cheesecake till efterrätt - it's to die for!

Frukost dagen efter åts på The Rock Café (vill jag minnas att det hette) med finfint utsikt över Rockefeller Centers isrink. Jag åt extremt onyttiga men goda pancakes med vit choklad och rostade hasselnötter. Mmm...

På väg in i vackra, våriga Central Park.

Där åt vi lunch på kända The Boathouse. (Blev väldigt mycket matställen nu märkte jag ;)) Det var trångt, mycket folk men fin utsikt över den lilla sjön/dammen där folk kan hyra roddbåtar.

Innan vi lämnade parken skulle jag bestämt se Strawberry Fields och den kända Imagine-mosaiken.

Nu kommer lite mer mat-influerat. På kvällen fick jag bestämma vart vi skulle äta så det blev ett BBQ-ställe där man fick handdukar istället för servetter. Det var väl inte det bästa stället jag ätit på men kul med något annorlunda.

Vackra, intressanta Time's Square by night.

Platta, kända Flat Iron Building en lagom gråmulen och regnig dag.

Sista dagen åkte vi till Ground Zero innan vi åkte till flygplatsen. De har hunnit riktigt långt med byggandet av Freedom Tower...

På väg till flygplatsen. So long NYC.

En intensiv, kort och intressant resa. Någon dag snart kommer jag tillbaka med mer än fem dagar att utforska New York. Underbar stad :)

Kläm gärna ur dig en kommentar (för nu har jag faktiskt laddat upp hela 31 bilder).

Kommentarer

Postat av: isa

Publicerad 2011-07-20 20:25:22

my goood! den där morotskakan kan gärna få flytta in i min mage :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela