Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Mission Great Britain

Publicerad 2010-09-26 18:19:34 i Everyday,

Mission Great Britain
Vad: Project Peter Pan.
När: 22 - 25 November.
Boende: Palmers Lodge


Mission Great Britain är en stor del av Engelska C där vi får en möjlighet att åka till Storbritainen och undersöka ett ämne på plats. Jag och två andra tjejer ska göra vårat projekt om Peter Pan, författaren J.M Barrie och sjukhuset som Barrie donerade rättigheterna till Peter Pan till. Vi har tagit kontakt med den "Peter Pan-ansvarige" på sjukhuset och hon har varit jättehjälpasam, hon har hjälpt oss organisera i stort sett en heldag på sjukhuset. Hon ska visa oss runt och berätta om Peter Pans betydelse för sjukhuset, sedan ska vi få gå ner i arkivet/muséet och träffa någon som jobbar där och så ska vi även träffa någon som är involverad i en stor ombyggnation som de håller på med just nu... Great Ormond Street Hospital heter sjukhuset och bakom utbyggnationen ligger väldigt mycket miljötänk. Sjukhuset är väldigt influerat av Peter Pan - utanför står en bronsstaty av Peter Pan.

Vi har försökt få kontakt med proffesorer på Universitet, människor på museum osv. Men inget napp än så länge. Vi har två heldagar i London så ena dagen kommer spenderas på sjukhuset och den andra dagen (om vi inte får tag på någon kanon-intervju) kommer vi nog gå runt och kolla på intressanta platser t ex Peter Pan-statyn i Kensington Gardens, ställen där J.M Barrie bodde...

I lite "research"-anda, fast mest på kul, såg jag Hook igår. Har ju redan sett Finding Neverland och Peter Pan (otecknade) så det var väl den som var kvar. Och den var bra :) Med 18 år på nacken så höll den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela