Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Ikväll blir det Vilda Västern

Publicerad 2011-03-31 18:26:33 i Everyday,

Ikväll är det studentfest. Det var inte ett direkt ja när jag visste att det skulle vara ikväll pga mycket plugg (Samhällen) och Högskoleprovet på lördag. Men sen tänkte jag - äsch, det går som det går på Högskoleprovet, man kan ju göra det flera gånger och jag är bara student en gång. Så det blev studentfest. Samhällen är jag ju klar med, fick inte hålla min presentation idag så det blir imorgon men då har jag lite tid att öva på föredraget. Frågan är bara om jag ska slänga ihop en liten Power Point så att det blir tydligare för de som  lyssnar på mig? Vi får se, tror inte att det blir så.

Tillbaka till studentfesten, tema: Vilda Västern. Ja, det är väl kanske inte så att man hoppar upp och ner av upphetsning men men, det blir ju vad man gör det till. Jag ska vara cowboy, eller cowgirl. Men jag har ingen cowboyhatt eller äkta boots (trots att det var mitt mål när jag var i Arizona att köpa båda, men det blir inte alltid som man tänkt sig). Men det blir jeans, rutig skjorta,bälte med stort spänne och låga toffsar - inte så himla spännande men det blir nog lagom. Det är ju så vi är här i Sverige, lagom ;)

Aung San Suu Kyi

Publicerad 2011-03-30 21:48:45 i Everyday,

Sitter i sista minuten (som alltid?) och skriver en analys/ett föredrag till Samhäll C om Aung San Suu Kyi. Många av er har nog hört hennes namn. Hon har mottagit Nobels Fredspris och spenderat 15 av de senaste 21 åren i husarrest. När man skriver ett sånt här arbete blir man så fascinerad över den styrkan som hon måste besitta - att efter så lång tid inspärrad (och nu 65 år gammal) gå direkt tillbaka till kämpandet för demokrati för Burma. Jag blir också fascinerad över hur det fortfarande finns sådana länder, vi vet ju alla att de finns - militärdiktaturer, ohållbara samhällen där ca hälften av befolkningen lever under extrem fattigdom osv. Men det blir så tydligt när man läser så mycket om ett land.


Respekt.

Let the Sunshine in...

Publicerad 2011-03-30 10:12:04 i Everyday,


I lördags var jag, Adam, min farbror och hans tjej och farfar och hans fru Marie-Louise på musikalen HairStadsteatern. Den har bara gått några dagar och i recensioner innan hade jag läst att de tyckte att den var bra men ganska högt ljud och mycket naket. Och allt det kan jag väl hålla med om... Började med att en naken man ställde sig mitt på scenen och blåste en trudilutt i en trumpet och sen till och från var det nakna människor på scenen. Musiken var jättebra och alla som sjöng och var med kunde verkligen sjunga. Nu var det ett tag sen jag såg en musikal i Sverige och jag tycker ju väldigt mycket om musikaler så det var kul :) Om ni får möjligheten att se den - se den! (Fast jag vet inte om det finns några biljetter kvar, tveksamt)

Boksug...

Publicerad 2011-03-28 11:43:50 i My Wish List,

Just nu håller jag på att läsa boken Through a Glass, Darkly av Donna Leon för Engelska C/Camebridge. Den är inte så himla festlig om jag säger så men snart så är jag förhoppningsvis klar med den, på torsdag ska vi nämligen senast lämna in en kort beskriving av en karaktär i boken och skriva en book review på lektionen. Efter det blir det nog Roberto Savianos Gomorra, som jag börjat tjuvläsa lite för att Through a Glass, Darkly var så tråkig och seg bitvis... Men men. Idag när vi var på väg hem ifrån Stockholm stannade vi vid Skärholmen och jag gär alltid runt i den stora bokaffären som finns där. Älskar ju pocket och det har dem verkligen där och det kliade lite i fingrarna när jag såg lite böcker som jag ville ha;

Min vän Leonard av James Frey

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee av Dee Brown

Svensk Maffia av Lasse Wierup och Matti Larsson

What do you want to do before you die?

Publicerad 2011-03-27 19:30:50 i Everyday,

Min senaste favoritserie är The Buried Life som är en MTV-serie som nu visas på Kanal5. Den handlar om fyra killar som kör runt USA i en lila buss för att kryssa av en lista på hundra saker som de vill göra innan de dör. För varje sak som de gör för sig själva gör dem något för någon annan. Underbar serie.

UF-mässa

Publicerad 2011-03-24 23:09:36 i Everyday,

Mässan nästa! Idag har jag monterat affischer på pannåer (varav ena hamna snett - frustration!), sytt och mätt svart velour-tyg, skrivit ut papper, putsat visitkortshållare, skurit till en matta (eller pappa gjorde det men jag stod bredvid och stöttade) med massor av mera.

Nu väntar en god natts sömn och en tidig färd till Strängnäs av alla ställen för att bygga monter. Ska bli superkul. Men nu - sängen!

Bilder kommer senare. På lördag ska Hair på Stockholm Stadsteater avnjutas så det blir en flängig början på helgen. Kul ska det också bli :)

Vi höres.

Glädjepiller!

Publicerad 2011-03-21 18:11:31 i Music,

Den här låten sätter fart och guldkant på min dag :) Man kan inte annat än bli glad. Eller vad säger ni? Vrid upp volymen och dansa loss!

Here we go.

Publicerad 2011-03-20 15:34:13 i Everyday,

Nu ska jag strax sätta mig i bilen och tuta till gymmet med far. Har inte tränat på veckor pga en riktig seeging till förkylning. Blir lungt pass idag med mestadels crosstrainer tror jag, kanske lite styrka på det. Vi får se vad jag känner för. Skönt ska det bli att komma igång i alla fall.

Sen ska jag fira träningen med lite morotskaka. Namnam. Snart är den slut :) Men ibland måste man unna sig för det är ju så gott!

7.

Publicerad 2011-03-20 08:00:00 i Books,

Nick och Norahs Oändliga Låtlista - Rachel Cohn & David Levithan
Myspysbok. Snabbläst. Lämnar en go känsla i magen efteråt. Rachel och David har skrivit varannat kapitel från Norahs respektive Nicks sida av saken och allt som händer. Lite konstigt i början men sen blir det toppen. Rekomenderas varmt. Nu är jag väldigt sugen på att se filmen som spelades in för några år sedan. Kan även skarpt rekomendera David Levitans bok Ibland Bara Måste Man - en favorit i min bokhylla, galet fin kärlekshistoria.

Fredagen

Publicerad 2011-03-19 19:29:57 i Everyday,

Fredagen den 18 mars 2011. Jag besökte tandregleringen och fick reda på att jag blir av med tandställningen i underkäken den 4/5. Jag åt tre bitar mumsig, hemmagjord morotskaka. Jag kollade på Let's Dance och Så Ska Det Låta. Jag fick hem pärlor till UF-företaget. Jag läste ut mysboken Nick och Norahs Oändliga Låtlista. Jag hyrde Letters to Juliet, Wallstreet 2 och The Social Network. Jag köpte en liten påse smågodis som åts upp inom några timmar.

En bra fredag. Ett minus. Det snöade i Nyköping!

UF för hela slanten

Publicerad 2011-03-17 10:13:04 i Everyday,

Det ekar lite tomt här de senaste dagarna. Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Eller jo, det gör det ju men mycket fokus och tid går till UF inför mässan nästa vecka. Jag sitter och redigerar bilder till affischer, beställer pärlor, tillverkar armband och funderar på vad jag ska ha på väggarna... Det är mycket som snurrar i huvudet kan jag säga! Så om ni inte har något bättre för er nästa fredag;

Vad: UF-mässa
Var: Linnéahallen, Strängnäs
När: 25 mars 2011
Kl: 12-16
Monter: A:098
Fri entré

Walk this way

Publicerad 2011-03-15 17:53:09 i Everyday,

Bild från gårdagens promenad.
Har precis kommit in från en promenad. Förkylningen vill inte släppa taget så jag känner mig inte riktigt pigg på att återvända till gymmet än eftersom att halsontet kommer och går. Men en promenad blev det igår och idag. Sitter och slappar framför datorn samtidigt som jag försöker hitta på lite namn till mina nya armband. Om en timme ska jag traska iväg till NK-villan för årsmöte med FN-föreningen. En tjej från Stockholms FN-förening kommer och berättar lite om Israel/Palestina-konflikten, kan bli intressant :)

6.

Publicerad 2011-03-15 15:29:19 i Books,

Shiela O'Flanagan - Den jag ville ha
Chick-lit i kubik! Lättsmällt, lättläst, ganska förutsägbar men med några skruvar. Den fick agera lite som paus-läsning innan jag ska börja läsa en bok för Engelska C. Så en bok som man bara kan glida igenom och det var det. Det tog några sidor innan jag kom in i den men sedan läste jag resten av boken på några kvällar. Boken handlar om Darcey och Nieve som är barndomsbästisar men som sedan flera år inte pratar med varandra på grund av en händelse som självklart cirkulerar runt en man.

En helt okej bok, kommer inte läsa den igen men lagom att läsa bara för slappandets skull men inte för någon enorm litterärt upplevelse.

Nötblandning, plugg och Glee?

Publicerad 2011-03-13 16:44:07 i Everyday,

Sitter och mumsar på min nygjorda lilla nötblandning - naturella cashewnötter, torkade tranbär och lite 70% choklad - mums! Ska samtidigt egentligen sitta och tolka några texter ur Bibeln och några andra urkunder men jag är inte jättetaggad... Hmm, undra varför. Vem skulle inte sitta och analysera olika religiösa (och mer eller mindre tydliga) texter angående döden och livet efter döden, bara för att det är kul? Men men. Förhoppningsvis blir jag klar idag. Men senare blir det nog lite Glee i alla fall, mamma och jag ska börja kolla. Jag köpte första säsongen i London men sen har den blivit stående i bokhyllan. Jag såg några avsnitt i USA där den är omåttligt populär och jag tycker om musiken... Men vi får se vad mor min säger, annars får jag kolla själv ;)

Nej, lite mer tolkande av texter ska jag göra innan jag hittar på något annat!

Sjukstuga

Publicerad 2011-03-10 11:00:22 i Everyday,

De senaste dagarna har varit riktigt seega. Tjock i halsen. Täppt näsa. Illamående som kommer och går. Ont i huvudet. Lite lagom feberfrossa utan riktig feber. Idag har det mesta som tur var gett med sig. Lite i alla fall. I tisdags var jag bara på ena av mina två lektioner i skolan - engelskan. Eftersom att många lärare är borta i och med årets språkresor med de som läser italienska, spanska, franska och tyska. Så det känns inte som att jag missat så galet mycket. Men idag ska jag försöka få lite plugg gjort. Har lite uppgifter som ska in de kommande veckorna så jag har saker att göra - Samhäll C, Religion B, Svenska C och lite Rättskunskap. För att inte säga UF - där kan man jobba hur mycket man vill :) Speciellt inför mässan den 25 mars...

Kalashelg

Publicerad 2011-03-06 14:32:43 i Everyday,

En helg fullproppad med vänner! Det tycker vi om :) I fredags började det med födelsedagsfirande hos Terese som fyllde 20! Sedan blev det Tellus till de stängde och sedan lite nattmat. Igår var det pizzabak som gällde hemma hos mig. Efter vi jäst lite efter maten blev det ett dopp i spabadet för att sedan kolla på Babel. Bra film men lite deprimerande, inte ett glädjepiller direkt.

Nu är det svenskaplugg som gäller. Ska skriva ett argumenterande tal/text - kulkul (eller inte...). Lite senare blir det nog gymmet, ska försöka mig på att springa 5 km. Får se hur det går. Men först - svenskan!

Matta under armen

Publicerad 2011-03-03 10:17:50 i Everyday,

Aldrig har ja mötts var så många glada miner som igår när jag gick hem från skolan. Jag hade nämligen en matta på 1,4 meter ihoprullad under armen. Det var nämligen så att jag gick förbi Eva's Mattor på Öster för att fråga om de ville sponsra mig med en matta till min UF-monter. Då svarade han som jobbade där "du kan få den här mattan" och rullade ihop den på typ två sekunder... Sen hade jag inget annat val än att klämma in mattkorven under armen och vandra hemmåt. Och oj så många leenden jag fick. Är väl inte varje dag man ser någon på Östra Storgatan med en matta under armen... Jag var i alla fall glad över att jag kunde sprida lite glädje på onsdagseftermiddagen och att jag fått en matta till min motner. Nu måste den bara klippas till lite - den var lite större än montern :)

5.

Publicerad 2011-03-01 08:05:00 i Books,

The Host - Stephenie Meyer
Denna bok var för mig väldigt hypad. Jag har velat läsa den sedan den kom för något år sedan och nu blev det så. Köpte den i höstas när jag och Therese var i London, sen dess har den väntat i bokhyllan - jag har inte riktigt velat läsa den, tänk om jag hade för höga förväntningar? Jag ville ju att jag skulle bli lika fast i den som jag blev i Twilight-böckerna. Nå, blev det så? Nej, inget Twiligt-liknande sug kom någon gång när jag läste boken, den lästes mest ut på vilja. Så lite besviken är jag allt. Även om jag fastnade lite för den efter halva boken, för då började det hända mer - men då hade jag ju läst mer än 300 sidor. Men om jag kommit så långt i en bok ger jag inte upp...

Vill inte skriva för mycket om vad den handlar om och jag vet inte vad de olika sakerna kallas på svenska eftersom att jag läste den på engelska... Men det handlar i alla fall om Melanie och "Wanderer" (som "själen" kallas på engelska) som under speciella omständigheter får lära känna varandra och sedan får vi följa deras resa. Vad skall de göra - rätt eller fel? Följa hjärtat eller hjärnan?

Om man tyckte om Twilight vilket jag gjorde (man blev ju klistrad vid böckerna) tycker jag nog ändå att man ska ge sig på den här boken. Kanske får man en annan uppfattning än vad jag fick - recensionerna spretar villt när jag kollat runt på nätet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela