Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Last Day - Good Bye

Publicerad 2009-07-30 22:29:26 i AZ 2009-2010,

Idag har det varit fullt upp. Våldgästad av Lise och Terese och planerat gästad av mormor och morfar. Sedan har jag sprungit runt och fixat med ditten och datten. Så inget långt inlägg blir det nu heller - inte klar med packningen än ;)

Men det landar nog på ca 23 kilo på pricken när jag är klar... tur det. Vet inte när jag uppdaterar ingen, antaligen när jag har kommit fram till familjen. Men alla (ni är ju så sjut många ;) ) läsare och andra får ha det så underbart här hemma i Sverige eller vart ni än befinner er.

Puss

Fullt upp

Publicerad 2009-07-30 18:26:49 i AZ 2009-2010,

Ja, vette tusan hur det blir med uppdateringar idag. Skriver något inlägg ikväll, just nu springer jag mest runt som en yr höna hit och dit. Dollar hit och svenska kronor dit. Dator hit och kamera dit. Jeans hit och tröjor dit. Nyckel till väskan hit och pass dit. Ja, fullt upp helt enkelt. Kanske inte så oförståeligt.

Ciao

Bussy Bussy Bussy

Publicerad 2009-07-30 12:05:11 i AZ 2009-2010,

Idag är det mkt som ska hända, har en hel lång radda av saker jag måste avklara:
- Sy upp jeans
- Klippa gräset
- Kopiera viktiga papper
- Ladda mobilen
- Ladda iPoden
- Ladda kamerabatteriet
- Kolla iTunes på Vaion (så att allt funkar som det ska)
- Rensa kameran på bilder
- Bränna CD-skivorna med Svensk musik
- Klippa och måla naglarna (japp japp :P)
- Fika med mormor och morfar och säga adjö
- Titta klart på Slumdog Millionaire (kollade bara på halva igår, blev lite trött xD)
- PACKA!!! (sist men inte minst...)

Först ska jag klippa gräset. Berättar om igår senare, när jag håller på med musiken och bilderna och ändå sitter här.

Hasta La Vista

Till Mina Vänner

Publicerad 2009-07-30 11:55:42 i AZ 2009-2010,

Älskade vänner

När ni hade åkt hem igår satte jag mig och läste allt ni skrivit i det rosa albumet. Jag både skrattade och grät. Jag började inse hur mycket jag kommer att saknar er. Ni är underbara och jag är så glad att ni finns i mitt liv.

Ta hand om varandra så ses vi tills sommaren 2010.

Jag Älskar Er

The Last Wednesday

Publicerad 2009-07-29 22:18:49 i Everyday,

Nu har jag sagt hejdå till alla kompisar... Kommer att sakna er sååå galet mkt! :(

Nu ska jag kolla på Slumdog Millionaire. Den lär vara lång och när den är slut lär jag stupa i säng... Så vi hörs imorgon - the last day (lite nervöst är det allt)...

Sweet Dreams

Tillägg :)

Publicerad 2009-07-29 12:45:09 i Everyday,

Jag har hunnit göra rent ugnen också! Icke att förglömma... Jag lyckades nämligen glömma att ha en extra plåt under gallret och så droppade det från en av formarna när jag bakade igår - Ooops. Så det kom värsta rökmolnen ur ugnen, det var lite roligt tyckte jag :D (det tyckte inte pappa...) och så luktade det inte så gott så i stort sett alla dörrar stod öppna :P

Nu sitter jag och håller tummar och tår att det ska gå bra med utskriften av bilderna - att bläcket räcker framförallt...

Vi Hörs

Full Fart...

Publicerad 2009-07-29 12:40:40 i Everyday,

Idag har jag redan hunnit duscha, käka frukost, kolla på Pushing Daisies, skriva ut bilder till albumet jag fick och lägga de sista kläderna i tvätten... Det känns som mer än det låter. Men men, nu ska jag röja på rummet och börja hacka grönsaker till ikväll.

Hasta La Vista

Sovtajm

Publicerad 2009-07-28 23:47:31 i Everyday,

Nu har jag suttit o letat massa svenska låtar osv. Pratat lite med Lorie på Facebook och så... Hon sa att det kommer att vara en tjej som heter Julie från Schweiz som ska från prep. coursen till Phoenix med samma plan som jag, så det är lite skönt :) Då kan vi förhoppningsvis hålla ihop och hamna på rätt plan osv. Hon hade även mailat tjejen från Nya Zeeland att vi kommer bo ihop först, och så hade hon skrivit min mailadress så jag hoppas att jag får ett mail av henne snart. Innan fredag...

Kollade på mitt sista Allsång på Skansen för året, tidigare ikväll. Det var väldans bra tkr jag, Miss Li är alltid bra så det är väldigt konstigt att jag inte har en enda låt med henne på iPoden. Får väl se om det blir ändring på det. Lollovisa var ju där (för Timos skull) och jag höll mina hökögon öppna men jag såg henne inte... 

Imorgon blir det en skojig och sorglig dag. Men nu kallar sängen.

Ciao

The Last Tuesday

Publicerad 2009-07-28 22:44:03 i Everyday,

Idag har jag hunnit med mkt känns det som. Dåligt uppdaterat har det varit också... Men, så är det :)

Jag har i alla fall bakat tills imorgon; Key Lime Pie, Cheesecake och Brownies. Det fick duga lixom... Det är förstagångs recept allihopa så jag hoppas att de smakar gott ;) Jag har även klämt i mig en massa glass på Surprise (Cookie, Snickers och Vit Choklad - yum!), handlat presenter till familjen (lägger upp en bild på det på torsdag el imorgon kväll) och letat runt hela stan efter en smyckesförvarings-grej (som en sånn man lägger bestick i och rullar ihop... om ngn förstår?) men det fanns inte en enda i hela Nyköping. Fast flera sa "jag vet vad du menar..." men det hjälpte ju inte! Så på torsdag är det jag som sätter mig och syr ihop en egen liten smyckesförvaring.

Och så målade jag klart grunden :D ca 7 timmar av måleri den här sommarn över! Förra sommaren blev det nog drygt 24 timmar när jag målade filmrummet, då var det ju 3 väggar vita samt taket och en vägg som skulle vara svart - och en massa rör jag skulle måla... Men det är kul att måla :) det blir ju så fint.

Well... Det blir väl ngt mer inlägg här kan jag tro innan jag slänger mig i sängen, håller på att leta bra svenska låtar till skivorna familjerna ska få :)

So Long

The Last Monday

Publicerad 2009-07-27 23:46:08 i Everyday,

Idag var det uppstigning kl 07.00 som gällde - och jag var pigg! eller, jag ska väl inte överdriva men jag var inte dötrött i a f. Sedan bar det av till K-holm och barndomsbästisen Lollo. Dessförinnan stannade pappa o jag vid Posten för att fixa en fullmakt, så att mamma o pappa kan hämta ut ev. post i mitt namn. Men anyway, när jag väl kom till Katrineholm bjöds det på massa prat, en cykeltur, filmtittande (Stardust) och så tömde vi nästan en hel Paradis-ask ;) Galet mysigt var det. Även fast vi inte träffas så ofta så kommer jag sakna dig <3

När klockan sedan visade hemfärd så stannade vi på Coop för att handla en massa smått och gott tills onsdag. Sedan var det min tur att knåpa ihop lite middag... Tacotårta blidde det :) Smaskens. Sedan kollade vi på The Lake House m. Sandra Bullock och Keanu Reeves, den var lite mysig. Jag blev kär i huset! Underbara hus!

Sen provpackade jag väskan... Dvs. jag lade ner kläder som mamma nyligen tvättat, som ligger i fina högar. Jag lade i gymskorna, alla rena strumpor, trosor, bikinis, gymkläder, två par andra skor, hårsaker och annat tjaffs. Sedan vägde jag den och den vägde cirkus 20 kg, så vi får väl se hur det går att packa allt på torsdag... Jag får väl lägga lite i handbagaget (det får väga 7 kg).

Jag håller förresten på att göra en CD till mina värdfamiljer med typisk svensk musik och svenska artister (som är både enbart kända i Sverige och sånna som är kända utomlands). Jag skulle gärna ta emot lite tips. Tack!

Nu ska jag maila Lorie.

God Natt

Sista veckan

Publicerad 2009-07-26 23:25:27 i Everyday,

Ja, nu är det sista veckan innan jag åker. Eller det har det ju varit sen i fredags men men. Idag är det sista söndagen, det är lite läskigt... Samtidigt som det är superskoj är jag skiträdd (vem skulle inte vara det). Men jag känner mig trygg med min välkomstfamilj och jag litar på att Lorie hittar en bra familj till mig :) Läste på Facebook att ena dottern har varit i Sverige och pratar svenska!!! Av alla språk. Så jag tänkte höra med henne om hon vill att jag köper med ngt spec. som hon "saknar" från Sverige. Ska inhandla andra presenter till familjerna också... Men det blir på tisdag, när mamma har slutat jobbet.

Idag har jag varit lite här och där - nere på stan, på gymmet, inne & ute. Har kört lite BodyPump. Målat lite grund osv. Läst lite Taxi av Alexandra Pascalidou. Den handlar om riktiga taxi-chauförers liv och berättelser, väldans intressant. Jag läste ut The Horse and His Boy igår och då låg Taxi nära till hands, och så är den inte så tjock.

Nu ska jag slå in Lollos present. Imorgon stiger jag upp kl 7.00 (hur ska det gå!? fast på fredag måste jag gå upp ännu tidigare..). Tänkte ju prov-väga mitt bagage idag - det får bli imorgon eller tisdag ist :P

Sweet Dreams

Presentjakt

Publicerad 2009-07-26 15:45:13 i Everyday,

Idag har jag varit nere på stan för att leta present till Lollo, till slut hittade jag en perfekt (tkr jag i a f). Så vi får väl se imorgon vad hon tkr - ska nämligen till henne imorgon i K-holm. Så då blir det till att gå upp tidigt. Men nu ska jag ut o måla.

So Long

Gröna Lund

Publicerad 2009-07-25 23:20:16 i Everyday,

Hola amigos!

Nu var det ett tag sen jag skrev känns det som :) Men here I am again. Igår var det som sagt Grönan som gällde så fort mamma kommit hem från jobbet. Först åkte vi till Villa Källhagen där vi bodde för att lämna av lite saker och så... Sen promenerade vi till Gröna Lund och där blev det åka av... Eller först blev det till att stå i låång kö till Insane, ca 40 minuter stod vi nog. Och jag vet inte vad jag ska tycka om den, den hade sina moments, men den var för kort och ryckig - för lång kö! Men men, sedan åktes Pop-Expressen, Extreme, Jetline, Slänggungan (Kättingflygaren), Flygande mattan, Rock-Jet, Bläckfisken (som snurrade ngt grymt på slutet första gången vi åkte och var sjukt mesig andra gången) osv. Det blev inget Fritt Fall eller Uppskjutet för bror ville inte och det är ju tråkgit att åka själv liksom... Vi var där till de stängde i a f, kl 23.

Idag var mamma, pappa och jag på Etnografiska Museet som låg nära hotellet och där vi främst kollade på en utställning om Nordamerikas Indianer. Jag tkr om Etnografiska, andra gången jag var där. Det var samma utställningar som förra sommaren men de hade gjort klart den om Indianerna och gjort en om Trafficking som jag tittade lite på. Sen bar den hem till Nyköping igen. Jag ville åka till Cosmonova men det ville inte pappa, så jag satt o tjurade i bilen hela vägen hem (och lyssnade på Morgan Allings sommarprat - vilket liv)... Ibland är jag galet mogen, jag vet ;)

Nu sitter jag här (vid Vaion) och installerar iTunes för att strax testa om min överladdning av musik till hårddisken m.m. funkat...

Ciao

Hufvudstaden och Gröna Lund

Publicerad 2009-07-23 23:28:45 i Everyday,

Imorgon bär det av till Sthlm igen och den här gången enbart för Grönans skull (och min, lillebror vill nog också väldans gärna dit, han uttrycker det inte så tyligt bara, men med ska han... måste ju ha ngn att åka allt med). Vet inte om ni kommer ihåg att mina föräldrar ville att jag skulle skriva en lista på allt jag ville göra innan jag åker. Here it comes;

Åka til Stendörren
Käka middag i Hamnen
Åka till Gröna Lund
Käka glass på Surprice
ev. spela minigolf

Så nu har alltså turen kommit till Grönan och det verkar ju faktiskt bli hyffsat väder imorgon. Jag som älskar berg-och-dalbanor, snurrande, gungande saker... Here I come Insane! men Pop-expressen är nog min favvis (fast Extreme är ju inte heller helt fel) - älskar när det snurrar fort! Synd att de inte har ngn bra berg-och-dalbana... Där är Balder & Liseberg bättre. Vi bränner upp när mamma har slutat jobbet vid 14-tiden... Innan dess kommer ISS hit och städar men jag vet inte när. Och när de kommer drar jag ner på stan, så det kanske inte blir ngt inlägg imorgon.

Sweet Dreams

Letter

Publicerad 2009-07-23 20:51:56 i AZ 2009-2010,

So, home from the gym... Tänkte berätta lite om vad Lorie skrev i mailet, eller svaren på alla frågor jag ställde igår :)

- Skolan har en dresscode, eller lite regler om klädsel i alla fall. Man får inte ha spaghetti-straps, magtröjor (det som jag använder så ofta ;) haha...) eller kort, korta shorts (och kjolar antar jag)... Hon skrev att många bryter mot detta, men om jag får en "note" från en lärare p g a min klädsel måste jag sitta hos rektorn och vänta på att någon kan komma med kläder som jag kan byta till. Så jag håller mig nog till de där reglerna ;)

- De har en tandreglerare som jag kan gå till. Då känner jag mig lite trygg :) Är bara lite rädd för hur mycket det kommer att kosta varje gång :S

- Den andra studenten, från Nya Zeeland kommer ungefär samtidigt som jag. Hon kommer inte att gå på samma skola som jag (varje skola tar bara emot en student från varje organisation) och hon kommer att gå i samma familj som en av barnen i familjen. Jag kommer alltså gå själv på GHS (bortsett från alla 3 200 andra studenter), det är ju superläskigt!

- Hennes absoluta mål är att jag ska gå kvar i GHS och att de hittar en familj i området. Annars skulle de inte ha låtit mig bo hos dem först. 

Jag tror jag fick med det mesta... Om ni undrar ngt, bara att fråga (ni är lite dåliga på att kommentera)

Ciao 

Fika & Pump

Publicerad 2009-07-23 16:56:25 i Everyday,

Har precis kommit hem efter en fika på Hellmans med Elin. Hon hämtade upp mig i pickupen och sedan gick vi o fikade. Jag käkade en väldans god vit choklad cheesecake med jordgubbskompott (eller ngt sånnt) på :)

Nu ska jag till gymmet och köra lite Pump, övervägde aerobics men den går en timma senare. Ganska skönt med ett hyffsat tidigt pass.

Hasta La Vista

Emma-dag

Publicerad 2009-07-23 14:08:38 i Everyday,

Idag har jag inte gjort så mkt, än så länge. Gick och handlade vispgrädde för att kunna baka klart en citron- och marängtårta till mormor och morfar som morfar kom o hämtade upp. Åt lunch - BBQ Ribs. Plockat vissna blommor, sånna som man blir alldeles klibbiga av, usch. Fått svar på några frågor av min värdmamma, dvs. fått svar på mitt mail som jag skickade igår... Skriver mer om det senare (:

Igår satt jag uppe till typ klockan tre och pillade med musik hit och dit för att lägga över på lilla hårddisken (om det inte funkar så dör jag, men det borde det göra). Så imorse var jag lite trött, men jag gick upp runt 10 i alla fall :)

Nu hoppas jag att Elin kommer om en liten stund så jag får träffa henne :)

So Long

Good Bye

Publicerad 2009-07-23 00:12:12 i Everyday,

När vi kom hem från Stendörren var farfar & M-L hemma hos oss för att säga hejdå till mig :( Det var lite sorligt men inte så farligt, men det var skönt att krama om dem en sista gång. De åker till Göteborg imorgon med sin Morgan (bil) och är borta i ngn vecka så de hinner inte komma hem innan jag åker. Men jag fick en fin liten Sverige-flagga, en Lonely Planet -Southwest USA och en fin bild på farfar (de hade tydligen ingen på M-L)...

Sedan bar det av till hamnen och Hamnmagasinet där vi intog middag. Den var inte så bra men men... Det var full rulle med tanke på att det var onsdagkväll och veteranbilar och så... Hälsade även på Per från skolan där, han var där med Jocke - lärare överallt :P

Det var något mer jag skulle skriva men det har helt flugit ur huvudet. Vi får se om det landar igen, imorgon kanske.

Sweet Dreams

For the last time - Stendörren

Publicerad 2009-07-22 12:20:04 i Everyday,

Idag ska jag till Stendörren en sista gång (förmodligen) innan jag åker... Mamma, pappa och jag åker dit runt två med fika och godis och är väl där några timmar :) Lunchen med Elin blev uppskjuten igen, p g a  Stendörren för pappa ville åka dit så fort som möjligt när mamma har slutat. Så nu är vi kvitt när det gäller att skjuta upp våra träffar som Elin skrev ;) Men nu ska jag ut och måla, det är inte mkt kvar nu så det skulle ju vara skönt att bli av med det...

STS ringde imorse också för att berätta att den värdfamilj jag har fått är en "välkomstfamilj" och att de har en annan familj på gång... Så det låter ju spännande. Måste svara på Loris mail också, men det kan jag göra ikväll, det är ju så stor tidsskillnad :) Sen var jag tvungen att maila STS och fråga om bagaget, hur mkt jag får ha med mig. Jag tror att det bara är en väska på 23 kg... Så får vi se hur det går för mig att packa ner allt jag ska ha på 23 kg, men det går väl det också ;)

Just ja, jag prövade alla kläder jag köpte i söndags igår också. Jag ska nog lämna tillbaks två av jeansen från H&M och kanske behålla allt annat, men vi får se. Lägger som sagt vad kanske ut bilder lite senare (jag vet att jag är seg).

Nu kallar målarpenseln.

Ciao

Svar :D

Publicerad 2009-07-22 00:22:41 i AZ 2009-2010,

Ah! Jag har fått svar från Lori (min värdmamma), eller i alla fall min temporära värdmamma fick jag reda på. Det är så att en familj som hade tänkt ta emot mig beslutade att de inte hade råd, rent ekonomiskt. Men då tänkte Lorie att jag kunde bo hos dem, medan de hittar en ny familj till mig. För det är nämligen så att Lorie och hennes familj har redan en student från Nya Zeeland som kommer dit och vi båda har kryssat i att vi inte vill bo tillsammans med andra utbytesstudenter. Men I'll take what I can get, det är väl trevligt med folk som också är nya i omgivningen... Men vi får alltså se hur det går, men jag ska i alla fall först bo hemma hos Lorie och Terry :)

Idag har det varit dåligt med uppdateringar och det har inte hänt så mkt faktiskt. Jag skulle käkat lunch med Elin men sedan blev den uppskjuten p g a att hon blev uppehållen hos sin moster, sedan skulle vi käka middag men sedan bestämde vi oss för att ta det imorgon istället. Sen så ringde farfar o berättade att han hade blivit matförgiftad - dåliga meloner är inte att leka med, tydligen (själv undviker jag alla meloner - det är ju äckligt). Sen gick jag ner på stan och fikade med Jenny på Hellmans... Det var väldans trevligt :)

Allsång på Skansen och Morden i Midsomer fick avsluta tv-kvällen och sedan satte jag mig här och pillade med en massa musik som ska flyttas över till min lilla bärbara hårddisk. Men nu kallar sängen.

Adios

Slut på Städdagen

Publicerad 2009-07-20 23:19:27 i Everyday,

Tja, då var den här dagen snart slut. Här kommer först för och efter bilderna på mitt rum ;)
Innan städningen
Före
Efter städningen
Efter
Visst är det skillnad :D Påsarna som ligger vid fotändan av sängen innehåller gårdagens klädinköp... Ska bestämma mig imorgon vilka jag ska behålla, tror jag... Jeansen som hänger på skrivbordsstolen ska jag lägga upp, de är lite långa.

Dagen har i alla fall som sagt bestått av städning och så har jag befunnit mig mkt i köket - först bakade jag ju en "tårta" som inte blev som den brukar bli när mamma gör den men det blev sjukt dinkig och god ;) Sen gjorde jag ju en ost- och skinkpaj, som blev lite rinnig. Men men. Dagens soundtrack har i alla fall varit Bon Jovi och ABBA, i stora drag i alla fall. Har lagt in alla ABBA-skivorna i iTunes, det var ju några stycken i den där boxen jag köpte för ett tag sedan.

Började kolla på Twilight men efter typ 20 minuter kände jag att - nej, jag vill inte se den här just nu. Så då stängde jag helt enkelt av TV'n och satte mig här ;) Ska snart sätta mig i sängen och läsa lite Narnia... Tänkte bara berätta lite om det som kom från STS idag.

Brevet innehöll lite flyginformation och info om lägret. Jag har precis kollat upp hur lång tid de olika flygningarna tar;
Stockholm - London  2 h 40 min
London - New York  7 h 30 min
New York - Phoenix  ca 5 h 30 min
Jag ska vara på plats (på Arlanda) kl. 7.20 vid Terminal 2, det är ju lite skönt att det inte är Terminal 5 - där man brukar åka ifrån. Där är det ju alltid krångel och långa köer, vi kanske får special check-in eftersom att vi är grupp? Så var det när vi åkte till Malta i a f... Brevet innehöll även "In-Flight-Aerobics", några rörelser som man kan göra för att hålla igång blodcirkulationen ;) Det är jag inte så bra på att göra, men man känner ju när man har suttit stilla för länge. Då är det bara att ta en liten promenix i planet... Det stod även lite om prep-kursen också, som vart vi skulle bo; Adelphi University - ett universitets campus strax utanför N Y på Long Island (enligt pappa i a f). Schemat fanns även medi brevet, innehåller allt möjligt skoj;
- Classes (ex. am. historia, kultur osv.)
- New York City
- Boat Cruise
- Sports & Activities
- Beach Excursion
osv.
Det står även om Show rehersal och en Show så jag gissar att vi alla kommer att få uppträda med ngt. Nu blev jag ju bara lite nervös :) Men det verkar superkul alltihopa! Det blir intensiva 7 dagar (den åttonde dagen åker man iväg... Jag till Phoenix - Gilbert)

Har fortfarande inte fått något svar av min värdfamilj, men de kanske är på ngn resa... De kanske passar på innan jag kommer. Men det skulle vara skoj att få ett litet svar i a f :) Men men, I'm hangin' in there.

Det blev ett ganska långt inlägg... Får väl kompensera den i övrigt tråkiga rapporteringen från idag.

xoxo

Städdag

Publicerad 2009-07-20 17:43:18 i Everyday,

Idag har jag städat, städat och städat... Började med att städa badrummen för att sedan dammsuga filmrummet och övriga huset till att sedan våttorka i badrummen, köket och tvättstugan. Sen tog jag en liten paus för att kila o handla lite saker till middagen (jag ska göra ost- och skinkpaj), för att just nu vara mitt i städandet av mitt rum. Ni ska få se före och efter-bilder senare... En städning av mitt rum behövdes ;P

Idag kom lite flyginformation och sådant från STS... Lite info om kursen också. Men jag skriver mer om det senare. Nu vill jag bli klar med städningen...

So long

Arizona

Publicerad 2009-07-20 00:02:37 i AZ 2009-2010,

Tänkte lägga upp en liten rolig text om Arizona från Urban Dictionary:

Arizona - It's the devil's playground

The devil wanted a place on earth, sort of a summer home, a place to spend his vacation, whenever he wanted to roam.
So he picked out Arizona, a place both wretched and rough, where the climate was to his liking, and the cowboys hardened and tough.
He dried up the lakes in the valley, then burned and scorched it all, He dried up the streams in the canyons, and ordered no rain to fall.
Then over this barren desert, he transplanted shrubs from Hell, the cactus thistle and prickly pear, the climate suited them well.
Now the home was much to his liking, but animal life he had none, so he created crawling creatures, that all mankind would shun.
First he made the rattlesnake, with its forked poisonous tongue, taught it to strike and rattle, and how to shallow its young.
Then he made scorpions and lizards, and the ugly old horned toad, he placed spiders of every description, under the rocks by the side of the road.
Then he ordered the sun to shine hotter, hotter and hotter still, until even the cactus wilted, and the old horned toads looked ill.
Then he gazed on his earthly kingdom, as any creator would, he chuckled a little, rolled up his sleeves, and admitted it was good.
T'was summer now and Satan, lay by a prickly pear to rest, the sweat rolled off his sweaty brow, so he took off his coat and vest.
"By golly", he finally panted, "I did my job to well, I'm going back to where I came from, Arizona is hotter than hell!"

Läser lite om vad som finns att göra i och runt Gilbert och Arizona. Återkommer med lite saker någon annan gång. Lägg märke till ikonen som visar vädret i GIlbert, AZ till vänster. Den har jag minsan trixat dit idag ;)

Sweet Dreams

Pump, Ben & Jerrys & Solstorm

Publicerad 2009-07-19 23:22:33 i Everyday,

När jag kom hem ifrån gymmet var jag helt slut... Men efter lite käk och dusch så hade jag återhämtat mig. Då blev det till att titta på Solstorm och äta Ben & Jerrys Strawberry Cheesecake - yum! Filmen var väl okej, svenska filmer är oftast inte mer än så. Kan tänka mig att boken är bättre, men jag har inte läst den.

Imorgon börjar mamma jobba, så då ska jag städa huset för sista gången och så ska jag baka en jordgubbstårta (mamma ville att jag skulle göra det när vi handlade jordgubbar idag, så why not). Imorgon lägger jag upp bilder på det jag köpte idag också. Kanske. Ni vet hur jag fungerar, vi får se om jag får till det... Jag måste även rensa på mitt golv och den insjö av kläder jag har lyckats skapa.

SItter just nu och kollar bagage-regler på mina flyg. Åker med British Airlines till London och sedan till New York. Sen åker jag med US Airlines från till N Y till Phoenix, så jag måste kolla om det är samma regler eller vilka regler som är striktast som jag måste följa... 

God Natt 

ps. igår hade jag hela 10 besökare - rekord! :D

Shopping i Norrköping

Publicerad 2009-07-19 15:58:20 i Everyday,

Mamma och jag åkte till Norrköping och Ingelsta (heter det väl numera, fd. Maxihuset) för att shoppa. Och shoppa gjorde jag, jag är nog pank nu! Det blev i alla fall tre par jeans (ska lämna tillbaks ett eller två par), ett par korta shorts, ett par knälånga shorts, två svarta koftor, en skrivbok ("dagbok") och lite saker på Apoteket... Tror att jag fick med allt. Lägger kanske upp bild på kalaset sen...

Nu har jag i alla fall bokat in mig på Pump-passet kl. 18.30... Ska sätta lite program på inspelning också (söndagar är ju bästa serie-dagen); Greek, Privileged, Pushing Daisies och så börjar ju The Rachel Zoe Project - jag tycker inte om henne men det är nog intressant att se.

XOXO

Good Night

Publicerad 2009-07-19 00:28:08 i Everyday,

Ja, så sitter jag här igen och försöker lägga ut ngn bild... Men det gick inte så bra och nu börjar jag bli trött så det får bli ngn annan dag. Skulle även lägga upp lite annat på bloggen, men det får bli imorgon när jag sitter vid andra datorn... Men! Lägg märke till den nya Blogglovin' ikonen till vänster - nu går det att prenumerera på mig ;)

Nu ska jag faktiskt ta o läsa lite The Horse and His Boy á la Narnia.

Sweet Dreams

Kräftor + Regn = Svensk Sommar

Publicerad 2009-07-18 22:26:43 i Everyday,

Idag var det dags för årets första kräftor. De var inte färska men de var goda :) Och så regnade det ju, efter att det hade varit så fint, varmt och soligt idag... Men det är väl svensk sommar i ett nötskal antar jag... Så det blev inget kubbspelande idag, det blev till att titta på Walk The Line istället med mor & far. Så underbar film (är helt kär i  Reeses hår & frisyrer i hela filmen) och bra musik :) Läste en av Johnny Cashs självbiografier förra sommaren och den var lika bra som filmen (handlade inte om samma saker, bara bitvis om jag kommer ihåg rätt).

Imorgon ska mamma och jag åka till Maxihuset, eller vad man nu kallar det, i Norrköping för att köpa eventuella saker som det är bra att ha med sig. Skulle behöva ett par jeans, lite kortbrallor och kanske några långärmade tröjor. Vi får se vad vi finner helt enkelt... Det ska i alla fall bli regnigt imorgon så då gör det inget om man sysselsättersig med annat än att vara ute.

Imorgon ska jag även ta mig till gymmet o köra lite Pump igen. Nästa vecka ska jag försöka gå tre gånger, det är svårt nu för det är ganska mkt som händer; folk man träffar och ställen vi åker till. Men jag ska i a f köra aerobic på onsdag och så Pump ngn dag och så får vi se...

Sitter btw vid Vaion, datorn som jag kommer att ha med mig. Batteriet kom igår och vi har testat hur länge det håller och det håller ca 7 timmar. Det duger helt klart för mig... Men jag måste springa o hämta laddningssladden alldeles strax, det är bara 22 minuter kvar på batteriet. Pappa var o hämtade ut USB-hårddisken idag också, den var väldigt liten, lätt och snygg - det blir härliga fingeravtryck på den då den är svart och helblank. ;)

Nej, nu ska jag springa o leta upp den där sladden. Ska även lägga till lite saker på bloggen. Ni får se vad om en stund.

Ciao

Målning & Gräsklippning

Publicerad 2009-07-18 15:20:01 i Everyday,

Hej Bloggen! Idag har jag målat lite grund på huset och nu ska jag strax ta o klippa gräsmattan... Allt för att få lite pengar av föräldrarna. Imorgon ska jag städa huset... Men men. Jag tycker att det är ganska kul att klippa gräset fast det lär ju bli galet varmt idag. Får väl ta ett dopp i spabadet sen...

Mamma & pappa vill att jag ska skriva en lista på allt jag vill göra innan jag åker, tex. åka till Stendörren, käka på Mickes, spela minigolf, åka till Grönan. Så det ska jag fundera på, sen lägger jag upp listan här (om några dagar kanske).

Nej, nu kallar gräsklipparn'.

Hasta La Vista

ps. igår var hela 9 personer inne på min blogg, det är rekord :D

Liljor

Publicerad 2009-07-17 23:55:58 i Everyday,



Well, jag skrev att jag skulle lägga upp några foton. Här kommer några som jag tog häromdagen när jag lekte Mattias Klum och fotograferade lite med min födelsedagspresent. Det är ju första bilerna jag laddar upp så jag lär väl hitta rätt inställningar så småning om. Men här bjuder jag på lite orangea liljor i alla fall :)

Enjoy!

Kubbförlust

Publicerad 2009-07-17 21:25:06 i Everyday,

På Stendörren var det helt underbart idag. "Lagom" varmt och så fläktade det. Jag doppade mig faktiskt en gång, det var ganska kallt så det var skönt att komma upp. Pratade med moster i telefon och sa hejdå - de åker till Grekland i två veckor nu så vi hinner inte ses och säga hejdå :(

Våran numera, nästan, dagliga kubb-turnering mellan mig & Adam mot mamma & pappa. Idag förlorade vi - twice. Jag måste haft värsta turen när vi vann första gången för då var jag outstanding.

Har kollat lite på vädret i Gilbert och just nu är det 40 C och imorgon ska det blir ca 46 C men jag läste att det var ovanligt varmt och att de hade utfärdat varningar. Fatta hur varmt det är! Jag har ännu inte fått något svar på mitt mail så jag går runt och väntar... Klockan är ca 12 på förmiddagen där just nu, så det är ju ganska mkt tidsskilnad faktiskt.

Nej, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer... Kanske uppdaterar senare. Med lite biler perhaps.

Ciao

ps. tack för alla förslag på typiska Sverige-saker. Meddelar er när jag har inhandlat dem och vad det blev :)

Avresedatum

Publicerad 2009-07-17 09:33:59 i AZ 2009-2010,

Idag när jag vaknade kollade jag mailen och där låg minsann mina flygbiljetter. Den 31 juli åker jag till det stora landet i väst. Nu ska jag med mor & far till Stendörren.

So long

Up

Publicerad 2009-07-16 23:12:09 i Everyday,

Fastnade framför YouTube och den här filmen verkar bara vara så galet mysig - Up.

Nu ska jag gå o sova.

C U 2morrow (eller hur man nu skriver det...)

Harry Potter & Halvblodsprinsen

Publicerad 2009-07-16 22:09:09 i Everyday,

Så, hemkommen för en stund sedan från bion... Filmen var bra, ganska lång men det var inget jag märkte av. Det var ju galet länge sedan jag läste böckerna så jag kommer inte ihåg exakt vad som hände i boken, men som sagt var så tycker jag att filmen var bra :)

Shit, känns fortfarande supermysko att jag har fått en placering... Ska skicka iväg ett mail till familjen snart och hoppas på ett snabbt svar :) Imorgon är det Stendörren som gäller så jag håller tummarna för att det blir superduper väder hela dagen.

Imorgon ska förhoppningsvis batteriet till datorn komma. Pappa fick avin för hårddisken idag så den hämtar vi nog också ut imorgon. Jag har satt värsta sprutten nu på att skriva allt vad listor heter, allt ifrån packlista till saker som är typiska för Sverige och svensk musik. Ni kommer säkerligen att få hjälpa mig flera gånger, men jag vill ha fler förslag! ;D please

Nu ska jag skriva klart mailet och sedan läsa lite Narnia. (Har förövrigt bestämt mig för att inte läsa längre än till tredje boken, eller jag tänker läsa klart den och sen tar det nog stopp... Det känns som att jag åker snart så då är det onödigt att "slösa" tid på att försöka läsa ut en bok.)

Sweet Dreams

Svenska Presenter...

Publicerad 2009-07-16 13:54:51 i AZ 2009-2010,

Tänkte be er lite om hjälp... Det är ju så att man ska ge sin värdfamilj några presenter som representerar Sverige (i mitt fall då). Så jag tänkte höra om ni har några bra förslag... Det jag, mamma & pappa m.fl. har kommit på är:

- En Nyköpings-bok
- Osthyvel
- Kalles Kaviar
- Ev. Nyköpingstyget
- Svenskt godis;
  - Bilar
  - Marabou
  - Saltlakrits, typ Djungelvrål (har läst någonstans att de inte har sånnt därborta...)

Tips please!

Exited

Publicerad 2009-07-16 13:44:44 i AZ 2009-2010,

Oj... jag är lite uppe i varv :P Det är så grymt spännande. Håller på att skriva ett mail till familjen med lite frågor och sånnt... Har mailat STS också om när jag ska åka. Har förövrigt läst att de har 310 soldagar om året (inte fy skam) och så rotade jag fram några gamla papper jag fick från STS för länge sedan där de beskrev alla staterna och deras klimat. Detta står att läsa om Arizona;
Phoenix; torrt och soligt klimat, torr luft och lite nederbörd.
Tuscon; milda vintrar och hea somrar, torr luft och lite nederbörd
Så min önskan om att hamna på ett varmt ställe har ju slagit in ;)

På Gilbert High School går det cirkus 3 200 elever och 180 lärare jobbar där. Galet stort lixom - 10 gånger större än Enskilda...

Det känns så surrealistiskt att jag har fått den familj som jag ska bo hos i ett år (10 månader)... Det går ju inte att greppa. Men nu ska jag leta fram lite bilder på huset och familjen som jag kan skicka med i mailet.

Later

Placering!!!

Publicerad 2009-07-16 11:48:39 i AZ 2009-2010,

Ah... OMG! Jag har fått min placering... Är lite skakis nu, det börjar ju närma sig. Jag ska i alla fall bo hos Lorie & Terry och deras två barn som bor hemma (vet inte om de har fler), som är 17 och 19. De bor i Gilbert, Arizona och har 3 katter, 2 fåglar och "lots of fishes". Deras Intressen är Sports, traveling & home. Jag kommer att gå på Gilbert High School. Ahh... Jag får läsa på mer sen, nu ska vi åka o handla.

Ciao

Middag & Boule

Publicerad 2009-07-16 00:07:49 i Everyday,

Well, det blev inga bilder idag. Kanske klämmer ur mig några imorgon, vi får se... Farfar, M-L, mormor & morfar har precis åkt hem. Måste säga att efterätten var väldigt god, så det var ju bra :) Det som gick lite mindre bra var att i våran lilla boule-turnering så kom jag o M-L näst sist... Dvs. på tredje plats av fyra lag. Men jag föredrar att spela kubb framför boule faktiskt. (Det är inte bara en bortförklaring till att jag var dålig - det är så!)

Imorgon är det Harry Potter som gäller... Känner att jag som sagt var är lite lost på de senaste filmerna och det var ju ett tag sen man läste böckerna, men jag kanske kan få en liten update av Terese & Therese innan :)

Idag beställde vi en bärbar hårddisk till mig som ska få förvara min musik och mina bilder under mitt år, då minnet på laptopen (pappas gamla) inte är något att direkt skryta över. Har även beställt ett nytt batteri till samma dator, så jag kan använda den utan sladd om jag vill. Det batteriet som sitter i nu är galet utslitet. Imorgon ska jag även försöka få någon kontakt med Apple angående min iPod. Så vi får se hur det går... Jag är även på jakt efter ett "skin" till laptopen för just nu sitter det en stor dekal mitt på där det står något med Sörmlands Sparbank - inte riktigt "jag" ;)

Vi hörs imorgon.

Sweet Dreams

Brev från STS

Publicerad 2009-07-15 15:56:03 i AZ 2009-2010,

Idag när posten kom så var det ett brev från STS som mamma kom "rusande" med... Både hon och pappa trodde nog lite halvt om halvt att det var min placering som hade kommit - men icke! Det var en Student Handbook från min placeringsorganisation. Däri kan man läsa om allt möjligt som har med mitt kommande år att göra, som hemlängtan, vad man ska förvänta sig och vad man ska ha med sig osv. Så den har jag bläddrat lite i idag...

Var ju tvungen att ställa väckarklockan idag också - tandregleringen. Idag tog de bort en gummikedja där uppe och gosade in framtänderna i ståltråd så att de håller sig som de ska medan hon satte gummisnoddar som ska dra igen hålen efter mina utdragna tänder. I underkäken bytte hon bara gummikedja. Sedan traskade jag förbi ICA och hämtade ut mitt pass/visum - wiho! Det känns lite läskigt nu... Tänkte lägga upp lite bilder senare ikväll på lite all möjligt, kanske kommer tar med en bild på visumet :)

Jag läste ut andra Narnia-boken igår, så nu är det "bara" fem kvar... Det klarar jag ;) Just ja, på tal om igår och idag så gjorde jag ju lemon curd igår till efterätten idag och idag har jag gjort "tårtbottnarna" i den Citron- och marängtårta som vi ska bjuda på ikväll. Det är första gången, men jag tror att den blir riktigt god :)

Aloha

Brev-Dagar

Publicerad 2009-07-14 23:28:53 i AZ 2009-2010,

Just nu i mitt liv är brev-dagar något väldigt bra, Dvs. måndag. tisdag. onsdag. torsdag. fredag. För dessa dagar är det 100% större chans att jag får min placering eller att jag får höra någonting som har med mina kommande 10 månader att göra. Men idag kom det inget skoj, eller mitt pass kom väl men det har jag som sagt inte hämtat ut än... Men det är tre ljuvliga brev-dagar kvar den här veckan. Sen kommer helgen som just nu känns lite onödig, speciellt när det är sommarlov. Då kan det ju vara jobb-vecka hela veckan och så skippar vi helgen. Men men, det går ingen nöd på mig, men det skulle vara lite skönt och väldigt roligt att veta vart jag kommer att hamna.

Well, nog pratat om det. Idag blev det åter en kubbmatch efter middagen och idag hade jag & brorsan inte lika mkt flyt, för igår var jag grym! Men idag - not so much. Det gick verkligen kasst så mamma och pappa vann. Sedan bar det av in i köket för att göra lemon curd till efterrätten imorgon när mormor, morfar, farfar och Marie-Louise kommer. Vad det mer blir till efterrätt berättar jag imorgon ;)

Justja, jag var ju på gymmet också - det kändes i kroppen! Har inte kört Pump på över en vecka och då brukar det kännas när man kör första gången efter det. Men på söndag blir det nog Pump igen... Eller så blir det ett Danspass. Vi får se... Jag hoppas att jag bestämmer mig för att cykla till gymmet och köra lite aerobic imorgon men då är ju släkten här. Får se hur det känns, måste ju hålla igång tills jag åker :)

Imorgon måste jag ställa väckarklockan för kl 12.00 ska jag vara hos tandregleringen... Så jag ställer nog klockan på 10.45 så hinner jag ;) Så nu ska jag hoppa i säng och läsa lite. Vi hörs imorgon.

Adios

Målning

Publicerad 2009-07-14 16:02:21 i Everyday,

Hej Bloggen. Idag har jag inte gjort mycket vettigt än så länge... Har varit ute och målat lite grå grund på huset, ett av mina "sommarjobb" ;) Fick även en avi från Posten idag om ett rekomenderat kuvert så det måste vara mitt pass m. mitt visum i det. Skönt att få det i handen :D

Har suttit o rotat runt på Apples hemsida i jakt på en mailadress eller något så att jag kan fråga vad jag ska göra med min kära iPod. Den är lite småkonstig - bateriindikatorn hoppar fram och tillbaka, meny-knappen har hängt sig några gånger och lite sånnt... Den är ju inte ens gammal :( Men jag har fortfarande garanti på den så vi får se vad de säger.

Senare ska jag ju iväg till gymmet och träna lite men tills dess åker nog Narnia fram igen... Ett himla tjat om boken här i bloggen, men men ;)

C Ya

A Little Bit of This and A Little Bit of That

Publicerad 2009-07-13 23:40:29 i Everyday,

Tja, då var man ikapp Prison Break då. Känner att serien är lite väl utdragen och det är bra att det här är sista säsongen faktiskt. Annars så har jag köpt biobiljetter tills på torsdag till Harry Potter & Halvblodsprinsen till mig, Therese o Terese. Känner mig som en dålig kompis för jag har dragit ut på det så länge så vi fick inga superduper platser - men de får väl duga... :)

Jag har även bokat in mig på ett BodyPump-pass imorgon kl 18 som jag ska komma ihåg! Jag har nämligen fått två varningar på att jag har missat två pass som jag har bokat in mig på, de senaste veckorna... Men men, en tredje och sen är det no more internetbokning för min del. Men jag lämnar ju snart landet i 10 månader så det är lungan ;) Men bara för att, så har jag skrivit en post it-lapp där det står Pump 18.00 och satt på dataskärmen så det ska jag inte missa!

Det blir inget Twiligt-tittande idag, men vem vet - imorgon kanske. Då är det ju ingen Morden i Midsomer, så vi får se. Men nu ska jag ta o läsa massor av Narnia. Får se om jag avverkar andra boken idag... Dvs. The Witch, The Lion and The Warderobe. Jag läste ut The Magician's Nephew för några dagar sedan. Varje bok är ca 100 sidor så det känns hyffsat realistiskt att jag kommer hinna läsa ut den innan jag åker... Jag har ju alla böckerna i en stor volym, om jag inte har berättat det förrut. En stor, härlig volym, The Chronicles of Narnia, med alla böckerna i den ordning som C. S. Lewis ville att man skulle läsa böckerna dvs inte i den ordningen de skrevs. Ordningen är som följer:
The Magician's Nephew
The Witch, The Lion and The Warderobe
The Horse and His Boy
Prince Caspian
The Voyage of the
Dawn Treader
The Silver Chair
The Last Battle

Så nu ska jag borsta gaddarna och sedan puffa upp kuddarna i sängen och läsa i minst en timma.

Good Night

Prison Break

Publicerad 2009-07-13 21:03:14 i Everyday,

Har precis avslutat en kubbmatch mot mamma och pappa. Vilka vann om inte jag och brorsan :) Nu är det Prison Break som gäller för hela slanten, först ska vi kolla på det som vi har inspelat från förra veckan och sedan blir det "live" från TV'n med ej överspelningsbara pauser... Efter det är jag lite sugen på att kolla på Twilight eller läsa lite mer Narnia... Vi får se vad det blir av det hela.

So Long

Musik...

Publicerad 2009-07-13 16:04:40 i Everyday,

Hej mina tappra läsare :) Jag har i snitt 2-5 läsare om dagen, jag tackar er som tar er tid o läsa vad jag har att skriva...

Igår kväll var det väldans trevligt med god mat och trevligt sällskap, fick vid ett tillfälle frågan Vilken är din favoritartist? Vilket är en fråga som jag omöjligt kan svara på... Jag lyssnar på så mycket blandat och så har jag mer favoritlåtar än favoritartister. Jag lyssnar på i stort sett allt. Från ABBA och Michael Jackson till The Script och Eva Cassidy. Rascal Flatts, Britney Spears och Westlife. Bon Jovi, Guns N' Roses, George Michael och Bryan Adams. Ted Gärdestad, Rihanna, Usher och Ne-Yo. Gavin DeGraw, Magnus Uggla, Beyoncé och The Red Jumpsuit Apparatus. E-Type, Frank Sinatra, Green Day och Michael Bublé. Roxette, Queen och Daniel Bedingfield.. För att inte tala om filmmusik, några av mina favoriter;

Top Gun - Van Halen från Top Gun
Snart Är Det Jag Som Är Kung - Lejonkungen från Lejonkungen
Your Heart Will Lead You Home - Kenny Loggins från Tigers Film
A Whole New World- Peabo Bryson & Regina Belle från Aladdin
Life Is A Highway - Rascal Flatts från Bilar
Beauty And The Beast - Celine Dion & Peabo Bryson från Skönheten och Odjuret
(I've Had) The Time of My Life - Jennifer Warnes & Bill Medley från Dirty Dancing
Footloose - Kenny Loggins från Footloose

Jag hoppas att alla länkar hamnade rätt...
Nu ska jag ut o spela strandtennis med mamma.
Enjoy!

Ingen Marathonlöpare här inte

Publicerad 2009-07-12 17:44:16 i Everyday,

Fy tusan, vad jobbigt det var. Men jag tog mig hela vägen, 5 km på 34 minuter... inte dåligt för att vara jag :)

Varvade ner till den här underbara låten
 


Over the Rainbow - Eva Cassidy

Ciao

Ice Cream Maker ?

Publicerad 2009-07-12 15:17:01 i Everyday,

Den där glassen hade blivit ganska stenhård när vi tog fram den på förmiddagen för att smaka... så vi åkte o köpte ny glass när vi ändå skulle handla lite annat. Det blir nog ingen glassmakare av mig, jag överlämnar det åt Surprise.

Någon löpare blir det garanterat inte av mig heller, men jag ska i alla fall vara hurtig och springa lite på löpbandet. Har satt ihop en lista på 30 minuter och precis som förra gången jag sprang (för några månader sedan) är målet antingen att springa 30 minuter eller 5 km. Vi får se vilket det blir idag... Jag föredrar ju annars att köra aerobic på gymmet som konditions träning, eller Easy Line (kombination av styrka & kondition).

Min lista:
La Cumbia (TV Dub extended) - Cuba Club
Touch You Right Now - Basic Element Feat. D-Flex
Shut Up and Drive - Rihanna
Stay The Night - Alcazar
Angel In The Night - Basshunter
True Believer - E-Type
The Boy Does Nothing - Alesha Dixon
And She Said... - Lucas Prata
Rise Up - Yves Larock
Please Don't Go - Basshunter

Basshunter är bra springmusik, det är väl allt jag kan säga till mitt försvar. Men nu ska jag hoppa i träningskläderna.

See you on the other side

Happy Birthday

Publicerad 2009-07-11 23:59:37 i Everyday,

Jag höll ju på att glömma... Idag fyller bloggen en vecka :) Tiden går fort... Och idag har jag haft mitt näst högsta läsarantal: 5 snälla personer! My all time high; 6 läsare! Well well, det kan ju vara värre. Jag har hittils sprutat ut mig (med detta inräknat) 17 inlägg, vilket känns ganska lagom, när man inte har något mer tidskrävande än att ha sommarlov för sig... Anledningen till att jag startade bloggen är ju mitt kommande år som utbytesstudent, därför tänkte jag skriva lite om just detta.

Jag åker med STS på ett High School Year och än så länge har jag inte fått reda på är exakt när jag åker eller vart jag hamnar. Det jag vet är att jag ska på en åttadagars förberedelsekurs i New York innan jag kommer till min värdfamilj, därför vet jag att jag åker antingen den 31 juli eller 11 augusti. Oavsett när jag åker känns det väldigt avlägset eftersom att jag inte vet vart jag kommer att bo de kommande 10 månaderna... Det kanske känns lite mer verkligt när jag får tillbaka mitt pass med visumet i. Många frågar hur det känns och då svarar jag oftast avlägset, det är svårt att förstå hur länge man ska vara borta. Spänning. Nervositet. Roligt. Läskigt. Tufft. Underbart. Saknad.

Lär skriva mer om detta senare, men nu måste jag få iväg inlägget innan det blir söndag - då har fyller ju inte bloggen en vecka längre - utan en vecka och en dag ;)

G' Night

Crash

Publicerad 2009-07-11 23:07:54 i Everyday,

Kvällens film  blev Crash. Hemsk. Underbar. Sevärd. Om förutfattade meningar och rasism, hur ett handlande leder till ett annat. En kedja av sammanlänkade händelser. Kanske bara är jag som är sen och inte har sett den än... Dessutom har vi två ex av den, av någon anledning. Men, non the less, har vi inte sett den föräns nu. Se den.

Bye

Ice Cream Maker

Publicerad 2009-07-11 16:01:35 i Everyday,

Har precis gjort en sats Italiensk Vaniljglass till imorgon när några kompisar till familjen kommer på middag. Som vanligt är jag efterrättsansvarig ;) Det höll på att bli lite katastrof när mjölken kokade över och kastrullen blev för liten, men det räddades av att både mamma och jag var i köket... Så nu är det bara att vänta o se hur den blev.

Nu ska jag bara sitta här och återhämta mig en stund, sen är det dammsugning av huset som gäller. Jag måste lägga mina visumhandlingar på något bra stället så att de inte försvinner... Får nog bli där passen ligger.

Aloha

ps. På tal om italiensk glass så kan jag upplysa er om att bilden på glassstruten i headern är tagen i Italien av moi. Om ni inte redan visste det så vet ni det nu :)

All you need is love

Publicerad 2009-07-10 23:05:43 i Everyday,

Across the Universe - Underbar film, underbar musik. Det blev den istället för någon Harry Potter-film. Den är så mysig, även fast den är lite seg ibland. Men helt klart sevärd :) Några av mina favoritlåtar från filmen;


I've just seen a face


 
All you need is love


Hey Jude

Andra underbara låtar är; With a little help from my friends, Dear Prudence och Strawberry fields forever.

Sweet dreams

Utlånat

Publicerad 2009-07-10 17:19:48 i Everyday,

Skulle låna Harry Potter & Den Flammande Bägaren och Harry Potter & Fenixordern - men alla ex var utlånade :( Jag som hade tänkt se de filmerna som jag inte hade sett innan vi ser Halvblodsprinsen på bio... Får väl se hur det blir med den saken, ska ju inte se den föräns på torsdag, är ju planen i alla fall.

Men nu ska jag sätta mig ute i solen en studn o läsa lite Narnia.

Ciao

Zink Grill & Amerikanska Ambassaden

Publicerad 2009-07-10 15:45:38 i Everyday,

Gårdagen spenderades i Skärholmens Köpcentrum där det skulle inhandlas någon långärmad tröja och ett par aerobic-skor, men istället köpte jag tre linnen (två från TopShop o ett från Moki för 50:- ) och en engelsk pocketbok... Jag som hade lovat mig själv att inte lägga med pengar på böcker innan jag åker, men jag har velat läsa den ett tag nu; Sharon Osbourne - Extreme, My Autobiography. Dessutom var den på halva priset :P När vi sedan hade vandrat runt där några timmar så begav vi oss till hotellet, för att i princip direkt gå till Zink Grill för att käka middag. Det var supergod mat :D Jag käkade (som att någon vill veta, men whatever); 
Förrätt: "Zinktoast" med räkor, lax och dansk majonäs samt lantbröd... yummie.
Varmrätt: "Thinksallad" med grillad lax, lantbröd (igen), sallad, bönor osv...
Efterrätt: Jordgubbar & vaniljglass 

Lite credd till dem för att de serverade kolsyrat vatten med följande etikett; Härtappat för miljön och den goda smaken.
Sen var det bara att hoppa i säng, tidigt som attan (runt 23-tiden) eftersom att pappa o jag planerade att vi skulle gå upp kl 7.00 dagen efter. Idag är jag ganska trött, inte bara för att jag gick upp tidigt men jag har inte kunnat sova, helt sämst bäddsoffa plus att det var trångt att dela den med lillebror...

Men i alla fall så bodde vi på Scandic Park så det var inte så jättelångt från ambassaden imorse när pappa och jag gick dit... Det blåste ganska mkt men det regnade i alla fall inte. Vi var framme vid ambassaden vid 8 och redan då var det kö. Men det var bara till att ställa sig där och vänta (utomhus). Sedan slussades man in i ett litet glashus där man fick visa att man hade allt med sig (rätt visumhandlingar, frankerat kuvert, pass m.m.) och  gå igenom en säkerhetskontroll. Sedan fick man gå ut ur det lilla huset för att gå in i en större byggnad där man lämnade fram alla handlingar och så fick man snällt sätta sig ner o vänta... och vänta... och vänta lite till. Tills de tillslut ropade upp ens namn fick man gå fram till en lucka, lämna fingeravtryck och så frågade dem lite frågor. Hon frågade mig vart mitt efternamn kom ifrån (fast mer utav nyfikenhet än att man måste meddela vart man har fått sitt efternamn ifrån ;) ), om jag visste vart jag skulle hamna och vart mina föräldrar jobbar. Inga allvarliga och svåra frågor direkt. Sen fick man tillbaks några av papprena och sen var det tack och hej.

När jag kom ut igen så hade det gått två timmar nästan på pricken sen vi hade ställt oss i kön, så extremt lång tid tog det väl inte. Bara lite tråkigt (och kallt & blåsigt) för pappa att få stå ute och vänta hela tiden... Då tog vi taxi tillbaks till hotellet för att käka frukost. Sedan bestämde vi oss för att skippa Grönan p.g.a. otrevligt väder. Så då åkte vi hem istället.

Vi hörs

Visum-ansökan - check!

Publicerad 2009-07-09 12:23:39 i Everyday,

Nu har jag suttit o fyllt i de sista på visumansökan... puh! Det var ganska skönt. Jag skrev ju för några dagar sedan att jag skulle skriva alla länder som jag listade och årta, och i brist på annat att skriva just nu så kommer listan här - enjoy!

2009
Spanien - Barcelona & Gran Canaria

2008
USA - Miami & US Virgin Islands (i samband med kryssningen)
Dominikanska Republiken (kryssningen)
England - British Virgin Islands (kryssningen)
Bahamas (kryssningen)
Italien - Rom
Estland - Tallin

2007
England - London
Spanien - Barcelona & Teneriffa

2006
Malta
Grekland - Rhodos

2005
Grekland - Kreta
USA - Orlando och Ft. Lauderdale
Bahamas - minikryssning
Tyskland

2004
Cypern

2003
Spanien - Mallorca
Finland - Helsingfors

2002
Italien - bilade ner och stannade två veckor, kommer inte ihåg vart vi bodde...

2001
Spanien - Gran Canaria & Teneriffa
Danmark

2000
-

1999
Danmark

Nu bär det av till Sthlm och bland annat Skärholmen. Imorgon är det Am. Ambassaden och förhoppningsvis Grönan som gäller.

Peace

Regn...

Publicerad 2009-07-08 23:09:32 i Everyday,

Har precis kommit hem ifrån Lise och fick gå hem i regnet... Det hade i alla fall slutat åska. Men jag tycker om när det regnar, i alla fall några enstaka dagar såhär när det har varit superväder. Då är det liksom okej att vara inomhus o dega framför tv'n eller sitta framför datorn.

Hemma hos Lise bjöds det på kortspel (fast jag var enbart åskådare), många skratt och trevliga människor i en (till en början) sjukt varm lägenhet... Förresten måste jag meddela att jag & Lise - Team Enskilda vann kubben mot Terese & Jenny - Team Nyköpings Gymnasium. Som Lise sa - Lite finare, lite bättre ;) hahaha...

Imorgon bär det av till Stockholm vid tvåtiden så jag hinner väl uppdatera någon gång innan dess. När jag har checkat att jag har alla papper som behövs tills på fredag.

Sweet Dreams

Vallarna & Kubb

Publicerad 2009-07-08 19:29:47 i Everyday,

Är hyffsat nyligen hemkommen från Vallarna där det spelades kubb, åts jordgubbar och pratades med vänner. Det var mys :) Och så fick jag min födelsedagspresent från Therese, Terese o Jenny; ett jättefint fotoalbum fyllt med diverse smickrande kort. Tack så mkt! <3

Just nu sitter jag o väntar på att maten ska bli klar. Tröck i mig lite godis och snacks så jag är inte superhungrig fortfarande... Men det är ju alltid (typ) gott med mat ;)

Nej, nu ska jag (om jag hinner) läsa lite Narnia tills maten är klar. Sen skuttar jag nog iväg till Lise o C:o.

Adios

Allsång på Skansen + Morden i Midsomer = Sommar

Publicerad 2009-07-08 12:05:08 i Everyday,

Jag fixade tillslut de där fotona igår, det gick ju på typ 5 minuter. Så nu är det klart :) Andra saker som hände igår...

Amanda kom hit - Brun som en pepparkaka efter två veckor i Kroatien... Sen drog vi till gymmet o körde lite Step - ganska jobbigt. Det blir ju så sjukt varmt i salen också så det bara rinner svett om en. Men det var skönt att köra lite kondition, blir mest Pump annars. Och så fick jag en liten födelsedagspresent bestående av havrebollar (som inte är så nyttigt som det låter, men sjukt gott).

Jag läste ut Luftslottet som Sprängdes - tredje boken i Millennium-triologin. Jag vet inte vad jag tyckte... Mina förväntningar var skyhöga och så bra tyckte jag inte att böckerna var. Fast jag kan ju inte säga att de är dåliga för det är dem ju inte, men de var inte lika bra som jag hade trott. Nu ska jag läsa Narnia så det står härliga till så jag hoppas att de böckerna är bra. Mitt mål är ju att läsa ut dem innan jag åker, det borde jag ju hinna...

Nu ska jag upp o skiva jordgubbar - sen kommer Jenny.

So long

Nehepp...

Publicerad 2009-07-07 13:14:38 i Everyday,

Det där fotot får tydligen vänta tills efter lunch... Tänkte istället passa på att skriva om ett mail jag fick från STS igår. Det handlade om "sena" placeringar, jag har ju som bekant inte fått min placering än men det är lugnt. De skrev att det är vanligt att man får placeringen nu under juli-augusti och att det inte är något konstigt. Men i alla fall så tänkte jag radda upp de datum som jag kommer åka på, eftersom att jag ska till N Y innan jag kommer till värdfamiljen. Så datumen är följande;

23 juli
31 juli
11 augusti

Men eftersom att jag inte har fått min placering än så är det troligast att jag åker på någon av de två senare datumen. Tänkte bara informera eventuella intresserade om detta :)

Peace

Foto - Visumansökan

Publicerad 2009-07-07 12:45:05 i Everyday,

Nu ska jag ner på stan för att fixa ett färgfoto, 5x5 cm, mot en vit bakgrund... Det ända fotot av mig som ska vara med i visumhandlingarna så lika bra att få det fixat. Sen är det bara lite mer papper som ska fyllas i och ett kuvert + frimärken som skall fixas. Sen är jag redo för Amerikanska ambassaden på fredag ;)

Vi hörs senare

IKEA & Heron City

Publicerad 2009-07-06 21:04:30 i Everyday,

Idag bar det, som jag skrev igår, av till huvudstaden för en liten shoppingrunda på IKEA och sedan Heron City. På IKEA hittade jag som alltid ngt litet och den här gången blev det en tjusig blommig kudde till soffan och några lådor... Tror att jag har som vana att alltid köpa några lådor när jag är där. Man måste ju passa på, och så är jag ju mästare på att ha en massa små saker - då är det bra att ha en liten låda att lägga dem i :)

På Heron City blev det lunch på Pizza Hut och sedan lite shopping även där. På Media Markt för att vara mer exakt, där pappa o jag stod och letade bland bärbara hårddiskar en stund. Jag vill ha en med mig, som jag kan lagra all musik och bilder på annars blir nog minnet på laptoppen fullt direkt. Och så hittade vi en med 500 GB för runt tusenlappen, den var liten och smidig och sen när vi skulle betala så kostade den närmare 2000:- så då var det bara att säga tack men nej tack. Och gå o lämna tillbaka den, så nu sitter jag o letar smidiga hårddsiskar på nätet.

Sedan bar det av till bion där mamma, pappa och bror kollade på Ice Age 3 - 3D vilket verkade lite skoj, men eftersom att jag såg den förra veckan kändes det lite onödigt. Så jag kollade på The Proposal, Män Som Hatar Kvinnor var lite för lång. Tja, vad ska jag säga om filmen, den var väl lite som de brukar vara. Inte den bästa jag har sett men men, det var ju inte den sämsta heller... Sedan sa vi tack och adjö för denna gång och åkte hemmåt.

Nu SKA jag faktiskt sätta mig o pyssla med albumet & kolla på Herkules.
Adjø


boom boom acka-lacka lacka boom
boom boom acka-lacka boom boom

Header

Publicerad 2009-07-06 00:16:36 i Everyday,

Nu har jag äntligen fixat en header... Hade lite problem med hur bred den blev innan poletten trillade ner (jag tror att jag fattar i alla fall). Jag känner att mina kunskaper om att trixa med bloggen ökar med ca 100% per dag - inte illa. Hahaha... Headern blev kanske lite stor, pysslar kanske ihop en ny imorgon (eller idag, måndag). Då jag förörvigt ska till Sthlm med familjen, det blir till att vandra runt på IKEA o kika för att sedan åka den lilla biten till Heron City för att käka lunch o se ngn bra film. Tror att det blir The Proposal eller Män Som Hatar Kvinnor för min del.

Var förövrigt väldigt duktig förut och tog mig till gymmet för att köra lite Body Pump - me like! Man känner sig så stark, ibland i alla fall. Det gäller bara att inte titta på hur mkt alla andra lyfter för då känner man sig inte så stark helt plötsligt... Jag var inte lika duktig när det kom till att pyssla med bilderna från Kryssningen, jag satt kvar vid datorn för att sedan dammsuga rummet (vilket iof var ganska bra)... Men det ska ju bli lite regn nu så jag får nog tid till att pilla lite med albumet.

Nej, nu måste jag nog sova. Måste gå upp tidigt imorgon, kl 9.00. Sjukt tidigt när man har sovmorgon (jag orkar inte ens föreställa mig hur det kommer att kännas att gå till skolan om någon månader...).

Go' Natt

4th of July

Publicerad 2009-07-05 16:57:06 i Everyday,

4th of July var ju igår så det var lite därför jag startade bloggen just då... Igår var jag även hos Lise i hennes nya lägenhet på middag med kompisar. Det var riktigt mysigt med trevligt sällskap, rinnig pecannöt- & kola paj, pokerspelande och hundpromenad.

Idag har jag inte gjort något vettigt alls, trixade lite med bloggen så nu ser den lite bättre ut - fick lite hjälp av Lollo igår... Men jag vet inte vad jag skulle göra utan Designa Din Blogg, jag skulle nog ha en riktigt ful blogg (ett allvarligt i-landsproblem). Men jag tycker att den börjar arta sig som sagt. Jag håller på med min header så den kommer väl kanske ikväll... Jag hittade även PatternCooler där jag letade bakgrund i en evighet, hade värsta beslutsångesten men tillslut blev det bra :-) Lite amerikanska färger.

Nej, nu ska jag pyssla lite med albumet från kryssningen förra året.
Aloha

Blogg

Publicerad 2009-07-04 15:40:58 i Everyday,

Ja, nu har jag tillslut orkat fixa en blogg. Shit va komplicerat det är att få en snygg layout. Pallar inte sitta mer idag men imorgon kanske...  Så här kan den ju inte se ut forever, pillar med bilder och sånnt någon annan dag. Jag har skaffat bloggen till att dokumentera mitt kommande utbytesår i USA och så att alla ni här hemma kan hänga med lite i vad som händer i mitt liv.

Än så länge vet jag inte så jättemycket om mitt år; jag vet att jag ska på förberedelsekurs i New York innan jag kommer till min värdfamilj som jag ännu inte har fått. Just nu håller jga på med visumhandlingarna och jag var faktiskt så duktig imorse (förmiddags?) att jag fixade den som man gör på internet. OCH så bokade jag tid på Amerikanska ambassaden nu på fredag, den 10 juli... Så tills dess måste jag fylla i resten av dokumenten - varav ena uppgiften är att lista de länder jag har besökt de senaste 10 åren. Jag måste gå tillbaka till 1999 inte tusan kommer vi ihåg om vi reste någonstans det året!? Även om man kommer ihåg resor så kommer man inte ihåg vilket år. Men nu har jag i alla fall i stort sett skrivit ner alla länder och årta. Det blev (om ni frågar mig) en hyffsat imponerande lista, mina föräldrar har varit bra på att få med oss ut på resor. Skriver in länder och årtal om några dagar, när jag renskrivit listan.

Well, nu har jag sktivit mitt första blogginlägg ever... Blir väl förhoppningsvis några fler, men nu måste jag dammsuga huset.

Ciao

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela