Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Blogg.se

Publicerad 2010-01-30 00:18:47 i , AZ 2009-2010,

Jag tycker inte om förändringarna på Blogg.se. Men jaja. Idag hade vi halvdag med knas-schema för de tryckte in ett pep assembly-schedule på våran halvdag. Men det gick ju det också. Efter skolan så hade vi träning - våran rutin börjar minsann ta form nu (it better be - våran första tävling är nästa lördag. AH!) Men idag såg jag i alla fall min första pep assembly, det var intressant. Tog några bilder så vi får se om jag lägger ut dem senare :P Just nu bjuder jag på låten som Black Guard (varsity) gör sin rutin till. (Jag tror inte att det är exakt den här, de gör den till något annat live-framträdande...)

Landslide - Stevie Nicks

Ikväll är det danskonsert som gäller och Habitat for Humanity imorgon.

Kramar



Music to My Ears

Publicerad 2010-01-28 02:57:19 i , AZ 2009-2010,

Sitter och pluggar. Är det inte historia så är det dikter som renskrivs eller ekonomi-artiklar som läses. För att underhålla mig själv och göra allt pluggande lite skojigare lyssnar jag såklart till musik. En salig blandning är det... Här kommer ett axplock;


Reply - Sean Kingston


I See You - Leona Lewis


Do You Remember - Jay Sean


So Close - Jon McLaughlin


Let It Rock - Kevin Rudolf ft. Lil Wayne



Fireflies - Owl City


Here In Your Arms - Hellogoodbye

En galen blandning av nytt och gammalt, ballader och uptempo. Imorgon är det historia-prov, Red-Out Day och sen träning för min del. Red-Out betyder att vi ska klä oss i rött för att stödja Haiti, vi har en insamling där målet är att samla in $3000. Gilbert HS tävlar mot två andra skolor i att samla in mest, förhoppningsvis kan vi slå Mesquite och Highland... Själv köpte jag mig en "Gilbert Tigers Have Hearts for Haiti" T-shirt idag. På tal om något helt annat - vårat tema för MORP är The Revenge of the Nerds - både kul och lite uttjatat tycker jag. Ganska enkelt att klä ut sig dock - jag vill hitta ett par glasögon med tjocka bågar. Rapporterar hur det går :)

Nu väntar lite mera plugg.

Adios

It's Just an Ordinary Day

Publicerad 2010-01-26 04:14:39 i AZ 2009-2010,

Det blev ingen hårklippning igår men shopping blev det. Så nu är jag off shopping några veckor. Fast jag gjorde några grymma klipp.
- 2 par jeans och ett halsband från Charlotte Russe - runt 500:-
- En turkos-blå t-shirt & ett grått linne med peace-tryck - runt 40:- (slutrea! - sjukt billigt)
- Fyra väskor - runt 300:-
Angående väskorna - Vi var inne på WetSeal och de hade slutrea varav några varor under skylten "Buy one - get on for a penny" dvs. runt 7 svenska öre. Så jag hittade en väska som jag gillade - ny skolväska! Och Ursh hittade en som hon gillade. Great - totalt 140:- för två väskor. Sedan hittade jag en till liten söt quiltad (?)- svart väska med silverkedja (ni vet de som varit så poppis de senaste åren) för 10 bucks och så slutade det med att jag/vi köpte en likadan till eftersom att den bara var 7 öre.

Sedan får man ju inte glömma Jelly Beans - jag och Ursh går alltid förbi godisaffären när vi är i the mall.

Sweet 16

Publicerad 2010-01-23 22:52:52 i AZ 2009-2010,

Nu ska jag strax iväg på kalas. Två av mina kompisar från guard fyller ju som sagt år :) Annars så har jag inte gjort så mycket idag, vi har mest gjort våra chores. Ursh och jag spelade ett gäng med Domino-spel. Jag vann varje gång (förutom tre spel)... Imorgon blir det nog en lugn dag med förhoppningsvis lite shopping, jag och Ursh tänkte följa med Torrey till the mall när hon åker till jobbet. Sedan blir det nog till att klippa ny frisyr imorgon - ni får se vad det blir då, it's time for a small change.

Jag har ju helt glömt bort att tacka Terese, Therese och Jenny för min julklapp som anlände förra veckan. Tack så mkt tjejer!

Ciao

Regn, Regn, Blåst och Lite Mera Regn!

Publicerad 2010-01-22 06:24:10 i AZ 2009-2010,

Okej, dålig uppdaring på den senaste tiden. Fullt upp med plugg och träning (som vanligt). Imorgon är det ju i alla fall äntligen fredag! Men den här veckan har i alla fall innehållt lite av förljande;

Fick ett julkort från Sverige minsann! Tack så mycket Amanda & Lise - ni fick mig att skratta :)


Just nu spöregnar det och blåser det som galet - det är storm. Det har varit tornado-varning ikväll medan jag hade träning. Vi fick höra det när vi kom tillbaka till Bandsalen så fick vi minsann känna på blåsten och regnet (vi var och tränade i en större gymnastiksal)... Helt sjukt! När vi åkte hem åkte vi förbi nedfallna träd, bråte och översvämningar. När man bygger villaområden har man låga, gräsmattor som ska dränera när dessa regn-stormar kommer och oh boy, did they flood. Det är helt sjukt mycket små-sjöar och översväminingar, vi får se om jag tar med mig kameran imorgon och kan ta några bilder.

Träningen går väl bra, vi går igenom mycket på kort tid och de förväntar sig att vi ska komma ihåg allt. Det är tufft men när man har det så är det sjuk kul. Nu kan jag i alla fall kasta flaggan, jag har mer kontroll över den nu än vad jag hade i början. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna kasta den som jag kan nu, ska se om jag kan ta några kort på det också.

På lördag ska jag minsann på födelsedagskalas, två tjejer från Guard fyller 16 - sweet sixteen. I feel old, men det ska bli superkul i alla fall :)

Nu ska jag minsann hoppa i säng och drömma söta drömmar

Sweet Dreams

IKEA pics

Publicerad 2010-01-19 04:34:17 i AZ 2009-2010, Pictures,

Aloha!
Här kommer en bildbomb från IKEA in the U.S.


Here we come!

Ursh och jag i spegelfönster.

Kanelbulle, Svenskt Kaffe och Varmkorv...

IKEA är sig likt överallt :)

De hade svenska böcker överallt! (Det var inte många jag kände igen...)

Vi öppnade en frys och vad hittade vi där - Svenska köttbullar!

Jag vill ha den hära tavlan! Svenska alfabetet är konst :)

En ny variant av Billy med nya glasdörrar som jag vill ha! Jag har planer för min bokhylla när jag kommer hem, den ska målas och jag ska ta ur det svarta ur glasdörrarna...

I mina drömar kommer jag ha ett skafferi som liknar det här när jag blir stor (fast med annat innehåll...)

Mini-Pinsess Tårta! Yummi-yum-yum!

Mer svenskt kaffe!

I deras lilla Food Market hade de Singoalla och Ballerina Kex!

Bilar - Chewy Candy Cars. Köpte inga, har fortfarande en påse från julklapparna, jag behövde ju inte lägga pengar på det.

Pasta Älgar fån avsluta min IKEA-bildkavalkad för den här gången.

Hope you liked it.

IKEA in the USA

Publicerad 2010-01-19 01:33:17 i AZ 2009-2010,

Tack MLK för vad du gjorde och för att vi fick en ledig dag från skolan. Idag åkte vi nämligen till IKEA! Ursh's första gång ever och min första gång att besöka ett IKEA utomlands. Det var litet om man jämför med IKEA i Kungens Kurva (men jag har för mig att det är ett av världens största?...) men det var inte litet - bara jämfört med det vi brukar åka till... Det var skoj att se allting som vi har därhemma fast här, namnen var ju detsamma. Dessutom så fick jag ju chans till att äta mini-Prinsess tårta i kafeterian (som var större än där hemma och de hade mer mat..) och köpa svenskt godis. Jag köpte världens dyraste Marabou-chokladkaka (typ 30-40 spänn!) och så köpte jag en massa julskum för de hade det för bara 25 cent/påse och en påse med kolasnören. Jag tog en massa bilder, som kommer upp någon dag :) Kanske senare.

Senare när vi var på väg hem så åkte vi förbi Bookmans för att köpa andra säsongen av One Tree Hill och Nicholas Spark's bok The Last Song. Men de hade varken den ena eller den andra men jag kom i alla fall hem med en bok; Ninteen Seconds - Jodi Picoult.



Nu ska jag och Ursh kolla på Förtrollad och äta skumtomtar. Imorgon är det skola och träning som gäller, det ska tydligen bli regn och 15 grader "varmt" - (och vi ska kanske ha träning utomhus...)

Later

Explanation...

Publicerad 2010-01-17 01:37:22 i AZ 2009-2010,

Okej, familjen ville ha en förklaring till mitt byxlösa åkande, så here comes. Jag antar att om jag förkarar vad en flashmob är så kanske ni förstår eftersom att detta var en flashmob. Enligt Urban Dictionary är en flashmob följande;
A flashmob is when a large group of people suddenly come together and perform some sort of action, which draws an audience very quickly. After they perform the stunt, the group of people quickly disperse.

Enligt Wikipedia;
En flash mob är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sen skingras direkt efter. Ofta organiseras flash mobs via internet eller telefon.

Det byxlösa åkandet var alltså en flashmob där frivilliga människor gjorde detta för att ha roligt, möta nytt folk och göra något annorlunda. Ni kanske kommer ihåg att dansgruppen Bounce annordnade en flashmob på Plattan & Stureplan strax efter att Michael Jackson dog;



Det finns även flashmobs som har tagit plats här i AZ då de har haft kuddkrig - random människor möts upp i en galleria och vid ett visst klockslag utbryter kuddkrig! Det finns även silent raves (vi var på väg till ett sådant men pga. traffik så kom vi försent). Så det är harmlösa, korta, event som vuxna busfrön (och tonnåringar) medverkar i.

Hoppas att ni förstår bättre nu :)


People

Publicerad 2010-01-14 00:20:17 i AZ 2009-2010,

Jag hade då väntat mig en massa mera kommentarer angående mitt byxlösa lightrail-åkande - men icke! Fast jag hade mitt högsta läsarantal runt den dagen, 29 tappra människor besvärade sig med att läsa mina nerklottrade ord :) (Häromdagen var det minsan enbart 9 personer som läste ;) )

Men igår så hade jag Winter Guard-träning efter skolan. Idag är det ingen träning men imorgon är det minsan sen träning. Sedan är det helg igen, tredagars helg minsann - jag tackar Martin Luther King för det, jag behöver sova! Men på lördag så har vi ett lära-känna-varandra-i-Gold-Guard-kalas hos en vän så det ska bli skoj. Jag kan fortfarande inte allas namn, jag är hur dålig som helst när det kommer till att lära sig namn!

Idag hade vi några "gäst lärare/föreläsare" i min dansklass, de var killar och tjejer från en danststudio (de är vanliga här - dans/gymnastik studior) som visade oss lite Hip-Hop. Breakdancing osv. Sedan försökte de lära oss lite, det var superkul men det var väl inte min bästa dansgenre om vi säger så...

Just nu sitter jag och drömmer efter en Kindle, letar smaskiga Martha Stewart-recept och bara degar framför datorn. Ska minsann ta o leta upp min bok "The Friday Night Knitting Club II" strax, det tar evigheter att läsa en bok här när man har skola samtidigt - läxor hela tiden men inte idag :)


Hur coolt vore det inte att ha en sån... Födelsedags present? hahaha...

Puss på er

Pantless on the Lightrail

Publicerad 2010-01-11 04:03:31 i AZ 2009-2010,

Gissa vad jag har gjort idag?!

Jag åkte byxlös på "tunnelbanan" till downtown Phoenix. Jag, Taryn och KC var med i en "flashmob" då man skulle åka på the lightrail (som ett tunnelbanetåg fast det är ovan jord och de har bara en rout) i underkläder dvs. utan byxor. Så vi åkte till mötesplatsen, ett av lightrail-stoppen där vi började lägga märke till folk klädda i lösa byxor - lätta att ta av. När vi gick på tåget så började vi ta av oss byxorna och sedan hade vi byxorna av enda tills vi kom hem. Om någon frågade varför vi gjorde det skulle vi säga för att det var varmt eller något liknande. När vi åkte till våran slutstation så gick vi och mötte upp alla vid Starbucks för att ta bilder osv. förtfarande byxlösa. Efter det gick vi alla tillbaka för att ta ett tåg tillbaka - några skulle till efterfesten på ngn bar och vi skulle hem.

Det var galet roligt, vi fick så många roliga blickar, kommentarer och människor som tog bilder och filmade. Vi gick förbi Hooters och alla som satt där tog ut sina kameror och tog bilder på horden av människor utan byxor. Det kommer bilder senare :)

So Long

ps. jag hade mina boxers på mig, jag fick dem i julklapp och de gick nästan till mina knän så de var mer som shorts.

Altered Book Pics

Publicerad 2010-01-10 06:00:31 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer bilder på min Altered Book som jag gjorde som slutprojekt förra terminen i min Creative Writing. Det var det roligaste projektet vi har haft hittils och jag hoppas att jag kan göra sista delen den här terminen :) Vi använda oss av en gammal bok som vi införskaffat oss på något sätt och sedan skulle vi förändra den genom att klippa, klistra, måla, skriva osv. osv.


Framsidan, bestående av en massa urklipp från tidningar som jag tyckte om :) Bokens titel skulle avspegla innehållet av boken och man var tvungen att ge sin bok ett tema, för enkelhetens skull så valde jag att ha mig själv, mina tankar osv. som tema. Me, My Life & I

Övre halvan av baksidan, bestående av tidningsurklipp med olika texter som jag tycker om.
Friends aren't disposable.

As long as there is a place to find yourself. The future is limitless. I have a story to tell my grandchildren.

Närbild på första uppslaget. Skisserna var i boken när jag köpte den jag bara färglade och skrev dit min dikt (det är bara en del av dikten som ni kan se).

This book is dedicated to the ones I love. Mina vänners namn går upp längst trädet längst till vänster, min familj & släkt längst det mittersta trädet och min amerikanska familj längst till höger (ni kan inte se hela bilden).

En dikt går runt både den gula och rosa/röda sidan. Händerna är urklipta ur papper och har en annan av mina dikter skrivna på sig... Jag älskar den uppochned-vända fisk i vänstra hörnet.

Tadaa... andra sidan :)

Mitt pusseluppslag, det tog evigheter att göra! Urklipp från scrapbook-papper, tidningar, inslags-band och godispapper. Sedan har de olika ord, meningar skrivna på pusselbitarna som på något sätt avspeglar mig; 20.06.91., stories, insecurity, home, hope, a moment of longed loneliness, inspiration, confidence, dreams, memories, music, fear, travels, nature, thoughts, a forever going journey...

Ett uppslag med mina favorit låttexter, några av dem. Det här var en av mina favorit-sidor...

Den här sidan var skoj att göra men den dödade 4-5 av mina svarta, tunna tuschpennor - att försöka skriva på en vit, akrylmålad bakgrund var tydligen ingen bra idé...

Min Creativity-sida. En av mina interaktiva sidor, vi var tvugna att ha minst två uppslag med interaktiva inslag.

De fyra olika hörn-korten kunde man ta ur fickorna för att läsa alla diktverser.

Min rese-sida. Texten är tagen från en bok som Ursh hade med sig, tänkte lägga upp en närbild på den när jag lägger upp närbilder från boken... Om några dagar eller så.

Green Eyes. Handlar om minnen därav bilder av kompisar, släkt, familj, resor och här och nu.

Märker ni att jag tycker om tidningsurklipp? Märker ni att bildera blir mörkare och mörkare? Solen gick ner medan jag tog bilderna och jag tycker ju inte om att ta bilder med blixt så...

Min andra interaktiva sida, mitt fear-uppslag. Hoppas att ni ser hyffsat bra, som sagt var så blev det ju mörkare medan jag tog bilderna ;)

Suddig bild, men luckan öppnas med slutet av dikten på insidan av luckan.

Längre än såhär kom jag inte förra terminen, så ni får vänta några månader tills sista delen kommer :)

Adios

Last Night...

Publicerad 2010-01-10 01:41:10 i AZ 2009-2010,

Vänster insida lår och ett på rumpan - mina blåmärken efter gårdagens paintball. Det var så roligt men jag är ju så dålig! Jag kan ju inte sikta, men tydligen så sköt jag i alla fall någon enligt Josh. Enbart två blåmärken blev det för min del för oftast blev jag träffad på masken dvs. ansiktet/huvudet. Så färg i håret hade jag allt men det gick snabbt ur när jag tog en dusch. Det var galet skoj och jag vill göra det igen snart, det kostade inte så farligt mycket för det var "Ladies Night" så vi behövde inte betala någon field fee men för utrustning och extra paintballs betalade jag nästan 20 bucks - inte farligt alls.

Vi var på en inomhusbana där alla som var där för att spela delades in i tre olika lag, så det var inte garanterat att man hamnade i samma lag som sina kompisar men man kunde byta västar/lag med varandra om man ville. Sedan slussade de in två lag per spel, väl där inne berättade domarna vilka regler som gällde för den spelomgången. Vi spelade några olika sorters matcher;
- Man var tvungen att bli träffad på masken/huvudet för att vara ute
- Man var tvungen att stanna på sin sida av banan och skjuta det andra lagret därifrån
- Man hade två liv
osv.

Det var som sagt superskoj och vi ska garanterat göra det igen :)

Hörs Senare

Paintball!

Publicerad 2010-01-09 00:50:43 i AZ 2009-2010,

Ikväll åker vi och spelar paintball! Är hur taggad som helst och lite rädd... Det gör ju ont har jag hört och jag är ju inte världens bästa på att sikta - men det ska bli hur kul som helst. En kompis bjöd in mig och sedan sliutade det med att Torrey, Josh och Taryn ska med också.

Vi hörs på andra sidan :)

Aloha

Second First Day of School

Publicerad 2010-01-09 00:29:27 i AZ 2009-2010,

I förrgår var minsann första dagen på terminen. Onsdag den 6 januari, 2010. Det känns konstigt att skriva 2010. Men det var inte det jag skulle skriva om, tänkte bara berätta lite om min andra första skoldag och mina nya ämnen osv.

Upp och hoppa klockan 06.00, inte min favorit tid på dygnet om man säger så, så att jag hoppar ur sängen är väl en överdrift... Men i alla fall så hasar jag mig ur sängen och ner till köket för att käka frukost; Raisin Bran & sojamjölk (och skivade jordgubbar om vi har några...). Sedan är det bara att gå upp igen för att borsta tänderna, ta på sig kläder och se till att man har allt som man behöver i väskan. Sedan är det bara att skutta ner till köket igen för att fixa lunch, antingen en P&B smörgås eller en med veggieham, spenat och hummus. Avfärd från huset sker 07.15.

07.20-07.25 ankomst till skolan och gå till första lektionen - Economics den här terminen. Mitt schema den här terminen ser ut som följer;
Economics - Precis vad det låter som; ekonomi.
US/AZ History - Precis vad det låter som även här; Amerikas och i viss omfattning Arizonas.
Creative Writing - Vi skriver mycket dikter och poesi, även endel "pyssel" som när vi gjorde våran Altered Book (det kommer bilder så småning om...). Vi har Coffee House varannan fredag då våran lärare gör pankakor eller liknande till oss och vi läser våra dikter för varandra.
Senior Composition - Man måste få G i den här klassen för att kunna ta studenten. Största delen av terminen går åt ett stort projekt; Senior Research Project - det blir tillslut en giganto-uppsats men kan väl jämföra det med vårat projektarbete.
Lunch
Beginning Dance - Dans, vi prövar på lite olika dansstilar så som balett, jazz, modern och hip-hop. Klassen är superskoj, det enda negativa är alla freshmen-tjejer som pratar heela tiden!
Clay I - Ny klass, som är; keramik/lera. Mitt första intryck är att vi är väldigt många i klassen och vi är i samma rum som jag hade metals/jewlery i förra terminen men idag började vi jobba med leran och det var skoj. Det kommer nog bli superskoj, de enda tråkiga är att vi inte får använda något drejhjul, jag har alltid velat pröva det men det får man göra först i Clay II och det skulle ju då blivit nästa termin för mig...

Efter skolan så blir jag antingen upphämtad av Lorie och vi åker och hämtar upp Taryn eftersom att Ursh har fotbollsträning efter skolan. Eller, som det kommer att bli på måndagar och tisdagar; har jag träning efter skolan - då till 17.00. På torsdagar har jag träning från 17.30 till 21.00. När jag är hemma från skolan har jag antingen läxor som jag måste göra eller så degar jag framför TV'n och/eller datorn. Sedan är det middag och sängen, runt 22-tiden oftast.

Så ser oftast en dag ut i mitt liv. (Svar på Lollos fråga från några veckor sedan när jag bad er ställa frågor, hon var den enda som gjorde det... så här är det långa svaret)

Ciao

Part Three - Payson Pics

Publicerad 2010-01-07 05:11:48 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer de sista bilerna från Payson, fast de är ju de första bilderna från resan... Ni fattar.


Upp för berget.

Arizona landskap - kaktusar, berg och öken.

Slingrande vägar. Bilar och en stor läsk går inte ihop för mig, detta var tredje bilresan jag spilde Cola från min mugg. Inte bra, det börjar bli lite av en vana. Första gången spilde jag det över mina ben, andra gången över min sko och den här gången bara på bilgolvet...

Vi stannade vid Walmart för att inhandla lite basvaror så jag knäppte ett kort lite här och var - en godishylla :)

Julies ben... Julie, Lucy, Lan och jag gick ju på promenad för att utforska området lite.

Vi hittade några skojiga gungor som jag var tvungen att pröva på.

Vägen var dock galet lerig men det är ju så det blir när vatten och sand blandas kan jag minna mig... Det kändes som evigheter sedan jag var på ett lerigt ställe när vi var där uppe. Jag tycker om torra öknen mkt mera!

Det var allt från Payson :)

Over and out

Part Two - Payson Pics

Publicerad 2010-01-06 02:56:58 i AZ 2009-2010,

Det blev ett litet mellaninlägg också... Med två bilder från Payson.

Vintrigt värre (är vintrigt ett ord?) även fast det inte var ett överflöd av snö så var det ju mer snö än vad som finns här.

Vi gick på promenad - Julie, Lucy, Lan och jag.

Nu får vi se om jag känner för att lägga upp resten av bilderna...

Part One - Payson Pics

Publicerad 2010-01-06 02:46:55 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer en massa bilder från när vi åkte upp till Payson några dagar efter jul :) Del ett i alla fall - den sista delen fast den kommer först. Det blev något knas när jag laddade upp alla bilder eftersom att jag laddade upp första halvan för några dagar sedan och resten idag blev det knas. Men här kommer del ett - sista delen av resan och allting är i omvänd ordning, slutet först...


Min utsikt från bakluckan när vi åkte hem... Jag satt där inklämd med kastruller, sovsäckar, väskor m.m. Men det var mysigt :P

Ursh och jag lade ett 500-bitars pussel som Constance hade med sig - det avbildade hennes hemstad Philadelphia.
Lite svårt att se vad det är men det är utsidan av lobbyn, tagen från insidan... If that makes any sense.

Ser det inte väldigt amerikanskt och idylligt ut? Det var precis som jag och Ursh tänkte oss att det skulle se ut (detta är också lobbyn, inte våran stuga...)

Den uppvärmda poolen och den gröna hot tuben. Ursh och jag älskade dem!

Nu ska vi se om jag kan lägga upp del två med de första bilderna...

So Long

Guard Practice & Sleepover

Publicerad 2010-01-05 19:20:54 i AZ 2009-2010,

Lördag 2 januari
Winter Guard träning från 9-19 - heela dagen! Men det var inte så uttröttande, det var bara lite ansträngande eftersom att vi stod upp hela dagen och fick lära oss hur vi ska gå, marchera, trippa omkring. Det var kanske inte den roligaste träningen men det var skoj att komma igång och vi täckte hela sången fast sen tillkommer ju allt vad vi ska göra med flaggorna. Vi fick lära oss två korta kombinationer och redan fastnade jag på två saker - ett pizza-kast och en fleur de lis (jag tror att den hette det). Pizza-kastet är läskigt, jag satte det till slut men det känns som att det kommer att halshugga mig förr eller senare (jag ska ut senare idag och öva lite mer).


Somebody to love - Glee Cast
Våran låt, den som vi har våran koreografi till. Me likes it :)

Söndag 3 januari
Sleepover at Saori's house. Jag, Vicky, Aline och Saori sov över hos Saori. Vi hade superskoj, vi gick på promenad till en lekpark, hängde där ett tag, kollade på filmer (Last Holiday, Alvin and the Chipmunks och Mine, Yours & Ours) och pratade. Vi spelade även pingis med Saoris pappa och bror, jag är sjukt dålig på pingis, men det var såå roligt. Vi somnade inte föräns 04.00 men vi vaknade inte föräns 11-12-tiden. Vi pratade och hade skoj :)

Idag
Måste träna med flaggan, kolla på One Tree Hill och allmänt njuta av den sista dagen på jullovet. Imorgon blir det till att stiga upp kl 06.00... Ska även försöka lägga ut bilderna från Payson.

ZooLights Pics

Publicerad 2010-01-05 06:17:26 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer ett sjukt stort (för att var mig alltså) mastodont bildspel från när vi var på ZooLights, Phoenix Zoo några dagar innan julafton. Hoppas att ni tkr om det :)


Palm tree

Shining flowers

Shining flower and the moon

Phoenix Zoo, ZooLights

Stooort, lysande blått träd!

Kaktusar och fladdermöss...

Blommor & växter

Grodprinsar fanns det minsann också!

Påfågel...

Karusell

Fint träd. Det var hundratals med träd osv. klädda i olika färger.

Giraffer (på tal om djur så var de enda riktiga djur vi såg två zebror...)

Butt.

Flamingos.

Mitt absoluta favorit-träd! I love it!

Apor klättrade, hängde och svingade sig i träden.

Mer djur - från savannen, öknen osv. buffalos, renar (?), en örn och gila-monstret (i nedre högra hörnet)

En sista bild på karusellen. Me likes it. De har en sådan här karusell i ett av alla malls som vi brukar åka till :) Första gången vi var där, då var det bara Ursh och jag (vi följde med Torrey till hennes jobb, hon jobbar på Sears) och vi kände hur golvet skakade. Vi tittade på varandra - "kände du det där?" och "skakade golvet?" och så tittar vi till höger om oss och i andra änden av köpcentret hade de en karusell - inte konstigt att golvet skakade...

Hoppas att ni tyckte om bilderna... Imorgon kanske jag lägger upp bilder från Payson. Sedan börjar skolan på onsdag så efter det får vi se hur mkt bild-inlägg det blir. Men imorgon blir det i alla fall ett inlägg om vad jag har gjort de senaste dagarna. Nu väntar sängen, måste börjar vänja om mig - på onsdag måste jag ju hoppa upp ur sängen 6.00...

Puss på er

New Moon

Publicerad 2010-01-02 05:50:53 i AZ 2009-2010,

Första dagen på det nya deceniet och jag har äntligen sett New Moon. Inte mycket att hänga i granen men gott om ögongodis... De andra gick och kollade på Avatar så deras film slutade ca en timme senare än våran då våran började tidigare också - så vi gick till Cold Stone och köpte dyr (men supergod!) glass. Annars så har dagen spenderats med att chatta med lillkusinen, titta på The Proposal (andra gången den här veckan) och allmänt slappat.

Imorgon är det Winter Guard som gäller. Träning från 09.00 till 21.00 (fast vi får väl se hur länge det eg. håller på...)

Ciao

Ol' 2009

Publicerad 2010-01-01 07:29:44 i AZ 2009-2010,

Mitt 2009 (allt som jag kommer ihåg just nu)

- Barcelona m. spanskan; skolbesök, turistande, väskstölder och äventyr.
- Teneriffa m. familjen; slappande, vattengympa och sol.
- Avklarat år 2 av gymnasiet - år 3 får vänta lite...
- 18 års födelsedagen - vänner, familj & presenter :)
- 1 Augusti - New York Prep Course - minnen, förväntningar och mer äventyr.
- 7 Augusti - anlände i Gilbert, AZ, the U.S. - förväntningar, spänning, rädsla osv. osv. svårt att beskriva.
- Gilbert High School - stort, mycket folk och överväldigande.
- Anytown Camp i Prescott - nya, underbara människor, tårar, skratt och öppna sinnen.
- Mesa High's Homecoming Dance - skoj, inte som jag trodde och amerikanskt.
- Tuscon & Tombstone - wild wild west, old fashioned photos & skoj!
- Halloweeen - bumble bee, haunted house & photos in the backyard.
- Try Outs for Winter Guard - 2 meters flaggor, spänning och joy when I made the team.
- Payson - snö, hot tub vs. heated pool, pussel och för många i en liten stuga ;)
- New Years Eve...

Idag känns inte som nyårsafton... Vi har varit och shoppat, två affärer han vi med (fast vi var borta flera timmar); Charlotte Russe & Victoria's Secret. Två av våra favorit affärer. Själv brände jag för mycket pengar fast jag köpte;
- Denimleggins (mina första skinny jeans)
- T-shirt m. 80's tryck (fast den kostade bara 89 cents - slå det om du kan!)
- Svart linne med stort silver-leopard tryck (ganska 80's too...)
- Jeans shorts till sommaren (så jag vill ha sommar nu!)
- 3 nya BHar från VS

Men i alla fall så vill jag önska alla er, tappra, älskade läsare ett gott nytt år! Hoppas att 2009 har varit ett bra år och att 2010 blir ännu bättre. Vi ses om 5 månader :)

Älskar er alla
Over and out 2009

And so a new decade begins (epic - huh!?)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela