Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Moving out?

Publicerad 2011-07-30 19:07:00 i My Wish List,

Drömma kan man ju, men hur coolt, skönt och läskigt vore det inte att flytta hemifrån? Ännu kanske jag inte riktigt har ekonomin för det men såg i alla fall en lagom lägenhet när i Nyköping - om jag hade 350 000 kr som låg och skräpade alltså ;) Här kan ni kika på den om ni är intresserade.

Skryt

Publicerad 2011-07-26 19:59:26 i Everyday,

Ja, det är lite lagom dött här på bloggen måste jag säga - har i stort sett blivit en bokblogg. Jobbet ger mer fri tid på fritiden då inga läxor/skolarbeten ligger och maler medan det istället inte hela tiden händer så mycket om dagarna. Eller det är klart att det gör men varje dag stöps ju i samma form och jag kan ju inte heller berätta vad som händer på jobbet pga sekretessen. Men jag ska försöka bli lite bättre på vanlig bloggning nu.

Jag kan börja med att berätta att jag fick reda på hur det gick på mitt Cambridge-prov som jag skrev veckan efter studenten. I mitt "Certificate in Advanced English (CAE)" fick jag ett A med 90 poäng av 100. Woohoo! Det gjorde mig glaad :)

Annars har jag varit på Surprise (ett glass- och crèpes-ställe här i Nypan med galet god hemmagjord glass och Nutella-crépes) flera gånger de senaste veckorna med både kollegor och kompisar. Sommarmys :)

18.

Publicerad 2011-07-26 19:48:04 i Books,

Sarahs Nyckel - Tatiana de Rosnay
En hemsk och snabbläst bok. Handlar om två olika kvinnors liv som flätas samman genom den hemska (och relativt okända) händelsen under andra världskriget i Paris - Vélodrome d´Hiver. En bestseller över hela världen och boken är snart film. Språket är lite hmm... enkelt, det är något som jag inte riktigt tycker om med det medan själva storyn är väldigt intressant - hur dåtid och nutid och en sådan okänd historisk händelse beskrivs och flätas samman. Tycker man om historieinspirerade böcker, andra världskriget, böcker där man lär sig medan man läser eller böcker där olika öden (som i många böcker) flätas samman kan man gott luta sig tillbaka i hängmattan med den här boken i högsta hugg.

17.

Publicerad 2011-07-18 20:23:38 i Books,


The Help - Kathryn Stockett
Boken berättas ur tre olika perspektiv - de svarta hembiträdena Minny och Aibileen samt den vita societetskvinnan Skeeters. Tillsammans lär de känna varandra genom en riktigt otänkbar situation i dåtidens segregerade amerikanska södern, Mississippi för att vara mer exakt. The Help heter Niceville på svenska och har legat länge på diverse boktopplistor i världen och Sverige, den är bla en New York Time's Bestseller...

Den är riktigt bra, man får lära känna några riktigt intressanta karaktärer och uppleva en tid som känns avlägsen dagens samhälle men det är bara några årtionden (okej, det börjar bli ganska många men i alla fall) sedan. Och hur man faktiskt kan påverka sin egen livssituation oavsett vad det finns för hinder i världen och ivägen. En varm rekommendation att läsa i hängmattan eller på stranden i sommar.

Kommer som film.

16.

Publicerad 2011-07-12 21:14:00 i Books,

Den Sista Föreläsningen - Randy Pausch

Den här boken slukade jag på en dag för några veckor sedan. Underbar, underbar och underbart fantastisk och inspirerande. Den är även väldigt känd på tuben - som själva förelästningen. Jag har skrivit om den förut då jag såg föreläsningen i USA... Randy Pausch som håller i föreläsningen är döende (han dog 2008 tror jag) i cancer och han berättar om sitt liv och sin livsinställning. Han grundar föreläsningen i hur han lyckats uppnå sina barndomsdrömmar - inga dåliga mål om man säger så. Boken rekommenderar jag varmt, en perfekt present till födelsedagsbarnet oavsett gammal eller ung, studenten, eller vad som helst.

Se själva föreläsningen här.

15.

Publicerad 2011-07-04 20:07:00 i Books,


Ape House - Sara Gruen
Underbar bok! Rekommenderas varmt. Från författaren till Water for Elephants/Bröderna Benzinis Spektakulära Cirkusshow. Väldigt intressant om apors möjlighet att kommunicera via teckenspråk och förståelse för tal... Vi är ju väldigt lika - apor och människor. Det händer saker från sida ett till sista bladet. En väldigt lärorik och samtidigt underhållande bok. Börjar med att labbet där några apor som kan kommunicera via teckenspråk och delvis symboler exploderar av en planterad bomb...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela