Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Hemma från Payson!

Publicerad 2009-12-31 01:20:59 i AZ 2009-2010,

Hemma från Payson! Två timmars bilresa ner från berget och vi är hemma i Gilbert igen. Det var skoj att få se något annat här i AZ, nu har jag sett Tuscon, Payson och Prescott (och runomkring där vi bor såklart; Tempe, Scottsdale, Mesa osv.)... Det var kallt och snö där uppe så det kändes lite konstigt att det bara var två timmars resväg - men det var ju uppför, upp på berget.

Två dagar av snö, badande i uppvärmd pool och hot tub, filmtittande (The Proposal, The Lake House och 17 Again), spel spelande, pusselläggande (om det nu är ett ord...)  och allmänt skoj. Vi tryckte ju in oss 10 tjejer i en stuga avsedd för betydligt färre, så man kunde ju ha sovit bättre men men...

Bilder kommer lite senare. Nu väntar bok och allmänt degande framför TV'n ;)

Talk to you later

Payson!

Publicerad 2009-12-28 04:58:21 i AZ 2009-2010,

Vi åker på en liten spontanresa imorgon, till Payson. Constance, vän till familjen och Ursh's och min area rep. inbjöd oss till hennes stuga i Payson. Payson = snö, i Arizona. Det kommer bli knasigt. Men jag och Ursh har fått låna jackor av Terry, de är enorma på oss - me like it (de täcker ju rumpan - hur varmt och skönt som helst!). Vi kommer nog ta med oss en dator men vi får se om det blir några inlägg därifrån om inte annat så kommer det en bildkavalkad om några dagar.

Fick precis höra att de har uppvärmd pool och hot tub! Gissa om vi ser fram emot det, det enda minuset är ju att vi måste hoppa upp ur sängen runt 7-tiden. Men det ska bli kul att se lite av Arizona, det är så sjukt att de har öken och snö med bara två timmars resväg.

Idag har Ursh och jag kollat på de 5 första avsnitten av första säsongen av One Tree Hill och så har jag tränat lite med flaggan. En skön, slapp dag och imorgon blir det resdag och äventyr! Spännande :)

Aloha

Christmas Over Here

Publicerad 2009-12-26 23:05:26 i AZ 2009-2010,

Så jag tänkte berätta lite om hur julen var här borta på andra sidan havet.

24 December

Jag pratade med familj och släkt hemma i snöiga Sverige en liten stund på förmidagen. Sedan lagade vi mat; tamales och enchiladas. Vi glömde the cornbread :( Runt klockan 7 PM så var alla här, då var vi cirkus 10 personer. Vi tände adventsljustaken (de har fått den av någon tidigare utbytesstudent) och satte oss och åt! När vi hade ritat på bordsduken - det var skoj :D och ätit tills vi nästan sprack så var det dags att öppna julklappar. Vi hade ett helt berg under våran lilla julgran som stod på air hockey-bordet så vi delade ut alla julklappar tills alla hade en liten hög och sedan öppnade vi dem en och en. Det var riktigt mysigt och jag fick en massa skoj bla; iPod alarmklocka/högtalare från föräldrarna, armband, svenskt godis och en bok från farfar & Marie-Louise, en tröja som Taryn hade målat på, en Pandora-berlock som betyde Journey av Torrey & Josh, två söta neccessärer från Donna osv. Jag fick en jättesöt liten tavla från Ursh med ett citat från Nalle Puh;
It seemed they had always been, and would be, friends.
Time could change much, but not that.
They were two halves of a whole, sharing a single spirit.
It was the spirit of friendship, and it was alive and well.


Jag gav Ursh One Tree Hill (vi lider av "såpopera-brist" då resten av familjen inte är stora fan av One Tree Hill etc.) och så gav Torrey och jag henne en Glow Dome som hon velat ha sen hon såg reklamen. Ursh och jag köpte våra julklappar tillsammans och vi köpte bla. Susan Boyle's album till Terry, en bok om änglar till Lorie, ett presentkort till Victoria's Secret till Torrey, kameraväska & minneskort till Taryn  (hon fick en kamera av Torrey), The Big Bang Theory season I till Josh.

Efter att alla åkt hem och klockan var runt 12 PM så bestämde vi oss att titta på The Holiday som vi hade hemma... Jag och Ursh hade sett den förrut men vi somnade, båda två :)


Bild på våran äkta Disney-gran, den har faktiskt Simba, Anden (från Aladdin), Nala, Belle m.fl. hängande i sig (det lät ju lite brutalt...)

25 December
När vi vaknade (runt 10-snåret, vi somnade ju runt 2-tiden..) så sprang vi ner till familjerummet för att se vad "tomten" hade lämnat oss. De julklapparna var inte inslagna, det är tydligen inte ett måste när det är i julstrumpan. Men i alla fall så fick vi en vattenflaska, en apelsin (från vårat apelsin-träd), ett litet set med en pärlplatta och rörpärlor, ett stort ritblock (som jag faktiskt letat efter sen vi kom...), pennor och en handvärmare (en sån som man kan återvända) lite random att få när man är i AZ men den var supervarm och skön.

Det var lite om våran jul här i the States. Hoppas att ni alla hade en bra jul.

XOXO

Val Vista Lakes Clubhouse Pics

Publicerad 2009-12-24 00:36:08 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer en massa bilder från när vi var vid Val Vista Lakes Clubhouse och tittade på en massa julbelysning (precis som vi ska göra ikväll, fast då ska vi till ett zoo) och så hälsade vi på tomten :)

Ingången. Man behövde inte betala något inträde, bara donera lite canned food...

Det var julbelysning på maken, träden - överallt!

Pretty Lights :)

Jag bara undrar hur många lampor de använde sig av, eller hur många meter belysning och kablar de har använt sig av...

Djuren rörde på sig (huvudet nickade fram och tillbaka)

Fairy Lights...

En lysande, blå ren.

Den lilla kullen som är ljusklädd.

Det var en liten bäck som gick nerför kullen, så det fanns några söta broar och vattenfall...

Lång slutartid... Var ju tvungen att leka lite med kameran ;)

Återigen lång slutartid... Strålande ljus.

Hoppas att ni tyckte om det :) Vet inte om ni förstår hur mycket julbelysning det är här borta, i stort sett alla hus har någon form utav belysning. Jag har en massa bilder på hus som jag antagligen lägger upp om några dagar.

Ciao

Thanksgiving Walk Pics

Publicerad 2009-12-24 00:19:48 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer ytterligare en bildkavalkad, denna gång från en promenad vi tog dagen efter Thanksgiving.

Val Vista Park, här bor vi. I stort sett alla områden här heter något, vårat område heter Val Vista Park.

Random bild på två stop-skyltar...

Vi gick till Freestone Park där vi promenerade runt :)

De har några mini karuseller, jag är ju då på tok för stor. Plus att det var stängt :(

Dagen efter Thanksgiving och julbelysning var redan uppe...

Picture of the park

Me like this picture, just a random one. Jag började prova de olika inställningarna på kameran...

En annan inställning, ett spelbord och the hands of Ursh & Taryn

En random motorcykel.

Mina och Ursh's skor :)

Det var alla för idag, sa jag att det var många random bilder? Ikväll ska vi till ZooLights och kolla på ännu mera julbelysning, jag har en hög med bilder från när vi var vid Val Vista Lakes Clubhouse. Jag lägger upp de bilderna lite senare, för nu när jag tänker efter så kanske jag inte har tid med det imorgon...

C ya in a bit

My Sister's Keeper

Publicerad 2009-12-23 22:01:57 i AZ 2009-2010,

Har precis sett slutet på en sorglig men intressant film. Jag vet inte vad vi kallar den i Sverige men här heter den My Sister's Keeper m. Abigail Breslin and Cameron Diaz. Den handlar om en dotter som stämmer sin mamma (Diaz) för att hon inte vill donera sin ena njure till sin döende syster. Dottern (Breslin) är ett "designer-barn", gjord för att matcha sin systers DNA men hon har nu tröttnat på att lida för sin systers skull...

Känner att det har gått lite utför när det kommer till intressanta inlägg... Vad vill ni läsa om? Frågor etc. I need some help :)

Aloha

The Carnival Pics

Publicerad 2009-12-23 06:30:33 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer bilder från någon månad sedan när vi var och åkte oss gröna vid the Carnival under the Gilbert Days.

Ingången och pariserhjulet...

The Zipper, så galet kul. Vi skrattade oss igenom hela åkfärden - man satt två och två i små "sittburar" så man var helt inburad och sedan så snurrade vi runt, runt, runt. Det var den första åkturen...

The Ring of Fire (tror jag att den kallades) och den gjorde oss ganska så gröna av åksjuka - det var några G-krafter i den och det gick runt, runt, runt...

Experience, var väl inget speciellt men ganska skoj :)

Jag kommer inte ihåg vad den hette men den var cool. Man stod i ett litet fack med ett rep som "håller en på plats" och sedan så snurrar den en massa och så snurrar den upp på högkant. Skoj!

Bild från Pariserhjulet.

En sista bild från pariserhjulet. Me likes the picture :)

Hoppas att ni tyckte om bilderna. Det blir ju inte så många av dem i vanliga fall men nu kommer det en kavalkad varje dag ;)

Book Trouble

Publicerad 2009-12-23 06:16:21 i AZ 2009-2010,

Aloha kära läsare!

Ett problem har vuxit fram. Jag köper för mkt böcker, om jag berättar att jag har köpt 5 böcker bara idag och igår. Fast då måste jag ju få säga att jag bara betalade $10 totalt... För 5 böcker. (Engelska böcker kostar ju dessutom en förmögenhet där hemma) Jag kommer få problem med alla böcker jag har köpt härborta. Hittils har jag köpt ca 11-12 böcker. Plus att jag hade med mig några från Sverige också... Och jag är ju inte en sån person som säljer eller ger bort sina böcker, jag vill behålla dem. Det är ju så mysigt med mkt böcker, så på något vänster så ska jag inte bara få med mig allt annat men även en massa böcker hem. Fast alla utom en är pocket så det underlättar ju lite. Lite är ordet...

Jul närmar sg med stormsteg och idag var det höstrusk här i Arizona. Det var grått, regnigt, blåsigt och åskigt. De sista julklapparna inhandlades idag och det börjar bli fullt under den lilla granen som står på air hockey-bordet (vi har en vanlig julgran också, det kommer en bild om några dagar. Sitter faktiskt och laddar upp bilder på den andra datorn så om några minuter kommer det bilder från the Carnival under the Gilbert Days :)

Tänkte tipsa om ännu en film (jag tror inte att jag har nämnt den förrut, eller så har jag det... however)


Remember the Titans handlar om ett high school football team i en skola som precis har blivit integrerad. Den är superbra, riktigt feel good och verklighets baserad...

See ya'll later

GIlbert Day Parade Pics

Publicerad 2009-12-21 07:16:00 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer ett koncentrat av alla bilder från paraden som vi var och såg för någon månad (om inte två) sedan... Gilbert Day Parade.

Gammal Polisbil

En massa hästar! Här är några från Sheriffens-staff...

Hästar var det ja... Lägg märke till Arizona-flaggan målad på hästen... Det var många vinnare från rodeo-tävlingar etc. som red i paraden.

Galna bilar som åkte upp på varandra och skapade olika formationer.

De delade ut blommor...

Och godis...

Spejsade cyklar cyklade förbi, den här med en basket-hoop.

Den här var bara galen in general...

Det var några bilder. Fler kommer imorgon. Nu ska jag ta o hoppa i säng.

Sweet Dreams

Movie Saturday

Publicerad 2009-12-21 05:42:51 i AZ 2009-2010,

Igår såg vi 3 filmer, jag och Ursh handlade våra sista julklappar och det var första dagen på jullovet (kind of). Vi tittade på:
- The Princess Bride ("klassiker" som jag såg för första gången, men jag tror att jag har sett den förrut)
- Dear Frankie (brittisk indie-feeling film med bla. Gerard Butler och Sharon Small)
- G.I Joe (99% action, hyffsat bra, inte så dålig som jag trodde att den skulle vara och så hade de ju Chaning Tatum...)

Här kommer 3 filmtips;
- Avatar
- The Blind Side
- Julie & Julia
Kort kort inlägg.
Hörs inom kort, ska ladda upp en första omgång av bilder... Kommer att bli mkt bilder de kommande dagarna :)

Hasta la Vista

Avatar

Publicerad 2009-12-19 05:13:07 i AZ 2009-2010,

Vi var och tittade pa den nya filmen Avatar idag. Den var sa haftig, det gar inte riktigt att beskriva... Den kommer helt klart bli en klassiker och ni maste se den!


Bussy

Publicerad 2009-12-16 05:21:26 i AZ 2009-2010,

Alla reviews inför finals håller mig igång så det här blir ett kort litet inlägg innan jag hoppar i säng. Winter Formal var superroligt och jag lägger ut bilder senare (förstår ni var mkt bilder det kommer att bli de kommande veckorna!? Jag tror inte att ni gör det  - det kommer att vara hundratals!

Imorgon har jag i alla fall min första final - Beg. Dance där vi har gjort egna koreografier som vi ska visa upp. Vi får se hur det går men det går nog finfint.

Tänkte bara lägga ut lite eye candy - en bild på mina skor som jag köpte till Winter Formal (fast mina var svarta, så klart!) Jag gick i dem i 10 minuter hemma och hade redan ont i fötterna! Men efter att vi hade tagit våran bild vid dansen så åkte dem av. Helt klart de högsta klackarna jag någonsin använt... Men de är ju så fina :DIdag kom de första julklapparna förresten, från farfar och Marie-Louise. Tack så mkt! (jag har inte öppnat dem än, men tack i alla fall)

Sweet Dreams

Bussy

Publicerad 2009-12-16 05:21:22 i AZ 2009-2010,

Alla reviews inför finals håller mig igång så det här blir ett kort litet inlägg innan jag hoppar i säng. Winter Formal var superroligt och jag lägger ut bilder senare (förstår ni var mkt bilder det kommer att bli de kommande veckorna!? Jag tror inte att ni gör det  - det kommer att vara hundratals!

Imorgon har jag i alla fall min första final - Beg. Dance där vi har gjort egna koreografier som vi ska visa upp. Vi får se hur det går men det går nog finfint.

Tänkte bara lägga ut lite eye candy - en bild på mina skor som jag köpte till Winter Formal (fast mina var svarta, så klart!) Jag gick i dem i 10 minuter hemma och hade redan ont i fötterna! Men efter att vi hade tagit våran bild vid dansen så åkte dem av. Helt klart de högsta klackarna jag någonsin använt... Men de är ju så fina :DIdag kom de första julklapparna förresten, från farfar och Marie-Louise. Tack så mkt! (jag har inte öppnat dem än, men tack i alla fall)

Sweet Dreams

Winter Formal

Publicerad 2009-12-12 23:29:25 i AZ 2009-2010,

Idag är det äntligen Winter Formal :) Dagen har varit lång och längre kommer det att bli. Jag ska ta en liten power nap och sedan ska Torrey fixa mitt hår. Jag vaknade 6.00 för att åka till skolan och hjälpa till med en Garage Sale som Tiger Town hade i förmån för St. Judes Childen's Hospital så där var jag och frös i 3 timmar. Sen åkte vi och hämtade Torrey från Sears och så gick vi till Charlotte Russe där vi spenade "lite" pengar. Jag spenderade a lot of money, kändes det som men jag köpte;
- Skor
- Leggins
- Kjol
- Tröja
- En massa arband
- En ring
- En liten väska
- En handväska
- Örhängen

Men nu väntar min power-nap, jag är i stort behov av den.

Rapport avges imorgon :)

Puss & Kram
Skumbanan

Inlägg 131

Publicerad 2009-12-10 05:38:14 i AZ 2009-2010,

Japp, sedan 4 Juli har jag skrivit 131 inlägg. Det låter ju som en hel del men några till ska det allt bli. Jag har inget speciellt att skriva om så jag tänkte gnälla lite över finals och allt som ska vara gjort den närmsta veckan;

- Altered Book Due = vårat Semester/Final Project
- 5 short Essays i Woman's Lit. - vårat Final Project = 8% av betyget
- Final Beg. Dance - Visa upp min egna koreografi (som jag måste sätta igång med)
- Final Metals - test
- Final Women's Lit. - in class essay
- Final History - test
- Final Gov't - test

Jag tror (och hoppas att det är allt). För er som inte vet så avgör Finals 20% av slutbetyget... vilket gör mig lite skakis men det är ju trots allt multiple choice, fill in the blanks etc. alltså måste man ju bara lära sig att "känna igen" svaret, man måste ha det exakta svaret i huvuded... If that makes any sense.

I helgen är det Winter Formal som gäller, förhoppningsvis hittar jag ett par nya skor tills dess, det är i alla fall min förhoppning. Jag ska även hjälpa till på en Garage Sale som Tiger Town ska ha på lördag mellan 7-11 (snacka om att jag kommer att ta mig en tupplur innan kvällen!). Men det ska bli kul, för sen har jag en massa plugg att göra på söndag - inte kul! (Fast att jobba med min "Altered Book" är faktiskt skoj, jag ska ta bilder på söndag så ni förstår vad det är).

Sweet Dreams Swedes

Mina Bokstäver!

Publicerad 2009-12-08 04:31:58 i AZ 2009-2010,

Mina bokstäver är tillbaka! Yes! Det blir dock inget längre inlägg, har fullt upp med min Government Semester Project som är due imorgon. Och så har jag ett Historia prov imorgon, men det kommer att gå kalas, det gör det alltid. Så det där inlägget om helgen kommer imorgon. Hoppas jag. Det är ganska fullt upp med finals, prov, projekt m.m. just nu. Jullovet here I come!

Adíos Amigos

Winter Formal Dress

Publicerad 2009-12-07 05:28:03 i AZ 2009-2010,

Vi letade som galningar i fredags efter en klanning till Winter Formal men vi hittade ingen. Sa idag akte vi till Buffalo Exchange, efter att vi varit pa Tempe Art Festival (det var superskoj, berattar lite om det imorgon) for att eventuellt hitta en klanning. Och jag hittade en! For $16.50. 50% off. En klanning till Winter Formal for $8, tjoho! Den ar svart, knalang med en V-urringning med matta, bronsfargade stenar... Ni far se en bild forr eller senare (jag vet att jag fortfarande inte har lagt ut bilderna jag pratade om forra veckan, de kommer!). Det ar fullt upp nu och mer fullt upp kommer det att bli... Finals och allt som snart ar har.

Ciao

Meet my fish - Shark

Publicerad 2009-12-03 04:48:30 i AZ 2009-2010,

Jag har helt glomt att beratta for er att jag har en fisk. (Jag tror inte att jag har berattat det i alla fall). Shark. Bade jag och Ursh kom hem med varsin fisk fran Mesa Homecoming Carneval (som tog plats for nagra manader sedan). Ursh fick sin av en van och jag vann min genom att kasta en pingisboll i en plastmugg... hahaha. Sa vi kom hem med varsin fisk, Ursh dopte sin till Shane och min heter Shark.

Tankte bara beratta den lilla roliga historien i brist pa annat att beratta. Jag tkr inte om att skriva pa svenska nar jag inte har mitt svenska tangentbord, men jag hoppas och tror att det blir fixat till helgen. Jag vantar med att ladda upp bilder tills det ar fixat ocksa. Sa det kanske drojer nagra dagar till nasta uppdatering.

Puss o Kram
Skumbanan

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela