Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Siem Reap

Publicerad 2012-09-27 02:30:42 i Äventyr,

Efter en liten busstur på 6,5 timmar kom vi idag fram till Siem Reap. Både jag och Therese tycker att naturen här i Kambodja är väldigt vacker. Det är väldigt öppet, grönt och mycket vatten. Vattnet beror nog mycket på monsunperioden. Sen är det klungor av buskar, träd och palmer. Husen är för det mesta byggda på pålar på landsbygden i och med de vattenmassor som kan uppstå.

På tal om monsun så har vi nu på kvällen varit med om det värsta åskovädret ever. På två sekunder började det blixtra, dundra, blåsa och VRÄKA ner regn. Såklart regnade det in men efter en stund lugnade det ner sig och en tjej från hostlet kom och torkade upp vattnet :)

När vi klev av bussen gjorde vi det mitt ute i ingenstans på en liten lerplätt. Där stod det såklart tuktukisar som väntade på att få köra in oss. Enligt busspersonalen gick det inte att köra närmare stan... Hmm... Enligt tuktuk-chaffisarna var det 6 km till staden. Vi går ju för det mesta men vi hoppade på en tuktuk för $2/person. Och det var en bit att åka! Det var skönt att vi inte gett oss den på att gå faktiskt.

När vi kommit fram till hostlet lastade vi av väskorna och gick för att undersöka staden. Den känns mindre än Phnom Penh och nästan lite vilda västern-aktig. Det är långa, breda gator med låga hus där restaurangerna ligger som har balkonger på andra våningen. Jag ska försöka ta kort så ni får se. Vi besökte även så klart en marknad (vi hann med att besöka en Art Market på kvällen). På Old Market införskaffade jag ett par fladdriga, knälånga pantalonger som kommer vara underbara att glida runt i här - väldigt bra när man ska täcka knäna vid diverse tempelbesök osv. Dock kan man väl säga att jag har lite att jobba på när det gäller prutningen, fick ner dem från $8 till $5,5 ;) men men

Kommentarer

Postat av: Marie-Louise Caspary

Publicerad 2012-10-08 21:18:40

Kära Emma, nu är farfar och jag tillbaka från Italien. Det är så intressant det du skriver. Jag förstår att Killing Fields var en stark upplevelse. Jag tycker du verkar bra på att pruta, man använder kroppsspråk förstår jag.
Jag fortsätter läsa med spänning. Sköt om er båda. Kramar Marie-Louise

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela