Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Mallis - Dag II

Publicerad 2010-08-31 21:44:51 i Äventyr,

Onsdagen var lite småmulen så det blev shopping och lite turistande inne i Palma stad... På kvällen blev det minigolf :)

Finfina katedralen i Palma.

Och det var som sagt lite molnigt...

Jag vet inte om det är lite creepy eller mysigt med "puppenmuseum" som jag gissar betyder dockteater-museum.

Vi vandrade runt i lite smågränder och gick förbi den här vackra restaurantfasaden :)

Ett äkta godisbutiksfönster i en av alla smågator.

Minigolfbanan vi besökte lite senare på eftermiddagen.

Mallis - Dag I

Publicerad 2010-08-31 19:47:40 i Äventyr,

Tisdag - landningsdagen. Hotellet hade skruvat till det och ändrat våra två dubbelrum till en lägenhet... Inte vad vi tänkt oss men när vi väl släpat oss upp för tre-fyra våningar (inklusive väskor) och såg utsikten så blev det ju helt okej. Men det var ju inget fyrstjärnigt men det dög bra :)


Punto de encuentro. Här irrade vi omrking och letade efter någon som skulle köra oss till hotellet...

Utanför flygplatsen. Palmallé, sol och värme - utomlands.

Liten del av utsikten som sträckte sig runt hela hörnet... Och så hade vi en halvdassig takterrass som hade en underbar utsikt. Fler bilder av utsikten kommer :)

Middag åt vi på en beach club (tror jag faktiskt att det var...) såhär såg det ut i en fortsättning av serveringen.

To be continued...

Marknad på Slottet

Publicerad 2010-08-28 17:06:43 i Everyday,

Idag har jag, Cecilia och Elin minsann besökt Hertig Karls Marknad... Det blev inte länge vi stannade - samma gamla försäljare om vanligt så det var inte mycket nytt att se. Så då hoppade jag över till mormor och morfar för att käka lunch. Sedan blev det ett seegt pass på gymmet, but I made it. Nästa vecka, när min förkylning har släppt så ska det tas nya friska tag när det kommer till träningen.

Imorgon blir det Heron City med Elin och Cecilia. Therese var tvungen att jobba men en annan gång får hon följa med :)

Snart kommer första uppladdningen bilder från Mallis.

You'll be in my heart

Publicerad 2010-08-27 16:20:15 i Movies,


Nu är det filmtajm. Första gången på jag vet inte hur många år som jag ska se Tarzan. Underbar musik är det i alla fall, vann soundtracket i en teckningstävling när jag var liten. Det är nog en av mina mest spelade skivor.
You'll be in my heart.

Nagelgodis

Publicerad 2010-08-24 16:22:41 i Everyday,

Nagelgodis. Vardagslyx. Vinterns nagellacks-kvot är nådd. Två IsaDora Graffiti Nails Top Coats - Black Tag & White Art och ett vanligt lack - Silver Sparkles.

 

Gossip Girl 3

Publicerad 2010-08-24 15:44:42 i Everyday,


Vardagspresent. För några månader sedan beställde jag säsong 3 av Gossip Girl eftersom att jag missat hela den säsongen när jag var i USA. Så nu sitter jag och äter de sista av mina Kinder Chocolate från flygplatsen...

Late Plane

Publicerad 2010-08-23 13:41:45 i Everyday,

Igår var flyget hem försenat med en och en halv timma så vi kom inte hem förän runt midnatt. Men det gjorde inte så mycket - idag håller jag rätt så lugnt tempo men hinner med en del i alla fall.

Var ju som sagt på upprop på skolan. Åt sushi-lunch med mamma. Hämtade ut våra iPhone 4 från ICA. Konstaterade att jag inte har fått något mini-SIM-kort än så det är bara att lugna ner sig lite och vänta tills det kommer innan jag kan använda iPhonen fullt ut. Har kikat på Greek och One Tree Hill från helgen. Ska nu klippa gräset. Ikväll är det FN-möte som står på agendan... Sen kommer jag nog leka lite till med min iPhone, den är ju så fin!

Ikväll kanske det kommer lite bilder från Mallis, om ni har tur.

Skolstart 2010

Publicerad 2010-08-23 12:51:48 i Everyday,

So it has begun. Skolan är återigen igång. Studenten 2011 here I come. Dagen började med mingel, inte kände jag en kotte. Lite lagom nervöst och osäkert. Blev till att prata med några lärare istället. Upprop. Klassvis uppdelning i olika klassrum - S3c. Nya schemat, fast det inte är spikat än... Sen fick vi gå. Svängde förbi Bokia och införskaffade ett st collegieblock. Dag 1 - check.

Tarzan.

Publicerad 2010-08-17 12:14:10 i Everyday,


När jag fyllde år fick jag Tarzan fast den inte hade släppts än. Men nu har den det så idag låg den i brevlådan. Men nu får den vänta tills nästa vecka när vi kommer hem... Men nu är allt så gott som förberett och packat.

So long Svedala

Annars då?

Publicerad 2010-08-16 23:21:58 i Everyday,

Ja, nu är det i stort sett färdigpackat. Vad har jag annars haft för mig idag? Gymmet, varit duktig och bäddat om med nya lakan i sängen, sista minuten shopping och varit förbi banken och tömt min låda. Har varit sjukt kul att jobba där, kändes lite lagom konstigt att gå in där i casual clothes... Men nästa sommar är jag förhoppningsvis tillbaka :)

Jag har även hunnit med att skymta snuttar av otaliga TV-serier under dagen. Jag är en sån person som oftast har TV'n på. Idag blev det bitar av McLeods Döttrar, Laguna Beach, Ellen DeGeneres, Rachel Ray, Sjunde Himlen, Made, NCIS, Las Vegas, Danska Hollywoodfruar, Celebrity Rehab, Martha Stewart, Luther och ett helt avsnitt av One Tree Hill. Men keep in mind, det mesta rör sig om fem-tio minuterssnuttar. Fast jag spenderar mycket tid framför TV'n märker jag nu...

Jaja, imorgon ska jag ner och lämna en hyrfilm, packa neccessären (det är ju det besvärligaste eftersom att man måste packa den sist dvs. störst sannolikhet att man glömmer något), plocka undan på rummet och förbereda ev. saker för skolstarten på måndag - eftersom att vi landar på söndag kväll. Kan fortfarande inte fatta att skolan börjar - rättning - har börjat om en vecka! Vart tog sommaren vägen. Nyss befann jag mig i AZ och hade precis börjat på GHS och kände mig sjukt vilsen och nu sitter jag här igen?

Mallorca next!

Publicerad 2010-08-16 19:51:52 i Everyday,


Imorgon drar jag och familjen till varma sköna Mallorca. Så skönt det ska bli, bara sol, bad och turistande - till söndag. Så nu är det packande som gäller. Och så ska mina tånaglar bli fint turkosa. Och om en vecka, på pricken - har jag börjat skolan igen. Men först lata dagar i solen, plaskande i havet och några bra böcker.

Ett jävligt mysigt dygn

Publicerad 2010-08-15 21:54:03 i Everyday,

Det snarare ett dygn än en filmkväll. Det blev Hachi igår kväll och imorse kollade vi på Män som hatar kvinnor. Den förstnämnda var inte så bra som jag önskat, lite för seg men det blev värsta snyfftfesten i soffan... Den andra var ovanligt bra för att vara en svensk film (jag är inget superfan av svenska filmer). Helt klart sevärd så nu vill jag se del två och tre i serien. Vi är inte i någon toppform när det gäller filmtittande, vi orkade bara med två filmer. Bara en på kvällen, vi började kolla på en annan men jag somnade efter tio minuter. Lise somnade redan innan. Bara Therese och Jenny som tappert försökte men de fick vika sig också. Man börjar bli gammal ;)

Det blev dubbeltpoolbad och både middag, frukost och lunch. Lite missförstånd när vi skulle blåsa upp luftmadrassen så vi fick trycka in oss tre i min säng men det blev lite väl tajt, så tillslut gick jag o la mig i soffan. Ingen natt för skönhetssöm men men, det dög.

En jävligt mysig filmkväll

Publicerad 2010-08-14 13:33:23 i Everyday,


Ikväll blir det filmkväll här hemma och jag hyrde den här filmen igår. Hoppas att den är så bra som jag tror att den är. Lasse Hallström har regiserat och jag tycker om nästan alla hans andra filmer så vi får se. Recension kommer imorgon.

Nu ska jag röja på rummet. Baka New York Blueberry Cheesecake och blåbärsmuffins. Klippa gräset.

Ciao

Musik ska byggas utav glädje...

Publicerad 2010-08-10 22:19:13 i Everyday,

Jag trodde min iPod helt totaldött men jag fick igång den. Så nu sitte jag och skrålar med i ljuv musik. Jag är så beroende av musik och jag märker det när jag har tillgång till det igen efter några (någon...) dags uppehåll. Musik är glädje. Och jag kommer sjunga med, oavsett hur bra eller dåligt det låter.

Jag och la familia var på handledarkursen i och med att både jag och lillebror ska börja övningsköra så småning om. Så se upp där ute på vägarna... Men nu är jag rätt så pepp på att börja köra, för nu vill jag ha körkortet i handen. Nu!

Igår var jag och snyggade till mig i håret. Så det är kortare och jämnare jämfört med när Torrey klippte det i AZ - de längsta längderna klipptes av så nu ska det få växa ut och sedan blir det frisyrklippning om några månader. 

So long amigos.


Ett år sedan...

Publicerad 2010-08-09 21:07:39 i Everyday,

För nästan exakt ett år sedan (några dagar hit och dit) hade jag precis landat i Arizona. Några dagar efter landade Ursh. Vi hade aldrig träffat varandra tidigare men nu skulle vi under 10 månader dela ett litet rum med en våningssäng. Aldrig trode jag att vi skulle bli så bra vänner, komma varandra så nära under tio månader. Att kunna dela mitt år med någon annan som gick igenom precis samma känslor var ovärderligt. Att hålla kontakten när ett halvt jordklot ligger mellan oss och en tidsskillnad på 12 timmar är en utmaning. Men att komma varandra så nära i tio månader är inget som försvinner över en natt. Det är något speciellt som vi alltid kommer att ha.

Fibes Oh, Fibes!

Publicerad 2010-08-08 20:54:18 i Everyday,


Fredagskväll. Stadshustrappan med Jenny & Lise. En varm langos med Nutella. Lite lagom sena, Fibes Oh, Fibes! Nyköpings Festdagar 2010.

Karnevalståg i Nypan

Publicerad 2010-08-07 23:48:37 i Everyday,


En lagom grådassig regnig svensk sommardag. Några få, glada sambagäng med skönt gung och batterias sprider lite värme runt Nypans kalla torg. Men karnevalståget var längre förr - vare sig det är bra eller dåligt.

Maskroskärlek

Publicerad 2010-08-03 20:32:46 i My Wish List,


Jag blev lite kär i den här Maskros-lampan på IKEA när vi var där för några helger sedan. Så underbart ljus.

Kolla de fina skuggorna på väggarna...

SUCK

Publicerad 2010-08-02 22:25:47 i Everyday,

Nu vill inte jag mer! Mina små - men märkbara ändringar sparas inte. Hur jag än försöker. Nu orkar jag inte mer ikväll så den här nöten får jag klura på till imorgon. Eller ännu senare. Men om det ser knasigt ut någonstans är det pga. min otekniskhet och dumma blogg.se's designverktyg. Blah på alltihopa.

Naken.

Publicerad 2010-08-02 22:16:26 i Everyday,


Det känns som att jag lämnar bloggen i ett lite avklätt tillstånd såhär, lite lagom naket och inte iordninggjort liksom. Men så får det bli för jag kan inte sitta uppe halva natten och göra klart. Men så småning om (till slutet av veckan) så är det förhoppningsvis klart. Ny look till bloggen på väg alltså. Ut med det gamla och in med det nya. Och under tiden är det "Ursäkta röran, jag designar om" som gäller.

Jag kommer alltid att älska den "gamla" headern. Minnen, collage och vänner. Allt jag älskar.

Puss

SpelSöndag

Publicerad 2010-08-02 22:03:20 i Everyday,


Igår var vi på Brottninge. Farfar och Marie-Louises helgställe. Såhär fint var det efter en ordentlig regnskur. Innan dess hade vi hunnit spela några rundor boule. Sedan var det Sequence som gällde, kortspel och fem-i-rad i ett. Mormor och jag kom tvåa i boule-turneringen. Det ni!

iPhone 4

Publicerad 2010-08-01 22:17:52 i Everyday,

Länge har jag behövt en ny mobil. Eller behövt och behövt, velat ha. Sedan min förra blev stulen i Barcelona vintern-09 så har jag haft pappas gamla HTC som funkar helt okej. Men nu är en iPhone 4 beställd! Ahh... Först var jag ganska så anti iPhone men sakta men säkert har jag gjort en 180. Så nu är det bara till att vänta minst 3-4 veckor innan den kommer på posten. Den är ju så snygg!

Dåligt. Dåligt.

Publicerad 2010-08-01 22:13:12 i Everyday,

Ja, just nu går det ju inte sådär lysande med blogguppdateringen. Men jag skyller som vanligt på jobbet. Nu är det bara två veckor kvar. Lite tråkigt - det är så kul och så roliga jobbarkompisar... Men nästa sommar är jag förhoppningsvis tillbaka :)

Snart kommer i alla fall ett blixt inlägg från vad jag gjort idag. I'm exited!

Puss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela