Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Hyllningstal

Publicerad 2011-01-31 17:15:24 i Everyday,


Vi hade till läxa att skriva ett hyllningstal i Svenska C till idag. Det skulle bara vara drygt ½ A4 och runt minuten långt och igår satt jag i valet och kvalet. Vad skulle jag skriva om? Till slut blev det böcker. Japp. Böcker blev det.

Samhäll C-rapport

Publicerad 2011-01-27 16:52:56 i Everyday,

Nu och resten av idag är det jag och min rapport öga mot öga som gäller. I högtalarna spelar soundtracket till Top Gun (en av mina favorit-filmer) som nyss landade i brevlådan. Jag har ungefär en självkontroll lika med noll just nu för allt lockar utom att skriva denna rapport! Bloggar, att läsa lite i "Vattenmelonen" eller att kolla lite på dagens OC-avsnitt. Men allt får vänta till mina pauser eller till allt är klart! Därmed basta!

Nu ska jag återgå till skrivandet av min gap-analys över hur Sverige bemöter asylsökande hbt-män från Iran jämfört med vad de lager och regler som finns säger att vi ska bemöta dem. Intressant - japp, men vi får se hur den här rapporten går ihop...

Stop!

Publicerad 2011-01-26 20:19:31 i Everyday,

Min. Hjärna. Och. Kropp. Vill. Inte. Skriva. Rapporten. Jag. Måste. Skriva. Klart. Till. Fredag. Den. Skriker. Vill! Inte!

Men. Här. Ska. Skrivas.

I. Alla. Fall. Några. Meningar...

Imorgon. Kommer. Bli. En. Kul. Plugg-dag. Or. Not.

Men. Sen. Är. Det. Fredag. Och. Helg.

3.

Publicerad 2011-01-26 18:06:28 i Books,


The Chronicles of Narnia, Prince Caspian - C.S. Lewis

Bok nummer fyra i den kända och älskade berättelsen om barnen Lucy, Edmund, Peter och Susan och Narnia. Jag läste de första böckerna sommaren 2009, innan jag åkte till USA. Ni kanske har sett filmen? Jag har inte sett en enda av Narnia-filmerna, bara delar av den. Men i alla fall så handlar det om de fyra barnen som en gång i tiden var kungar och drottningar av Narnia som på väg till skolan blir "bortdragna" till Narnia helt oväntat. Där prins Caspian flyr slottet för att inte bli dödat och för att senare slåss för att få tronen som tillhör honom, självklart gör han detta med hjälp av Lu, Ed, Su och Peter.

Boken är kort, lättläst och full av fantasi. Den passar de flesta i alla åldrar. En klassiker.

Recap 2010

Publicerad 2011-01-25 17:12:00 i Pictures,

Lite sent, men här kommer en liten fotobomb från delar av mitt 2010.

Jag var en del av Gilbert Gold Winter Guard. Så här såg våra show-flaggor ut.

Vi kom trea i State. Otroligt häftigt. Somebody to Love - Glee Cast.

Relay For Life med Tiger Town Club. Vaken hela natten och gick otaliga varv runt löparbanan.

Prom 2010!

Gilbert High School Graduation Class of 2010. Något av det häftigaste jag gjort (och min familj, min farfar och hans fru och min kompis Elin var där!)

Roadtrip - Grand Canyon

Roadtrip - Las Vegas! Här bodde vi - New York New York.

Sommardopp i Öregrund Midsommarafton.

Midsommar i Öregrund.

Sommar, festdagarna och Fibes, Oh Fibes! på Nyköpings Torg.

Tjejmilen 2010 med Sofi, Marie-Louise och mamma.

Jag och Therese åkte till London på höstlovet - November.

Vi kollade på underbara Lejonkungen. Och Fantomen på Operan kvällen efter.

Vi turistade vid Buckingham Palace. Vi shoppade, vi gick, vi åt god mat, vi gick och vi hann med massor!

Jag åkte till London igen för ett projekt för Engelska C. Vi besökte bland annat Peter Pan-statyn i Kensington Gardens.

Fotade Harrod's skyltfönster med Peter Pan-tema. Vi besökte också barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital för att intervjua författaren Geraldine McCaughrean, Peter Pan Director Christine De Poortere m.fl. Läs mer här.

Morden i Midsomer.

Publicerad 2011-01-23 22:41:55 i Movies,

Sista avsnittet av Morden i Midsomer med John Nettles som Tom Barnaby. Jag kommer inte ihåg när jag började kolla på serien, på sommrarna efter Allsång på Skansen. Det är ju sån sommarkänsla när man har kollat på Allsången och sen Morden i Midsomer. Men de sista tre avsnitten sände ju SVT nu efter julhelgen. Men vi får väl se om det kommer några nya bra avsnitt med kusin Barnaby istället...

Flyende drömmar...

Publicerad 2011-01-23 15:09:57 i Everyday,

I natt, eller snarare imorse precis innan jag vaknade drömde jag en såndär galet härlig dröm. Jag kommer inte ens längre ihåg vad den exakt handlade om men jag ville så gärna somna om när jag vaknat för att få uppleva lite mer av drömvärlden. Men det gick ju inte. Men ibland lämnar drömmar sådana känslor när man vaknar, men oftast kommer jag inte ihåg alls vad jag drömt. Och ibland kan man med tanke på dagen innan själva dröm-natten koppla ihop olika saker som sedan tas upp i drömmen... Hoppas bara att jag vaknar med en lika underbar känsla imorgon - bästa sättet att vakna :) (men det kanske inte brukar vara så om man vaknar av väckarklockan en skoldag?)

v.3

Publicerad 2011-01-23 12:15:38 i Everyday,

Den här veckan har innehållit lite av varje. Jag har tränat första gången på månader och efter operationen, hela två pass kunde jag klämma in. Jag har kompletterat upp mitt Filosofi-betyg genom att plugga in diverse existentialist-filosofer som Satre och Nietzsche - blä! Jag har skrivit klart och lämnat in slutuppgiften för Religion A. Jag har klippt mig - första gången sen i typ Augusti. Jag har fortfarande inte börjat skriva på min Samhäll C-rapport så det ägnas den här söndagen åt.

Ciao

JK Rowling + Oprah = Harry Potter-begär!

Publicerad 2011-01-21 18:14:00 i Books,

Idag när jag åt lunch kollade jag på Oprah som är inne på sin sista säsong och har lite extra speciella inslag och program. Dagens program var en intervju och samtal mellan Oprah och JK Rowling om allt möjligt och Harry Potter så klart. Det gjorde mig lite sugen på att läsa böckerna igen. Och på att åka till Scotland för det var där de var på ett fancy hotell och Rowling är ju därifrån och skrev böckerna där.

Religion A

Publicerad 2011-01-20 20:34:16 i Everyday,

Sitter och fnular på de sista meningarna i slutuppgiften till Religion A samtidigt som jag lyssnar på Whitney Houston - olika dagar lyssnar man på olika saker. Idag hade jag ett 30 minuters enskilt "seminarium/förhör" i Filosofi för att komplettera upp mitt betyg och yes - nu får jag mitt MVG! Annars har jag också gått och klippt mig på Headwig, inte mycket att tala om, mer en uppfräshning med lite klippning av topparna.

Tillbaka till Religionen - snart helg...

Dagens Ord: Adenom

Publicerad 2011-01-19 13:51:12 i Everyday,

Ord: Adenom.
Betydelse: En godartad tumör som drabbar körtlar. Det är ofta ganska ofarligt i sig, men kan vara ett förstadium till cancer.

Det är vad de opereade bort från min hals. Alltså en godartad, icke-farlig tumör som satt i min högra sköldkörtel. Var på återbesök på kirurgen idag och då sa min läkare det. Det var det bästa man kunde önska i min situation sa hon, så det var ingen fara :) Ingen elak cancer eller ens struma. Men Levaxin får jag äta hela livet eftersom att halva sköldkörteln är borta, så att den vänstra som är kvar inte förstoras den också för att kompensera den borttagna. Så det var glada nyheter :) Nu måste jag återgå till studerandet, Religion, Samhäll och Filosofi. Mmm... vad kul!

Filosofi...

Publicerad 2011-01-18 20:59:00 i Everyday,

Sitter och pluggar Filosofi. Det är väl sådär. Vi hade en uppsats som var slutuppgiften i kursen men jag fick inte det betyg jag vill så på torsdag ska jag ha kompletterande seminarie som förhoppningsvis höjer mig till det betyg jag vill ha. Existentialism, Jean-Paul Sartre, Friedrich Nietzsche osv - not my cup of tea. Men det här ska gå!

Glädjemusik

Publicerad 2011-01-13 20:27:50 i Music,


Natasha Bedingfield - Unwritten

Den är inte purfärsk men den får mig alltid på gott humör och pigg! En riktig motivationslåt om det så är till att påbörja städningen av rummet, vikning av klädhögen som ligger på golvet eller påbörjandet av den där uppsatsen man helst skjuter på lite till... Plus att den påminner mig om sommaren. Mmm... Sommar skulle inte sitta fel nu, eller en resa. För min del finns det inte en enda resa inbokad framöver men men, så är det ibland :)

Det kliar i kroppen

Publicerad 2011-01-12 21:15:43 i Everyday,

Imorse var jag död! Jag hatar verkligen att gå upp så tidigt (fast det är inte lika tidigt som andra måste gå upp, tur har man som bor i stan)... Men nu sitter jag och tänkte gå och lägga mig tidigt, ska bara läsa igenom lite Samhäll C-papper först, ska försöka börja skriva på min rapport imorgon. Men just nu har jag ett sånt sug i kroppen efter träning; maskiner, löpband och Pump. Allt på en gång. Att köra lite med kroppen och känna att det händer något, känner mig som en stor degklump nu - har inte tränat på år och dagar känns det som. Skulle vara väldigt kul att gå på ett pass men det ska jag nog vänta med några veckor till. Men kanske tar mig till gymmet på mitt långa hål på fredag för att köra lite mjukstart med styrkan med maskinerna och lite crosstrainer.

Annars så har jag varit på Vårdcentralen idag för att ta blodprov. Svårstucken som jag är så fick hon sticka en gång i varje arm men andra gången fick hon napp. Rackarns att det ska vara så men de är ju ganska duktiga på det där så det gör ju inte så fasligt ont. Jag vet inte om jag skrev det i samband med operationen men de skulle ta ett blodprov på torsdagen och fick sticka mig tre gånger innan de fick något blod. Men sen visade det sig att det var för lite blod i röret så på fredagen var jag tillbaka och då var det fjärde gången gillt. Men men, man ska inte klaga när man har det så bra som vi med sjukvård.

Brothers & Sisters

Publicerad 2011-01-11 16:12:22 i Movies,


Idag landade säsong 4 av Brothers & Sisters hemma hos oss (eller snarare på ICA... men jag hämtade upp paketet på väg hem från skolan). Och inte kunde mamma och jag hålla oss länge utan var tvugna att kolla på ett avsnitt direkt innan det blev dags för lite plugg osv. Det är en så mysig serie... Gör både att man vill ha en jättefamilj och att man är ganska glad för det man har.

Mer mys i vardagen!

Sista första dagen...

Publicerad 2011-01-10 21:50:40 i Everyday,

Imorgon är det den sista första skoldagen i terminen för grundskolan och gymnasiet i mitt liv... Det känns både kul och tråkigt att skolan ska börja igen, som alltid. Man längtar men så vet man att om några dagar kommer det vara precis samma gamla visa som förra terminen och längtan till närmaste helg eller lov växer. Men, om några veckor när det nya schemat börjar så kommer jag ha superslappt schema med sovmorgon 4 av 5 dagar eller alla fem om jag så vill och korta dagar... Så det ska nog gå bra ända fram till studenten. Känns helt sjukt att jag tar studenten snart... 10 juni :)

2.

Publicerad 2011-01-10 16:35:00 i Books,

Live to Win - Låtarna som skrev mitt liv av Andreas Carlsson.
Det var årets andra bok. Jag sträckläste stora delar av boken innan skolan började i tisdags och sedan tog det tvärstopp med läsandet några dagar - som det gärna gör när skolan är igång. Men i alla fall så är den utläst sedan i förrgår. Och precis som boktiteln avslöjar handlar det om Andreas liv, från barnsben till där han är idag. Jag tycker det är väldigt intressant att läsa biografier och man kan ju onekligen säga att han har hunnit med mycket i sitt liv än så länge. Det är inte den bästa boken jag läst men den var intressant eftersom att mycket av det han har gjort - låtar han skrivit är ju sånnt jag själv lyssnat på (Westlife, Céline Dion, *Nsync osv.) även om den ibland kan kännas lite "skrytig". Så har man inget bättre att läsa så kan jag rekomendera den, men som sagt - det är inget mästerverk. Men man blir lite motiverad till att göra det man verkligen drömmer om eftersom att det uppenbarligen gått för vissa.

1.

Publicerad 2011-01-10 16:05:00 i Books,

The Book Thief av Markus Zusak. Har fått underbara recensioner av alla... Men jag vet inte om jag riktigt kom in i den på riktigt någon gång. Jag kan förstå varför de tycker att den är bra; nytt perspektiv på andra världskriget och det underbara språk som används i boken men jag fastnade aldrig riktigt.

Boken handlar om Liesel som under andra världskriget bor hos en fosterfamilj och hennes liv. Liesel stjäl böcker därav namnet på boken. Boken har ett speciellt berättarperspektiv då det är döden som berättar historien för läsaren.

A snowy day

Publicerad 2011-01-10 09:00:00 i Pictures,

Från några veckor sedan när jag var ute på promenad...Nyköpings hamn. Helt galet att studenten är om några månader bara, då kommer vi antagligen ha utspringet här... Från båten Saga Lejon (det var det förra året i alla fall :) )

Footprints.

Publicerad 2011-01-09 18:25:00 i Citat,

Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same.Av någon anledning har detta fastnat. Det stämmer så väl, speciellt när jag tänker tillbaka på tiden i Arizona och specifika händelser som Our Town-lägret...

Xmas

Publicerad 2011-01-09 15:55:00 i Pictures,


Här kommer en svartvit bild av årets julgran :) Mina favoriter är de fyra stjärnorna som hänger på de översta grenarna, de kommer från Harrod's och jag tycker de ser ut som äkta Disney-stjärnor.

Julbelysning på vår balkong när snön började smälta. Nu är den helt bortsmält...

25 books

Publicerad 2011-01-08 18:47:00 i Books,

Jag brukar inte ha nyårslöften men den här gången har jag några små mål. Ett mål är att läsa 25 böcker innan 2012 kommer. Är det för mycket eller lite? Svårt att säga. Första boken är i alla fall utläst sen några dagar. Här kommer ni kunna följa alla böcker som jag läser med lite tankar om vad jag tycker om dem efter varje bok är utläst :) Under nya rubriken Books.

Segt.

Publicerad 2011-01-08 14:51:56 i Everyday,

Ber om ursäkt för superdåligt bloggande den senaste veckan. Har varit ganska nere - drabbades av en dunderförkylning med halsont, hosta och illamående som kom och gick någon dag efter nyårsafton. Så det nya året inleddes med dagar framför TVn och boken The Book Thief. Men nu har det övergått till att näsan rinner och det är ju ett steg frammåt, jag är mycket piggare också :) Så nu sitter jag och skriver på slutuppgiften för Religion A - skönt att ha den klar innan terminen börjar... För den måste jag tokjobba med en Samhäll C-inlämming som jag jobbade på tok för lite med innan jul! Så kan det gå...

Här kommer i alla fall en bild från vår balkong på nyårsafton (vet inte om ni ser men det är i alla fall fyrverkerier långt där borta) och med den vill jag önska er ett Underbart Gott Nytt År i eftskott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela