Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Show #3

Publicerad 2010-02-27 04:21:14 i AZ 2009-2010,

Imorgon är det Basha som gäller. Våran tredje tävling. Våran första när vi har våra kostymer.  Våran första med i stort sett hela showen, det är bara några pyttesmå hål där det väl ska in någon koreografi. Det ska i alla fall bli superkul. Jag är taggad till tusen så vi kan placera oss way better than last time. Jag har köpt mig en påse med 1.6 kg Swedish Fish som jag ska bjuda alla på.

Jag är redo att kicka lite Guard-butt!

Randomness Pics

Publicerad 2010-02-25 01:19:50 i AZ 2009-2010, Pictures,

Nu tänkte jag minsann bjuda er på lite bilder från andra sidan havet. Randomness är ordet.


Soccer, state semi-finals. Vi förlorade :(

De stämplade våra händer - med ett happy face :)

Vi stal en flamingo. Fast den här bilden är faktiskt tagen när vi var på väg att ställa tillbaka den...

Såhär såg våra grannars framsida ut :)

Livet på en pinne. Slappandes i solen i mitten av Februari.

Det lilla mini tivolit i Freestone Park.

Ursh och jag, leker med kameran. Vi tycker om att ta biler med reflektioner; vatten, fönster och solglasögon etc.

So Long

I'll Sleep When I'm Dead...

Publicerad 2010-02-24 23:46:12 i AZ 2009-2010,

Häromdagen slog det mig, jag har varit här i snart sex månader (räknar jag rätt nu?). Herre Gud vad fort tiden går! Just nu känns det verkligen som I'll Sleep When I'm Dead, kommer att bli mitt nya motto. ;)

Dear John

Publicerad 2010-02-22 03:23:53 i AZ 2009-2010,


Idag såg jag tillslut Dear John. Den var inte som jag hade tänkt mig och kanske inte så bra som jag hade hoppats men den var bra. Och sorlig så klart... Tårarna rann.

Annars så har jag inte gjort så mycket idag - gjort chores, kollat på OS och pluggat lite. Morp var skoj, inte lika mycket folk som winter formal men det var bättre musik :)

Imorgon är det plugg och träning som gäller och sedan lär jag väl ha lite läxor också - måste slutföra en annotated bibliography och två artiklar. Om jag inte hinner klart med det i skolan :)

Ciao

Go Sweden!

Publicerad 2010-02-21 01:00:59 i , AZ 2009-2010,

Guld och Brons! Go Sverige! Jag såg nyss dubbeljakten där Svea Rike vann ännu ett guld och ett brons. Wohoo!

Revenge of the Nerds

Publicerad 2010-02-20 23:02:36 i , AZ 2009-2010,

Morp is here. Morp är helt enkelt Prom baklänges. Det är en mer informal dans, och i år är det nörd-tema. Själv är jag klädd i jeans, Converse, Terrys überstora t-shirt med trycket Hey! This is Rocket Sience! och hänglsen som Lorie just virkade ihop. Håret är ihopslängt i två "knutar" på huvudet. Det blir kanske någon bild lite senare ;)

Imorse hoppade jag upp ur sängen klockan 05.55 (hoppade är väl kanske en liten överdrift) för att klockan 07.00 anlända hos Michelle. Vi hade ju nämligen en garage sale hos henne idag till förmån för Guard. Det kom en hel del folk och vi fick sammanlagt in runt 167 dollares. Hyffsat bra. Vädret var inte det bästa, det gick utför kan man ju säga - det blev bara kallare och kallare, gråare och gråare och blåsigare och blåsigare. Tillslut började det regna.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, har läst lite i Nicholas Sparks boken The Last Song. Ville läsa boken innan jag ser filmen.

Kramar

Snowcones

Publicerad 2010-02-18 23:33:35 i , AZ 2009-2010,

Jenny hade några frågor;
Vad är snowcones?
Snowcones är oftast "shaved ice" dvs. finkrossad is - snow - med tillsatt smak. Ofta så kan man köpa dem vid skolans football games och då får man välja smak själv så de häller över ett koncentrat över isen. Smaskigt som bara den! Här är en bild från helgen när jag och Ursh var i Freestone Park.


Och vad går presidents day ut på?
Honestly, I don't know. Man får ledigt från skolan (i alla fall tills man börjar universitetet - Torrey hade inte ledigt) och så hade de en del reor. Enligt Urban Dictionary är det följande;
Holiday that has no real reason other than being an excuse for furniture and automotive dealers to have huge sales, and make Americans that don't know anything about their government feel stupid.

Mathew Jones Orthodontics

Publicerad 2010-02-18 05:10:54 i , AZ 2009-2010,

Idag var det dags att besöka Dr Jones igen och trixa lite med tandställningen. Jag har använt gummiband som en galning och använda mina sista två idag så det var bra att få påfyllning. Annars så har vi ju haft halvdag idag, vi fick tillbaka våra prov i Ekonomin. Om man får alla rätt så får man en Snickers men jag hade ett fel så jag var såå nära!

Jag har tjuvtittat lite på hockeyn. Sverige vann! Man blir lite patriotisk när Sverige vinner, annars håller man ju oftast på US of A.I helgen är det fullt upp. Sweet 16 på Fredag med Casino-tema. Yard Sale på Lördag morgon och MORP på kvällen. Mer om det senare i veckan, nu ska jag slänga mig i sängen.

Tjolahopp

Presidents Day

Publicerad 2010-02-17 05:27:10 i , AZ 2009-2010,

Resten av dagen igår spenderades till stor del i Freestone Park. Ursh och jag spenderade timmar i parken både igår och söndags. Solade, skrattade, tog bilder och åt "snowcones" som inte alls var som vanliga snowcones - de förvandlades till isbitar när vi försökte äta dem. Vi hade i alla fall sjukt skoj och tog en hög bilder, inga som är värda att visas upp dock - vi är nog de två mest ofotogeniska människorna i världen (ingen bra kombination). Det är sommarvärme här, helt perfekt väder 23-25 grader och sol = Svensk sommar! Så vi ville börja jobba lite på brännan och eftersom att vi inte har en pool - parken ligger ju så nära och det är så kul att titta på folk.

Jag hade även två incidenter igår. Först så bestämmer sig toaletten att ge upp på mig så det blir stopp - jag som började få ett nytt förtroende för Herr Toalett. Men icke. Det har hänt mig två gånger förrut. Men till slut så fixade jag det i alla fall. Jag kommer att vara expert på att fixa stop i toaletter när jag kommer hem (det har aldrig hänt mig förrut!). Sedan svepte jag ner ett glas på golvet från köksbänken när jag torkade disken... oh well.

Idag har varit en helt vanlig dag. Träning efter skolan, det såg jag fram emot med skräckblandad förtjusning. Visste inte riktigt hur våran coach (vi har flera men Alice är våran "huvudcoach") skulle reagera. Men det var inte så farligt. Hon berättade vad vi behövde jobba på och vad hon tyckte. Hon tyckte inte att vi var dåliga men det var små detaljer som dommarna lägger märke till - men för mig var det ingen bra show. Men nu har vi ju som sagt ingen tävling föräns lördag om två veckor. Så nu kan vi bara bli bättre :) Det är tre shower kvar;
Basha High School (om två veckor)
Gilbert High School (om typ en månad) dvs. "hemmaplan"
State Championship (om typ en månad och en vecka)
Det skulle vara så sjukt coolt att vinna medalj i State, de kom på andra plats i State förra året - the preassure is on!

Imorgon är det halvdag som gäller :)

xoxo

1st gold.

Publicerad 2010-02-17 02:27:36 i , AZ 2009-2010,

OBS! Detta inlägg skrevs delvis igår men blogg.se krånglade så jag kunde inte ladda upp det igår.Så har Sverige vunnit sitt första guld i denna snöolympiad. Jag såg det på Facebook, annars så måste ni hålla mig uppdaterad på de svenska medaljerna för här borta har jag noll koll. Det blir ju konstigt, man vet inte om man ska hålla på Sverige eller USA, det blir bådeoch eller så beror det på i vilken sport - vem som är mer överlägsen. En sak är ju säker, i short track håller vi på Apolo Ohno.

Idag är det Presidents Day så vi har ingen skola. Ursh har softball tryouts så jag är hemma helt solo. Har skrivit en annotated bibliography dvs. källkritik till mitt Senior Project. Har lyssnat på min favorit radiostation på nätet (jag lyssnar alltid på den här stationen efter skolan när jag väntar på att bli upphämtad), 101,5 Jamz. Här är i alla fall några av mina favoriter för tillfället.


Bed Rock - Lil Wayne m.fl.


Superhuman - Chris Brown & Keri Hilson


Baby - Justin Bieber ft. Ludacris


Den nya versionen av We Are The World. Me like it :)

Precis som förra gången - en galen blandning av musik - gammal som ny. Har ingen aning om dessa låtar är lika populära där hemma men här hör man de i alla fall några gången om dagen.

Ciao

Hmpf...

Publicerad 2010-02-14 17:03:23 i , AZ 2009-2010,

Okej, igår gick inte som vi hade tänkt oss. Sjätte plats av elva lag. 6th out of 11. Jag menar det kunde ju ha gått sämre men det kunde ha gått betydligt bättre. Jag vet att jag messed up på en liten del av den nya kombinationen från i torsdags. Vi hade även en ny del med dans i början som inte såg bra ut (i alla fall i mitt huvud)... Så vi får se om vi får se filmen från våran show eller höra dommarnas inspelningar. Vi har lite att jobba på tills nästa show, fast vi har två veckor till den så förhoppningsvis kan vi förbättra oss rejält! Jag hade ingen chans att ta några bilder igår, det var fullt upp från att vi kom till att vi åkte. Jag hade inte ens tid att käka lunch - överlevde på två granola bars. Men jag lägger upp några bilder från förra veckans senare.

Idag är det i alla fall söndag, Alla Hjärtans Dag och allmän slappardag. Förhoppningsvis kommer Ursh och jag iväg någonstans, till the mall eller till någon biograf. Lorie och Taryn är ju fortfarande i Mexico, de kommer hem imorgon och både Terry och Torrey är på jobbet. Men först så ska jag prata med paranteserna klockan 10.30.

Aloha

Show #2

Publicerad 2010-02-13 04:55:53 i , AZ 2009-2010,

Imorgon är det minsann dags för show numero dos. Den tar plats i Goodyear, cirkus en timma här ifrån på Millennium High School. Vi träffas där 10.30 och övar tills vi vår tävlingstid; 1.29 pm. Efter det så hjälper vi andra guards med deras golv och såklart våran varsity guard - Black Guard med deras golv och props (det är helt galet när vi ska sätta upp det... får se om jag får någon bra bild på det imorgon).

Idag har jag varit med och överraskat en vän som fylde 18 igår. Jag och några vänner ordnade en liten "get together" för henne. Så en av våra kompisar "kidnappade" henne efter skolan och körde runt henne en stund så några kompisar kunde fixa i ordning huset lite - ta fram tårtan, klippa ut "HAPPY BIRTHDAY" i stora pappersbokstäver etc. Jag kunde inte komma föräns 15 minuter innan Vicky kom hem. Men i alla fall så gömde vi oss och skrämde henne rejält! Sedan hade vi bara skoj, pratade och käkade tårta och pizza.

Just nu, klockan är 20.49. Jag har lagt fram allt till imorgon; performing blacks (vi uppträder i hel-svart tills våra kostymer har kommit), snacks, pengar, smink, allt och inget som man kan komma att behöva. Imorgon bitti måste jag platta håret, fästa bak allt hår runt ansiktet, sminka mig med show-make up = lila ögonskugga och lite mörkare, men fortfarande naturliga läppar. osv. osv. sedan bär det av. Vi får se hur det går, vi lärde oss nya kombinationer igår - en danskombination och en flaggkombination. Jag kan flaggkombinationen ganska bra och danskombinationen också, men dansen är sjukt snabb och vi är inte synkade än så det kommer att se helt galet ut. Så det kommer att bli tre intressanta och intensiva timmar innan våran show imorgon :) Rapport kommer söndag, måndag - med bilder (tror jag - ska inte lova något än).

Puss på kinden

American High School Drama

Publicerad 2010-02-11 00:34:49 i , AZ 2009-2010,

Drama är dagens ord. Inte direkt för mig men ni kommer att förstå vad jag menar... Det var en helt vanlig dag fram tills lunch - 5th hour. Jag, Saori och Susanna sitter som vanligt vid ett bord och dagen till ära kollar vi på bilder från Susannas "scrapbook". Jag tittar upp pga. något inte låter som det brukar - folk rör på sig för tidigt, the bell hade inte ringt - jag ser folk springa och samlas vid Tiger Hall. Great, a fight. Det är inte så ofta det händer men det var ju ingen idé för oss att gå dit. Så vi tittar klart på bilderna, hör hur skolans vakter blåser i sina visselpipor för att skingra folkmassorna. Vi går in i biblioteket för att kolla upp något på datorerna och då, precis när vi ska gå så går ett meddelande ut i högtalarna; 5th hour teachers keep your classes in the classroom when the bell rings and students with 5th hour lunch, go to your 6th hour classes. De ville utrymma korridorerna. Vi kunde inte gå till våra 6th hour classes då bibliotikarierna höll oss kvar - det var tydligen vad de skulle göra. Så vi var där inne i säkert 20 minuter. Under den tiden gick ett till, likadant meddelande ut i högtalarna. Sedan började Dr. Santa-Cruz, våran rektor prata över högtalarna. Han sa att alla inblandade skulle bli åtalade (för vad kommer jag inte exakt ihåg men ni kan ju lista ut själva - de skulle även bli åtalade för störande av ordningen i skolan, eller något i den stilen...). Sedan fick vi gå till våra klasser. Då var det fullt av poliser i skolan, för att se till att inget annat hände. Enligt min danslärare såg hon 5 polisbilar utanför skolan när hon kom tillbaka till skolan från sin lunch...

Vad hände under lunchen då? Jag har hört ungefär 100 olika rykten, men det var helt klart många små slagsmål, sedan vet jag inte om det utvecklades till ett stort slagsmål. Sedan hörde jag att det började som ett Senior Prank (high school tradition - skämt som alla seniors gör någon gång under året), jag hörde att en av security-vakterna blev slagen i ansiktet, likaså Dr. Santa-Cruz.  Jag hörde att det var alltifrån fem till nio slagsmål varav runt fem till sju fysiska medan de andra två var ord (som tydligen utvecklades till slagsmål). Själv såg jag inget men men, kommer att få höra mer om det här i skolan imorgon.

Sen så hände en annan sak när jag gick hem från skolan idag. Det är första gången jag går hem från skolan för Lorie och Taryn åkte till Cancún idag, de kommer hem igen på måndag. Så Lorie kunde inte hämta upp mig och Terry slutade först klockan 16. Så jag gick glatt hem, det var hyffsat bra väder - det hade regnat tidigare. Men i alla fall när jag går där, med ett gäng andra från skolan (som jag inte känner, vi gick bara åt samma håll några meter) så skulle vi gå över en väg som ledde ut på stora vägen. Så en bil stannar för att låta oss gå över, den står liksom med bakdelen mot stora vägen, den är på väg in på den lilla vägen. Då kör minsann en bil (av misstag) in i bilens baklyckta! Pang! Jag antar att bilen på stora vägen inte riktigt räknade med att bilen inte skulle svänga in helt på vägen...

What a day. Just nu sitter jag och läser igenom artiklar och research till mitt senior research project. Ikväll ska jag och vänner minsann åka och kolla på när varsity soccer spelar i semi-final för state. Så det är ganska stort. Det blir ett inlägg med bilder från showen på söndag-måndag antagligen. Då har jag även mer bilder från showen på lördag.

Adíos amigos

This Weekend

Publicerad 2010-02-06 02:24:14 i , AZ 2009-2010,

Den här helgen är fullspäckad med saker att göra. Idag är det Lories födelsedag så vi ska ut och käka middag, efter det har jag ett Guard Party att gå till en stund. Imorgon är det ju som jag har nämnt tidigare - första Guard tävlingen! Efter det är det barnkalas som gäller. Söndag är ju så klart Super Bowl och vi har ett party här hemma för vänner till familjen och en hel hög utbytesstudenter som Lorie är area rep. till.


Bild från förra helgen, jag tränade med min träningsflagga och flaggorna som vi kommer att använda i showen är längre - inte stången men silket är längre på bredden... om ni förstår? Jag kommer ta en hög bilder imorgon så ni får se. Men så här ser det i alla fall ut - mitt i ett kast.

Ciao

Storm Pics

Publicerad 2010-02-04 04:56:12 i , AZ 2009-2010, Pictures,

Jag sa ju att jag skulle lägga ut bilder på översvämningarna och vad stormen lämnade efter sig (för några veckor sedan) och här kommer några bilder.


Tagen på väg till skolan, förhoppningsvis kan ni se allt vatten på vägarna och kanterna...

Om ni tittar riktigt noga kan ni se att det är vatten som fyller upp ett helt gräsfält... De har fälten lägre än marken just för att det ska dränera vägarna och hustomterna när det regnar som det gjorde.

Jag korsar det här fältet varje dag när jag blir avsläpt och upphämtad. 99% av alla gånger är det snustort och liknar en öken men inte efter en storm...

Just a random picture from when I crossed the street.

Ett av alla träd som föll ner.

Här hade redan ungefär två tredjedelar av allt vatten redan sjunkit undan... Så ni förstår hur mycket vatten som samlats i dessa "vattenhål".

ps. märker ni hur min svenska bara går utför? jag kommer inte ens kunna prata när jag kommer hem

xoxo

Pep Assembly Pics

Publicerad 2010-02-04 02:46:11 i , AZ 2009-2010, Pictures,

Min kära far bad om en förklaring till vad en pep assembly är, så here comes. Det är när hela skolan (eller, som i vårat fall, halva skolan - hela får inte plats i gymnastiksalen) samlas för att "hylla" - i brist på annat ord - skolans sportlag och underhållas av dessa och dans, cheerleading etc.


The Jungle


Barnen från Toy Box sjöng en av våra skolsånger för oss. Toy Box är en klass man kan ta om man är intresserad av att jobba med barn och bli lärare etc. En kompis till mig har Toy Box och hon har det två klasser om dagen, första lektionen har hon till att planera dagens lektion och under hennes andra klass håller hon lektionen för barnen. Så eleverna på skolan får lära ut saker till barn, som om dem vore deras lärare - vilket de är under barnens år i Toy Box. De flesta av barnen i Toy Box är barn till olika lärare, i alla fall en del av dem, de andra barnen vet jag inte hur de kom in i Toy Box ;)


Varsity Cheerleading - doing some cheerleading.

Så under en pep assembly så dansar skolans Advanced Dance-groups, de olika cheerleader-squadsen (?) dansar/cheerar, skolans "Winter"-teams så som basket, wrestling och soccer visar upp sig. På nästa assembly, om någon månad så ska black guard uppträda med sin rutin - jag tror inte att vi kommer att göra det.

På tal om Guard. På lördag har vi våran första tävling! Ahh... Herre gud. Hur ska detta gå... Förhoppningsvis bra, jag tror att vi är hyffsat redo, kanske inte 100% men men. Någon gång ska ju vara den första.

Okej, jag bjöd ju inte på en uppsjö av bilder men de får duga ;) Det kanske poppar upp några andra bilder strax...

So Long Långkalsong

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela