Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Sportlovet?

Publicerad 2011-02-28 20:56:03 i Everyday,

Swisch! sa det och mitt sista sportlov var över. Och vad har jag gjort? Inte mycket. Precis som det ska vara. Jag lunchade med en jobbarkompis från i sommras. Jag läste The Host (som jag förövrigt läste ut 23.30 inatt - rapport kommer). Jag var på 90 minuters ansiktsbehandling - mamma överraskade mig med det i fredags. Jag har varit på gymmet några gånger. Jag har gått en långpromenad. Jag har shoppat loss på bokrean. Jag har lagat middag nästan varje kväll...

Som det ska vara i sportlovstider.

Bokrea - Resultat.

Publicerad 2011-02-24 11:36:45 i Books,

Ooops... Jag skulle ju egentligen inte köpa några böcker. Men det blev 6 st. En var faktiskt till mamma och pappa (Gillian McKeiths Du är vad du äter), den var lite till mig också men den räknas inte riktigt. Sen blev det 5 engelska pocketböcker på Bokia - var ju tvungen att passa på liksom.

Såhär ser översta hyllan i min bokhylla ut nu för tiden. Det börjar bli dags att utöka. Men då får jag nog flytta på hela hyllgruppen. Hmm...

Mittenböckerna är gårdagens kap.
Bitter Chocolate - Lesley Lokko
Me and Mr Darcy - Alexandra Potter
31st Dream Street - Lisa Jewel
Pride and Prejudice - Jane Austen
Treasure Island - Robert Louis Stevenson
Klassiker som jag velat läsa länge, älskar filmen Stolthet och Fördom med Kiera Knightly, och så blev det lite chick-litt.

 

Dessa böcker är också ganska nytillkomna i bokhyllan. De kom för någon månad sedan och jag är supersugen på att läsa allihopa. Bröderna Benzinis Spektakulära Cirkusshow av Sara Gruen heter Water for Elephants på engelska och var poppis när jag var i USA. Den skall även bli film (eller jag tror att den redan är inspelad) med Reese Witherspoon och Robert Pattinson... Så den skall nog läsas snart innan filmen kommer ut på bio :)

 

Bokrea!

Publicerad 2011-02-23 10:52:34 i Everyday,

Idag börjar bokrean så jag ska knalla ner på stan och se vad som erbjuds. Tror inte att det blir några inköp idag - kanske senare i veckan. Är oftast böcker med hårda pärmar som är på rea och de är ju så stora och otympliga men jag hoppas på några pockets med kanonpris. Ska även svänga förbi bankens insättningsmaskin och slänga in lite mynt som legat till sig i spargrisen (ca 636:- för att vara ganska exakt) som ska få ligga till sig på ett konto istället ;)

Rapport senare om ev. kap på rean!

Sushilunch

Publicerad 2011-02-22 14:37:37 i My Wish List,

Idag har jag varit och lunchat med en tjej som jag jobbade med i sommras. Det blev sushi på Kohiro - supermysigt. Annars har jag, precis som igår tagit det ganska piano. Sitter och kollar på lite inspelade program och skriver rent Rättskunskaps-anteckningar inför provet nästa vecka. Ska pröva mig på lite övningar inför Högskoleprovet om en stund... Såg lite av Oprah tidigare när hon och Gayle hade varit och campat i Yosemite, en nationalpark i USA och det var supervackert så någon gång vill jag dit och campa :)

Bakbegär!

Publicerad 2011-02-21 17:07:54 i Everyday,

Har precis kollat klart på dagens OC-avsnitt efter en 50 minuters iskall promenad. Nog för att jag visste att det var kallt ute men när jag väl var ute var det sviinkallt! Och nu sitter jag här med värsta suget efter att baka - chocolate chip cookies eller kladdkaka eller något! Jag vill bakaa. Får väl se om jag svänger ihop något senare, sitter och letar recept (och dregglar).


Red Velvet Cake

Just Wright

Publicerad 2011-02-20 15:14:22 i Movies,

Igår kväll efter allas vår Melodifestivalen kollade mamma och jag på Just Wright. Tjejfilm med lite NBA-basket, lite humor och massor av romantik såklart. Jag tycker att den var gullig och lite lagom förutsägbar (som alla dessa filmer är). Men Queen Latifah är ju så underbar så jag tycker att man ska se den i alla fall en gång ;)

P som i Pirat

Publicerad 2011-02-19 13:33:42 i Everyday,

Ja, studentfesten i torsdags blev riktigt kul. Och jag var P som i Pirat. Jag hade en svarta bandana men efter en timma i kö, i snö och minusgrader så åkte den av innan vi kom in och glömdes i jackfickan när jackan hängdes in garderoben. Men tillslut kom vi in och då var väntan som bortblåst, när tårna väl tinat. Sen blev det dans och skratt till 2 när Tellus stängde och det var dags att gå hem och soova.

Det fanns poeter, prinsessor, prostituerade, poliser, piloter, pimps, pensioärer, påvar, präster och partypoopers.

The Cove

Publicerad 2011-02-16 21:40:05 i Movies,

The Cove. Vet inte om jag nämnde den förra året - jag tror jag såg den runt höstlovet någon gång. De visade den på SVT och jag spelade in den. Den handlar om delfinjakt och slakt i en vik i Japan och allt som omger den. Hemsk, intressant och fängslande. Den fick en Oscar för bästa dokumentär här om året om jag inte har helt fel. Jag rekomenderar den varmt. Anledningen till att jag började tänka på det här är att vi i Svenska C ska skriva en argumenterande text som också skall fungera som argumenterande tal och då ska jag skriva om delfiner i fångenskap. Då kom jag osökt att tänka på filmen.

P som i...

Publicerad 2011-02-16 10:34:27 i Everyday,

Imorgon är det studentfest här i Nypan. Har inte bestämt mig för om jag ska gå eller inte... Men det är inte största huvudbryn, det är snarare om jag ska gå - vad ska jag gå som då? Det är tema P. Polis, prinsessa, pimp, prostituerad, pilot, pirat lär ju vara några vanliga utstyrslar. Själv har jag ingen aning om vad jag ska slå till på om jag ska gå. Kanske klär jag mig helt i lila och är P som i purple. Eller så blir det en hederlig pirat. Eller kör på paljetter. Fast jag har inga extrema mängder med paljetterade kläder. jaja, tips tas gärna emot :) Så får vi se om det blir fest imorgon eller inte ;)

Embracelets UF i SN

Publicerad 2011-02-15 20:59:32 i Everyday,

Ni som inte bor här i Sörmland eller ni som inte läser tidningen kanske har missat artikeln om mig och mitt UF-företag igår, Alla Hjärtans Dag till ära. Om ni kisar ordentligt eller använder ett förstoringsglas kan ni kanske läsa artikeln :)

Våren?

Publicerad 2011-02-10 21:27:42 i Everyday,

Förra veckan hade jag ju seriösa vårkänslor på G. Ja, till och med senast för några dagar sedan. Men idag tyckte vädergudarna att det var nog med vårkänslor så de slog till med en rejäl mysig snöstorm med blaskig, vertikalt blåsande snö. Lagom sådär när man ska gå till och från skolan. Kul. Jättekul.


Förra veckan när jag för första gången i år tog fram ett par Converse. För att lysa upp tillvaron lite men nu åker de in i garderoben en stund till... Suck!

Mitt Skrivbord.

Publicerad 2011-02-09 12:00:00 i Pictures,

Några random bilder från mitt skrivbord just nu.

Disney Couture-halsband som jag fick i julklapp.

Embracelets UF-armband. En sneak peek av ett av vårens armband - det vita med den stora turkosa pärlan. Finns bara tre ex. Vår-armbanden kommer den 1 mars.

Gymschemat. Idag blir det Pump för första gången på månader, har inte tränat det sen innan jag upptäckte svullnaden på halsen eftersom att jag efter det i stort sett inte tränade... Men nu är jag igång igen. Så nu förbereder jag mig mentalt för en veckolång träningsvärk efter dagens pass...

4.

Publicerad 2011-02-07 20:30:00 i Books,


Vattenmelonen av Marian Keyes
Chick-litt i kubik. En modern klassiker kan man väl säga - finns väl knappast någon som inte hört talas om den. Men jag hade inte läst den förän nu. Handlar i alla fall om Claire vars man lämnar henne precis som hon fött deras gemensamma barn (vilken skithög!) och om hennes resa att bli mamma, klara sig utan en man och ta sig igenom en skilsmässa. Allt detta medan hon bor hemma hos sin mamma och pappa nära Dublin, och med två halvgalna yngre systrar boendes hemma...

Som sagt, tjejbok så det skriker om det. Förutsägbar - ja. Men lagom underhållande om man skulle ha med sig den i solstolen vid poolkanten - man blir varken besviken eller förundrad över det som händer men det underhåller för en stund.

Plötslig iPhone-död

Publicerad 2011-02-07 20:17:40 i Everyday,

Igår dog min iPhone helt plötsligt. Pang boom liksom. Så jag satte den på laddning hela natten men det verkade inte hjälpa... Men efter hjälp från allas vår underbara Google så kunde jag lista ut hur jag kunde återbringa liv i den döda luren. Och vips så funkade den igen :)

Förutom att återuppliva telefoner har jag anmält mig till Högskoleprovet... Huu! Men men, lika bra att göra det innan de ändrar det till hösten - tror att det blir till min nackdel då. Men vi får se, lär ju inte bli enda gången jag gör det. Men om man ska göra Högskoleprovet, då är man banne mig ganska stor. Alltså typ vuxen snart.

Macadamia Natural Oil

Publicerad 2011-02-07 09:00:00 i My Wish List,


Macadamia Natural Oil Salon Intro Box från Eleven.se för 799:-
Mitt senaste Vill-Ha-Begär! Just nu är mitt hår torrt, statiskt osv. allt som man inte vill ha. Detta skulle vara pricken över i-et. Men jag känner att 799:- för enbart hårprodukter är

Filmhelg!

Publicerad 2011-02-06 21:56:41 i Movies,

Den här helgen har bestått av vänner och film. I fredags började det med att Elin, Cecilia och Therese kom och vi käkade det über-svenska fredagskäket tacos.

Sen började vi med Forever Strong. Kan inte minnas om jag nämnt den förut. Den är handlar i alla fall om rugby, att bo på ungdomsanstalt och att förändring. Väldigt bra film (ingen typisk "tjejfilm" men de andra tyckte att den var jättebra) rekomenderas varmt. Typisk inspirerande film, baserad på verkliga händelser osv.

Andra och sista filmen för fredagkvällen blev Nära & Kära som är en typisk "tjejfilm", ganska förutsägbar och lite rolig. Ingen top 10-film men lagom underhållande på kvällen. Åldersskillnad och olycklig krock när pojkvännen visar sig vara terapeutens son...

Och eftersom att vi börjar bli gamla (hosthost) så blev det kvällens sista film. Men det stoppade inte oss från att prata ända in på natten... Cecilia gick hem på kvällen men de andra sov över. På lördagen drog jag och Elin iväg till IKEA för att inhandla lite smått och gott (dörrdämpare till Elins familj kök, en skåplucka som ska agera bänkskiva till Elin och doftljus till mig) sedan blev det Heron City. Och herre gud! vad mycket folk det var där - barnfamiljer i horder. Typ alla skulle väl se Trassel som visades som vanlig och som 3D. Det var i alla fall sjukt långa köer till både "Biomaterna", popcornen och insläppet till själva biografen. Men vi fick våra biljetter, popcorn, godis.

Vi började med You Again. Romantisk, tjejig komedi. Förutsägbar - ja. Men ändå mer innehållsrik än jag trodde, det hände typ saker hela tiden... Helt okej att titta på en gång men kanske inte nödvändigtvis en film jag kollar på igen.

Sen blev det lunch på Pizza Hut trots att vi båda proppat i oss mängder med godis och popcorn men lite mat slank ner i alla fall. Det var inte riktigt min nyttigaste helg någonsin men men, man måste ju passa på ibland.

Love and Other Drugs blev våran andra och sista film innan vi hoppade in i bilen och tutade hemmåt igen. Den var inte riktigt som jag tänkt mig men nu i efterhand tänker jag på den som en väldigt romantisk och söt film, vilket det var. Mycket sex och lite rörigt nästan... Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det var delar som var bra och delar jag inte tyckte om. Men har man inget annat att se tycker jag man ska se den, och ja - i efterhand så är den sevärd. (och så är det ju inte en nackdel att Jake Gyllenhall är med...)

På kvällen kom Therese tillbaka - som spenderat dagen på annat håll medan Elin åkte vidare för att vara katt-vakt. Så då blev det Melodifestivalen där vi kommenterade låtar, scenen och kläder. Men tog oss inte riktigt för att rösta och resultatet blev allt annat än det vi tänkt oss (förutom att Danny skulle gå vidare, men det kunde ju vem som helst räknat ut - men vad hade han på sig?).

Sen blev det Skönheten och Odjuret. Jag såg början, när de dansade (ni vet - balscenen) och slutet, resten av tiden sov jag sött... Haha, jag blev såå himla trött. Jag brukar aldrig somna framför filmer men nu har det blivit till vana att jag gör det om vi har filmkväll. Hm... som sagt, man börjar bli gamal ;)

Solsidan

Publicerad 2011-02-01 20:13:50 i Movies,


Sen jag kom hem ifrån USA har jag hört enbart jubel om Solsidan som jag självklart totalt missade när jag var borta. Men inför andra säsongen köpte mor och far säsong 1 på DVD så jag skulle få njuta av detta hypade skrattkalas. Nu har vi kollat klart på de tio avsnitten i säsong 1 och ja, det var kul men inte såå förbaskat kul som jag hade föreställt mig. Eller hade jag så höga förhoppningar att jag blev lite anti när jag väl såg serien? Eller är jag för ung? Eller är det helt enkelt inte min humor?

I vilket fall som helst så höll jag på att dö (tillsammans med mamma och pappa) igår när vi kollade på bloopersarna (eller hur man nu böjer det på svenska...). De tyckte jag nästan var roligare än hela serien. Så om ni någon gång får chansen - kolla på Solsidans bloopers ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela