Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Butt & Gutt

Publicerad 2009-10-29 05:13:33 i AZ 2009-2010,

Bitar av dagen:

Idag tog jag mig till gymmet igen - 30 minuters mag & rump-pass var det som gällde. Sedan trampade jag lite i cross trainern och körde lite axel-styrka och push ups. De hade en våg där som jag kunde använda mig av och jag kunde konstatera att jag inte gått upp så mkt som jag trott - bara 2 kg :P

Min Gov't klass hade "party" idag så jag tog med mig tallrikar. Andra hade med sig donuts, bagels, frukt, cookies osv. Klockan 7.30 på morgonen! Men det var yummy!

I min History-klass hade vi prov och mitt  mål var att få 100% igen på ett test eftersom att jag fick det första testet och sedan dess har jag haft 98% på alla test. Så idag laddade jag upp med allt möjligt som kunde ge mig extra credit, så jag raddade upp fler exempel än vad vi behövde ange i våra uppsatser (2 kort-korta uppsatser) = extra credit my way! Och så fick jag ju 109% på provet också! Wihoo!

Nu ska jag diska lite och läsa några sidor i Beloved av Toni Morrison som vi läser i Womens Lit just nu.

So Long

Cookiedough & Kickboxing

Publicerad 2009-10-28 01:38:17 i AZ 2009-2010,

Hur amerikanskt är det inte med kakdeg så igår när vi svängde förbi Walmart var jag och Ursh tvugna att köpa lite kakdeg. Varav delar av den nu ligger i min mage. Min växande mage (inte i som att jag vore gravid utan som att jag går upp i vikt) men whatever, jag är här ett år - jag oroar mig angående det senare. Men jag var faktiskt på kickboxning igår och det är (som jag tror att jag skrev förra veckan) inte det roligaste men det gör jobbet, jag vill ju inte tappa all träning så jag ska försöka gå 2-3 gånger i veckan... Inte på kickboxning utan på något pass överhuvudtaget eller träna själv med fria vikter vilket jag är lite sugen på. Vi får se vad som händer.

Nu kallar historia-plugg, prov imorgon. Jag har fått 100% eller 89% på alla våra historia-prov än så länge ;)

Pussar på er

Tombstone Pics

Publicerad 2009-10-26 05:29:59 i AZ 2009-2010, Pictures,

Here they come - Tombstone pictures! Here comes the wild wild west...


Såhär ser det ut; det är en gata som går hela vägen och längst den är det butiker, restauranger etc.


Man kan åka häst och vagn...


De har shower där de "skjuter" varandra, mitt på gatan! Rätt som det är så hör man smällar och ser några människor ligga på gatan. Ibland hör man bara random diskussioner mellan människor som har gått in för det och klätt ut sig och allt :)


En liten skylt, jag tog nog kort på varenda skylt! Som några av er vet så har jag ngt speciellt för skyltar ;)

 
Inredningen är gammal också. Hela staden ser ut som den gjorde för längesedan och några av affärerna är restaurerade/behållna som de såg ut, vilket är lite coolt.


This is how it looks.


I told you I have a thing for signs


Gammal bil!


Big Nose Kate's Saloon (they have foood! ;P )

En målning ovanför en av butikerna. Jag tyckte att den var lite cool :)

Det var några bilder från Tombstone, ni får hålla till godo med dem för nu ska jag läsa min Women's Litt-läxa och sedan väntar sängen!

Puss på er

Halloween Fair

Publicerad 2009-10-25 05:49:14 i AZ 2009-2010,

Denna lördag har varit fylld av fotbolls-match och Halloween Fair. Det förstnämnda var Ursh och Taryns veckliga fotbollsmatch som jag och Lorie (som vanligt) tittar på. Det är mkt roligare att se irl än på Tv... For your information. Och ikväll var jag på Halloween Fair i Freestone Park (som ligger 3 minuter i bil från vårat hus) med några kompisar och några nya människor. Det var supertrevligt, det var mest en massa barnfamiljer som var utklädda (mest barn men även vuxna, såg Kalle och Kajsa Anka bla.). Kändes lite konstigt att vara utanför huset all by my self. För det mesta så gör vi antingen allt tillsammans med familjen eller så har jag varit med Ursh. Dels för att Lorie inte vill att vi ska vara ute själva när det är mörkt och att vi ofta gör saker med familjen...

Ska försöka att lägga ut bilderna jag lovade imorgon... Från Tombstone och Gilbert HS football-matchen vi var på igår. Min första Gilbert Game vilket var lite konstigt och det var ganska dött måste jag säga. Jag är ju van vid Mesas spirit crowd som vi brukar sitta/stå vid... Men innan och efter matchen uppträdde Gilbert HS's Marching Band och Mountain View's Marching Band och jag måste säga att Mt Views var galet duktiga. Jag tyckte bättre om deras musik men båda banden är väldigt bra :) Lägger ut bilder på det också, ska försöka lägga ut en video som jag spelade in på kameran - vi får väl se hur det går...

Go' Natt

Träningsvärk!

Publicerad 2009-10-22 05:17:21 i AZ 2009-2010,

Magen är värst, träningsvärk så det ryker om det. Det dära passet som jag och Ursh gick på skulle ju vara ett 20/20/20-pass men icke, de bytte schema den veckan och det var Cardio Blast Kickboxing! Oookay, tänkte vi men vi körde i alla fall. Det var inte så farligt men de där 150 situpsen på slutet gjorde sitt... Och idag var jag där igen och fixade mig ett årskort så nu kan jag ränna till gymmet titt som tätt. Vi bor ju så nära, det tar 5-10 minuter att gå i lugn takt... Men imorgon ska jag dit igen, får se vad det blir då. Det finns inte lika mkt att välja på som hemma men utbudet är okej, årskortet kostade ju inte ens hälften av vad det gör hemma :)

Aloha

Last Day of Fall Break

Publicerad 2009-10-19 02:51:18 i AZ 2009-2010,

Where the Wild Things Are var väl okej, inte en superfilm men den var lite mysig. Jag kanske skulle haft en annan uppfattning om jag vuxit up med boken... Såg en trailer för filmen The Blind Side som verkar väldigt bra, så den filmen vill jag se när den kommer ut! Jag började nästan gråta när jag såg trailern (inte samma som länken).

Idag har varit en riktig filmdag, vi har precis kollat klart på My Life in Ruins... Den var bra :) Mysig, chick-flick som fick mig att vilja åka till Grekland! Senare idag ska vi kolla på Systrar i Jeans II, de andra tjejerna har inte sett den och vi har den på Netflix den här veckan (Netflix är samma sak som LoveFilm, hyrfilm som vi får hem två filmer/veckan). 

Vi har även hunnit med att spela en massa omgångar Mexican Train, ett domino-spel som vi brukar spela. Jag vann majorieten av gångerna. Ursh och jag bildade Team Emma & Ursula eller Team 50% Vowels (vi började prata om vokaler och namn... internskämt).

Imorgon är skolan igång igen, jag kommer vara död imorgonbitti men det ska väl gå det också! Jag skriver en kort liten rapport imorgon... Jag och Ursh ska till gymmet imorgon också! Det ska bli spännande, jag har inte tränat på ca 2,5 månader så jag kommer att dö men jag ser fram emot det :) Vi ska på ett 20/20/20-pass:
20 minutes of cardio, 20 minutes of resistance training and 20 minutes of abdominal/lower body training; the perfect blend that targets the entire body. You'll love the results! Så det blir intressant att se hur död jag är imorgon ;)

Puss på er

Bookmans

Publicerad 2009-10-16 04:58:10 i AZ 2009-2010,

Idag var vi utanför huset för första gången på hela lovet som vi var utanför dörren. Vi åkte och uträttade lite ärenden och sen åkte vi till Bookmans, en underbar affär där de har en massa filmer, CD's och böcker som är använda - second hand. Jag köpte en massa böcker - jag kommer inte att hinna läsa ut alla böcker innan jag åker, eller det kanske jag gör, får läsa en massa nästa termin när jag inte har en litteratur-klass...

Peter Pan - J.M Barrie
Thanks for the Memories - Cecelia Ahern
If You Could See Me Now - Cecelia Ahern
High in the Clouds - Paul McCartney, Geoff Dunbar & Philip Ardagh
och Soundtracket från Rent

Paul McCartneys barnbok
High in the Clouds är en barnbok som är skriven av the Paul McCartney (the Beatle) och jag ska använda den till ett projekt i min Creative Writing-klass där vi ska klippa och klistra i en bok som vi har valt. Det ser jag fram emot så mkt! Jag tänkte bara passa på att läsa den innan jag börjar klistra o klippa i den, så när jag är klar med The Friday Nigh Knitting Club så är det barnbok som gäller!

Planerna för Grand Canyon har ändrats. Vi fick inte tag på en van i och med att det är lov, alla är uthyrda, och Terrys gamla bil orkar inte med att åka uppför. Så istället åker vi nerför, till Tombstone och Tuscon vilket ska bli kul det också! Jag och Ursh tycker bara att det är kul att vi åker iväg och ser ngt här i AZ. Så det blir the Canyon någon annan gång :)

Ciao

International Readers!

Publicerad 2009-10-15 03:39:53 i AZ 2009-2010,

Welcome!

If you use the Google-translator on the left hand side you can read my Swedish-posts in Enligsh. They might turn out a bit weird but you'll get the big picture (hopefully).

Enjoy my blog :)

Tack Mor och Far!

Publicerad 2009-10-15 01:02:22 i AZ 2009-2010,

Idag fick jag ett FedEx-paket innehållandes Bilar, Malaco Sweet & Sour, Glamour (Svenska) osv.

Tack så jättemkt mamma och pappa!


Nu har även Ursh, min kiwi-syster, en blogg, den kan ni läsa här.

Puss på er

Our Town Pics

Publicerad 2009-10-13 22:46:22 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer lite bilder från lägret jag var på - Our Town eller Anytown - det är samma sak. Det var så himla roligt och intressant, jag träffade så många snälla och underbara människor. Vi hade gruppdiskussioner, värderingsövningar, vi sjöng vid lägerelden och vhade allmänt skoj :)

Vi var uppe i Prescott och naturen ser lite annorlunda ut där uppe. Om ni kollar på bergen/kullarna (vet inte vad jag ska kalla dem) så är de helt platta uppe på toppen. Jag vet inte om det är typiskt för Prescott men jag tyckte att det såg coolt ut.
 
Ytterligare en bild från bussresan upp till Prescott, resan tog ca 3 timmar. Träffade bla. en tjej som hade varit i Sverige den här sommaren - det var ett sorts utbyte, en tjej bodde hemma hos henne i tre veckor först och sedan åkte Ashley till henne i Sverige.

Prescott kändes som en konstig blandning av Sverige och Arizona - det var fullt av tallar, vi bodde i en skog samtidigt som marken var sandig och vädret var väldigt varierande. Temperaturskillnaden var enorm, det var kallt på morgonen och kvällen (jag hade mössa, halsduk och vantar) och på dagen, i solen, kunde man sitta i linne. Det var som att vi gick igenom hela Sveriges temperatur-skala under ett dygn (mer eller mindre...)

Ourtown loggan och huset där vi hade helgrupps diskussioner och där vi åt.

Ser det inte lite Svensk ut så säg? Vackert var det i alla fall.

Under sista kvällen hade vi Culture Night då vi delades in i grupper utifrån vad vi ansåg vår kultur vara och min var så klart Svensk och jag hamnade i en grupp som kallades The European Group (Sverige och Tyskland). Men de andra medlemmarna hade inte så stor koll på Svenska/Tyska traditioner. Men med hjälp från en av ledarna som var i vår grupp kunde vi gör en Tysk jultradition som går ut på att barn putsar sina skor för att ställa ut till St Nicholas natten till den 5 dec (tror jag det var). Och om de har varit snälla barn så får de godis i sina skor och om de har varit elaka så får de kol. 

För den Svenska biten av våran lilla pjäs så hade vi en liten kräftskiva. Vi hade hattar och så hade vi papperskräftor som vi började "skala". Vi sjöng även en snapsvisa - Helan går - eller rättare sagt, jag sjöng och de andra försökte hänga på när vi kom till den sista biten. När vi var klara bad en av ledarna mig sjunga sången igen, inför alla, för det var väldigt intressant att höra mitt språk. Så jag sjöng Helan Går igen och jag fick massor av kommentarer om att det var så fint, intressant osv. Vilket jag tkr var lite roligt eftersom att låten inte handlar om någonting spec. och att det är en snapsvisa... :P

Det var alla bilder för den här gången :)

Love

Labor Day Pics

Publicerad 2009-10-13 22:02:05 i AZ 2009-2010, Pictures,

En hel hög med fyrverkeri-bilder från the Labor Day Fair för några veckor sedan. Vi gjorde inget speciellt, vi hade varit ute o käkat med Corri och hennes dotter för att det var C's födelsedag och efter det åkte vi och kollade på fyrverkerierna. Det här är mina favoriter av mnina fyrverkeri-bilder, fick en hel bunt dåliga bilder men de här tkr jag som sagt om :) enjoy


Jag vet inte om ni kan se det, men det är en bild av Ursh och Taryn när de låg på bilen och kollade på fyrverkerierna... Om ni tittar noga kanske ni kan se det.

Baseball Pics

Publicerad 2009-10-13 20:32:38 i AZ 2009-2010,

Nu äntligen lägger jag ut lite bilder. Jag börjar med bilder är från D-backs matchen vi var på för några veckor sedan. Det var galet skoj och galet stort. Jag vet inte om man forstår hur stort det var men stadion rymmer ca 50 000 personer när det är fullt. Detta var säsongens sista match, vilket var lite tråkigt för vi hade superroligt men säsongen börjar igen innan vi åker hem så vi ska gå på matcher då :)
Det är galet stort och allt är innomhus, under tak! Fast man kan öppna up taket, vilket är galet för det är ju så stort! hahaha... Men de brukar tydligen göra det i början av säsongen. Vi hade platser högt upp vilket fick allting att se ut som det är på låtsas... Som att de är små leksaker som springer runt där nere och kastar bollar...

Lite mer inzoomad bild på spelplanen

Många platser

Så här såg det ut när de gjorde (?) en homerun

The scoreboard - the Diamondbacks vann!

Fall Break

Publicerad 2009-10-13 02:50:08 i AZ 2009-2010,

Idag är första dagen på min höstlovs vecka - wihoo! Vi har en filmdag, har kollat på How To Loose A Guy In 10 Days, The Dark Knight och Transformers. Just nu kollar vi på Vägen till El Dorado - det är konstigt att höra allt på engelska :P

Delar av familjen har varit ur bruk den senaste veckan - svinflunsan har slagit till! Först fick Torrey den, hon tog med sig den hem från ASU och sedan insjuknade Taryn och Josh (Torreys pojkvän). Torrey är nästan helt återställd men det är inte de andra två. Vi andra har klarat oss än så länge och vi proppar i oss multivitamin, zink och olivblads-piller (det ska tydligen hjälpa, de kan sånntdär här i huset). Så jag hoppas att jag slipper drabbas.

Om alla tillfrisknar tills helgen så ska vi antingen åka till Grand Canyon och sova på hotell eller så ska vi åka och campa (jag vet inte om det är vi Canyon också...) men vi får se. Jag hoppas på hotell-alternativet då det blir kallt under natten!

Ska försöka lägga ut lite bilder imorgon och skriva om en massa saker som jag inte har skrivit om än... Men det blir imorgon.

Puss

Lock Down

Publicerad 2009-10-09 05:45:52 i AZ 2009-2010,

Idag, under 2nd hr hade vi en lock down - läraren låser in oss i klassrummet och alla sätter sig i det hörn av klassrummet som man inte ser från dörren. När jag, Lorie och Taryn pratade om detta för några veckor sedan så sa de att de brukar släcka alla lampor så att människorna som ev. är inne i skolan inte vet vart det är studenter eller inte. Man gör detta efter Columbine och andra "skolmasakrar" eller om något liknande skulle hända, gängbråk etc. (även om det inte är så stor risk på GHS som på andra skolor). Men idag var det bara en övning, fast min Creative Writing lärare sa att hon freakade ut lite för han (Dr. Santacruz, våran rektor) sa inte att det var en övning när han först utlyste the lock down. Men vi satt i alla fall på golvet, jag satt längst in i hörnet för mitt skrivbord är där, och vi satt där 10-15 minuter i tystnad. Det känndes ju inte så galet produktivt men jag antar att det är lika viktigt att öva som brandövningar... eller ngt i den stilen.

Detta var då min historia-klass, vi som skulle ha prov idag och det hade vi också, man var bara tvungen att vara lite snabbare än vanligt... Jag tror att det gick bra :) Vi får se imorgon eller efter lovet.

Lägger ut lite bilder imorgon :)

Ciao

ps. imorgon har jag half-day/early release = out of school @ 11.30 = great start on fall break

Happy B-Day Old Man!

Publicerad 2009-10-09 05:25:24 i AZ 2009-2010,

8 Oktober 2009


Happy B-Day Old Man!

Megastort grattis till pappa som fyller gubbe idag :)  Jag skickade ett mess men jag vet inte om det har kommit fram, jag har inte fått ngt svar. Men i alla fall så hoppas jag att ni har haft en underbar dag där borta i stora äpplet idag.

Jag älskar dej
E

Orthodontist

Publicerad 2009-10-08 06:07:44 i AZ 2009-2010,

Idag var jag hos tandregleringen för andra gången, första gången för att göra något med tandställningen. De är så himla glada och trevliga där, jag vill inte återvända till de i Nyköping (inte för att de är dåliga men det är så annorlunda här). Jag fick välja färg på min gummikedja som jag har i nederkäken - den blev lila :D väldans fräsigt. Första gången jag har fått välja färg på ngt, men det var skoj - det fanns en uppsjö att välja mellan.

Tänkte bara skriva ett litet snabbt inlägg nu, håller på att plugga till två prov imorgon - historia och gov't. Men jag var tvungen att ta en paus på några minuter, ögonen går snart i kors.

Hoppas att mamma och pappa har det bra där borta i New York, imorgon fyller nämligen far gubbe så de är ute på resa i stora världen. Så grattis i förskott om du läser det här innan jag hört av mig på annat sätt!

Nu kallar mina studier (vill ju inte tappa mitt straight-A-record nu till kvartals rapporten)

Tjillevippen

I'm back

Publicerad 2009-10-06 04:58:34 i AZ 2009-2010,

Jag har varit lite frånvarande här i bloggen den senaste veckan - jag vet. Jag åkte nämligen på ett läger i torsdags och kom inte hem föräns igår kl. 21.30. Vi åkte nämligen till en kompis till Taryn som ska in i lumpen och det var väldans trevligt det också. Jag kommer berätta mer om lägret senare, nu måste jag plugga. Har ett quiz imorgon i Gov't och ett "test" på torsdag samma dag som jag har ett "test" i History. Det kommer att bli en fullsmockad vecka - det är dags för betygsättning för första kvartalet (det är ju lite läskigt, time flies) och nästa vecka är det fall break - äntligen!

Puss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela