Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Hälsovecka

Publicerad 2010-11-30 18:00:14 i Everyday,

Just nu är vi mitt i (snart) den årliga hälsoveckanEnskilda... Så idag hade vi treor ett pass där man fick välja vad man skulle göra. Jag körde på yoga med Håkan. Det var riktigt skönt, stundoms jobbigt - speciellt med eldandning om någon vet vad det är - jag var tvungen att stanna och andas några långa andetag mitt i. Jaja, lite energifylld kännde man sig kanske efteråt i alla fall, hela passet avslutades med en skön 10 minuters avslappning (vilket man borde ha varje dag i skolan!).

Igår klickade jag i alla fall hem en julklapp - årets andra. Den första inhandlade jag i London förra veckan. På tal om London kanske det kommer upp några bilder senare. Kanske. Har egenligen lite plugg jag borde göra nu. Är mycket som man kan jobba med men som inte ska in än på ett tag;
- VG/MVG-uppgift i Filosofi A
- VG/MVG-uppgift i Religion A
- Muntlig MVG-uppgift i Religion A
- Läsa Förvandlingen - Kafka till Svenska B
- Börja skriva på rapporten för Mission Great Britain i Engelska C
- Börja organisera och fila på den muntliga presentationen för Mission Great Britain i Engelska C
- Skriva klart uppsatsen om extremism och Ku Klux Klan i Historia B
- Bestämma mig för en frågeställning, metod och teori i Samhäll C

Ja, det finns mycket att ta av. Först blir det nog lite prepp inför Power Point-presentationen i Eng C genom att kolla igenom lite bilder. Sedan blir det att skriva lite Historia B-uppsats, den ska ju in så fort som möjligt.

So Long

Mysbyxor och Glögg

Publicerad 2010-11-29 21:39:20 i Everyday,

Idag har jag myst med mina juliga pjamas/mysbyxor som jag fick i julklapp förra julen. Och jag har druckit årets första glas glögg med russin. Skålla och skala mandel orkade jag inte hålla på med... Julmys.

Supermjuka vinter/jul-byxor.

London - Dag III

Publicerad 2010-11-29 21:27:18 i Äventyr,

Här kommer den tredje och sista delen av bilder från när jag och Therese var i London. Enjoy!

Buckingham Palace. Vi hade båda varit i London förrut men inte turistat vid drottningens casa ;)

Och innanför grindarna stod vakterna! Vi som hade hoppats på att vi skulle kunna ta ett turistigt kort med dem... Jajaja.

Finfin park med finfin grind.

Och när vi var på väg därifrån kom det en liten patrull på häst ridande...

Sen fortsatte turistandet med en promenix till Harrod's.

Väl där köpte vi varsin cupcake som vi avnjöt utanför... En Red Velvet till mig och en Mini Chocolate till Therese.

Therese köpte kaffe till sina päron. Och jag knäppte det här kortet ;)

Efter det bar det av till Disney Store. Där inne hade dem en gigantisk silverglittrig gran :)

Selfridge's julavdelning besökte vi också.

Senare vandrade vi runt på två Watersone's och köpte 6 böcker var! Här är den största Waterstone's affären i London (tror jag) och den ligger vid Piccadilly Cirkus. Den är 5 våningar tror jag och proppfylld med böcker. De har ofta boksigneringar också vilket de också hade när jag och Therese var där. Då var Theo Walcott där (om ngn vet vem det?) - han är tydligen fotbollspelare och hade skrivit en bok, uppenbarligen ;)

Middag käkade vi på en random restaurang i China Town. Vi bokstavligen kryssade fram och tillbaka över gatan - vi ville nämligen inte äta på en restaurang där de serverade hajfenssoppa, inte för att vi skulle äta det men mest för principens skull. Jag åt Pekinganka för första gången och det var mumsigt.

Dagen avslutades högst uppe i hörnet på teatern tittandes på Fantomen på Operan. Långt där nere ser man scenen. Det var kul att se men pga. våra platser var vi tvugna att sitta frammåtlutad hela tiden men det var häftigt att uppleva. Det blev mer som en bonus, biljetterna var ju ganska billiga - vi var ju främst där för att se Lejonkungen så vi hade kanonplatser till den showen.

Det var min och Thereses suveräna London-resa. Det känns som att vi hann göra typ 1000 grejer vilket var kul eftersom att vi bara var där mellan den 2-5 November.

Embracelets UF

Publicerad 2010-11-28 22:39:44 i Everyday,


Mitt UF-företag heter Embracelets UF och jag tillverkar elastiska armband av halvädelstenar, lavapärlor, sötvattenspärlor och silverpärlor. Varje armband kostar 100 kr varav 10 kr går till Stiftelsen MinStoraDag. Varmt välkomna in på bloggen! (Även om den inte är helt up-and-running än - det är någon fnurra på tråden någonstans men det ska jag fixa, hoppas jag. Om ni har några tips, hör av er).

Nu är det bara att inspireras till julklappar, sprida ordet och kom gärna med feedback.

Varmt välkomna!

Första Advent

Publicerad 2010-11-28 17:55:24 i Pictures,

Glad Första Advent!

Idag har jag suttit klistrad framför min lilla dumburk med en massa småpyssel på min UF-blogg. Men ikväll ska det vara klart och igång. Så mycket adventsmysande har det inte blivit än... Men snart ska jag iväg till Hälsomagasinet och köra lite BodyPump och efter det blir det kanske några lussebullar - vet inte om vi har köpt någon glögg än?

Den här bilden för några dagar sedan är lite lagom advent-ig men nu är det ju ännu mera snö :) Just nu tycker jag om snön, det är ju så fint men tids nog lär jag väl tröttna.


Igår var vi hos mormor och morfar på lutfisklunch - det brukar vi alltid ha runt advent :) Namnam. Efter det blev det lite träning i City och jag knäpte den här bilden med iPhonen. SparbankenVäster i finfin julbelysning. På tal om banken så ska jag jobba hela jullovet :) Det ska bli superkul, lite tråkigt att det inte blir mycket till jullov men det blir ju ändå lite mijöbyte från skolan till banken.

Kika in senare - då "lanseras" min UF-blogg på riktigt. Då ska jag ha knåpat klart med det mesta...

I'm back.

Publicerad 2010-11-26 18:34:08 i Everyday,

Igår runt midnatt landade vi i Nyköping igen. Ett vitt, glittrigt och julbelysningsupplyst Nyköping välkomnade oss. Och imorse försov jag mig en sådär 50 minuter men det gick bra i alla fall... Kom nästan i tid ;) Men nu är jag rätt så seg, bilder m.m. kommer från föregående resa och denna snart.

Ditten och Datten

Publicerad 2010-11-22 08:59:52 i Pictures,

Här kommer två lite random iPhone-bilder från när mamma och jag åkte till Eskilstuna för några veckor sedan för att jag skulle ta biopsi på min svullnad i halsen.

Vårbacka. Här bodde min farmor...

En allmänt lite färgfrätt bild från vägen som jag tyckte var lite mysig. Halvvintrig sådär nu när det snöar ute och det ska ju fortsätta hela veckan - typ... Vi får väl se hur det blir med den saken :)

Hantverkare

Publicerad 2010-11-22 08:50:22 i Everyday,

Ja, det finns ju roligare sätt att vakna på en måndagsmorgon än att det kommer två rörmokare som ska rensa rören i huset. Jaja, snart bär det av till skolan och ikväll bär det av till London igen. Åter i Svedala på torsdag natt. Kommer kanske ett inlägg lite senare...

New Header.

Publicerad 2010-11-21 15:16:32 i Everyday,

Igår kväll knåpade jag ihop en ny header. Var aldrig särskilt nöjd med den andra. Den här får duga ett tag... :)

Vad tycks?

London - Dag II

Publicerad 2010-11-20 19:23:49 i Pictures,

Här kommer en MASSIV filmrulle med bilder från dag två från mitt och Thereses äventyr over there.

På väg till the Lyceum Theatre för att fixa Lejonkungen-biljetter snubblade vi över en av de sk. "Kleopatras Nålar" vid Themsen. Det finns tydligen en i New York och en i Paris också.

På var sida av obelisken fanns en sfinx såklart. Här i fint sällskap av London Eye i bakgrunden.

Woho! Biljetterna till kvällen fixade - nu vidare till Covent Garden en snabbis och sedan the O2 Arena.

Covent Garden. Myspys. Tyvärr hade vi inte så mycket tid att gå runt där inne...

Där inne hade dem i alla fall gigantiska julgranskulor i taket!

Vi vandrade vidare till en tunnelbanestation. Dagen till ära var det strejk och service av tunnelbanan så var och varannan station och linje var "ur funktion" för dagen. Men det gick bra i alla fall. Vi såg i alla fall den här fräsiga bron mellan två hus.

On our way to the O2.

Väl vid the O2 var vi på The Brittish Music Experience som är ett musikmuseum i stort sett. Med olika rum med lite interaktiva saker där man kan höra om fakta om olika generationer inom musiken. I ett rum kunde man lära sig spela trummor, piano, gitarr och man kunde sjunga till en känd låt - jag och Therese gav oss på Bohemian Rhapsody och Bleeding Love, vi tyckte att de låtarna låg på vår nivå ;) Men man fick inte ta några bilder där inne därav bristen på bilder därifrån. Här är i alla fall en bild från lunchen vi åt efterråt - sushi på rullband. På bilden ser det kanske ut som att de rullar på i 110 km/h men det gick ganska långsamt.

En fräsig byggnad bredivd the O2.

När vi sen hoppade av tunnelbanan inne i London igen så knallade vi genom China Town.

Piccadilly Circus och Ripley's Believe it or Not!

Neon. Skyltar. Reklam.

Vi besökte Hamley's - det superstora leksaksvaruhuset men där inne var vi typ bara och vände. Fast jag köpte en liten påse med JellyBelly Beans när jag upptäckte att de hade det på godisavdelningen.

Carnaby Street gick vi också längstmed.

Middag åt vi på nudelstället Wagamama i Covent Garden.

Sen var det teaterdags! Det var ett av våra mål med resan.

Finfina platser hade vi till föreställningen som var underbar. Supervackra masker/kostymer, bra musik och magiska kulisser. Rekomenderas varmt.

På vägen hem till hotellet igen. En bild på London Eye at night time.

Öppet Hus på Enskilda.

Publicerad 2010-11-20 17:14:38 i Everyday,

Idag har jag varit på skolan och promotat mitt lilla UF-företag halva dagen. Vi var två UF-företag som satt och pratade och säljde in våra produkter till familjer som kom och kollade. Det gick rätt så bra - vi får väl se om någon nappar, jag sålde inga armband men gav ut en del kontaktkort. Sedan gick mor och far och jag och fikade på Princess. Sen dess har jag bara degat i soffan och nu tänkte jag fixa lite London-bilder här på el blogg.

SACO-mässan m.m.

Publicerad 2010-11-18 21:14:04 i Everyday,

Ja. Igår natt var det då dags för Harry P. Den var bra, inte det absolut bästa jag någonsin sett men bra. Den är ju 2,5 timma lång men det kändes inte riktigt som det. Men sedan så var det ju mitt i natten så man började ju vara lite trött också. Men klockan 02.00 var filmen slut och sedan var det att sprinta hem och slänga sig i sängen. Therese sov över hos mig och hon började jobbet kl 06.00 så hon fick bara några timmars sömn. Själv var jag ganska pigg när jag vaknade runt halv sju.

Sedan var det ju SACO-mässan. Tusen intryck! Massor med folk. Utbildningar hit och universitet hit och högskolor dit. Sprang på föreläsningar och åt en bit morotskaka till lunch för att kön till matstället var typ en mil lång! Det slutade i alla fall med en hög med kataloger, broschyrer och info-papper om utbildningar utomlands, universitetskataloger och utbildningar i Sverige. Bussresan hem var typ den längsta i historien kändes det som. Det tog bara en dryg timma men jag var så himla trött och kunde inte sova i någon bekväm ställning på bussen... Sen gick jag genom stan som en zombie och sen dess har jag hållt mig hemma och slappat och nu ska jag hoppa i säng lite tidigare än vanligt.

Go' Natt

Harry Potter Night!

Publicerad 2010-11-17 20:00:22 i Everyday,


23.30 kommer jag sitta, lite lagom trött och go med Jenny och Therese och kolla på Harry Potter och Dödsrelikerna del 1. Imorgon är det SACO-mässan i Sthlm som gäller så då gör det inget om jag går runt lite lagom trött - fast det finns massor av seminarier jag vill gå på men jag måste ju gå runt bland montrarna också. Men det fixar sig nog - ska välja nu ikväll så jag är beredd imorgon ;)

Bussy week.

Publicerad 2010-11-15 14:10:03 i Everyday,

Skriver febrilt på min bokanalys så jag blir klar med den idag. Det skulle vara så skönt men allra mest vill jag bläddra i den tunna SACO tidningen vi fick inför torsdag då vi ska på SACO-mässan. Vilken beslutsångest man kan ha - plugga direkt? Plugga vad? Plugga i Sverige eller utomlands? Jag vet inte! Men förhoppningsvis får jag lite inspiration på torsdag som sagt...

Annars så bjuder den här veckan på lite av varje. Just nu sitter jag med träningsvärk efter gårdagens BodyPump - har inte tränat på typ en månad pga. svullnaden på halsen och så har det varit fullt upp med annat. Men igår blev det i alla fall dags och det var ju kul men sjukt jobbigt! Jaja. På't igen bara :)

Imorgon ska pappa ha delar av sitt jobbgäng här så då blir det till för mamma och mig att hitta på lite andra saker att göra - vi tänkte hyra film och så ska vi åka och storhandla mat ;) Och på onsdag ska jag på Harry P-filmen kl 23.30 med kompisar :) Så jag kommer vara sådär lagom pigg på torsdag men det blir nog finfint...

På lördag är det Öppet Hus på skolan och då har vi UF-företag möjlighet att ställa ut och sälja om vi vill så då blir lördagen upptagen med det :) Men förhoppningsvis blir det bra.

Nu väntar bokanalysen

Äntligen.

Publicerad 2010-11-14 14:14:23 i Everyday,

Nu har jag äntligen läst ut Utvandrarna. Det har tagit en stund men den har varit bra, men som alltid när man läser något för Svenskan i skolan kan man inte bara slöläsa utan man måste tänka på vad man läser... Men nu har jag i alla fall fått det ur vägen - nu ska jag skriva en bokanalys tills på onsdag då den ska in...

Har varit ganska jättedåligt med uppdateringar här på sistone - det har varit mycket! Fler bilder från London kommer, kanske senare ikväll när jag kommer hem från gymmet. Men jag lovar inget... Får se om det blir mer uppdateringar nu men jag vet inte - det är mycket med UF och skolan nu.

Kramar
E

London - Dag I

Publicerad 2010-11-09 18:46:27 i Äventyr,

Här kommer första dagen i bilder. Då hann vi inte göra så mycket - vi landade och tog oss till hotellet efter att ha fått vägvisning av en snäll britt - vi skulle helt enkelt bara längre ner på gatan :)


Themsen. På väg till BeniHana - en teppanyaki resturang. Vi gick hela vägen och det tog sin lilla tid men med kartan i högsta hugg gick det finfint!

På BeniHana kan man sitta vid s.k. Hibachi-bord som är en stekhäll så de lagar maten precis framför en! Och så mumsig mat!

Den legendariska lök-vulkanen. De staplar lökringar och häller i lite olja och tänder eld på det - en klassiker :) När vi var på BeniHana i Arizona så gjorde ju kocken en PacMan när han gjorde stekt ris. Kolla här.

Våran kock. Han höll för ögonen så jag kunde ta en bild på våran "asiatiska" kock eftersom att kockarna på dehär restaurangerna oftast är asiatiska men inte våran den här gången. Men han var toppen i alla fall :)

Deras wall of fame med bla Tom Hanks och Justin Timberlake.

BeniHana Chelsea.

Efter det här blev det en långpromenad hem till hotellet och sedan bläddrade vi igenom lite TV-kanaler och kollade lite på Bridget Jones innan vi somnade.

Affärsplan, Likviditetsbudget & Utvandrarna.

Publicerad 2010-11-07 21:56:13 i Everyday,

Japp, min affärsplan och likviditetsbudget är precis det som tagit min tid idag. Och läsandet av Utvandrarna. Imorgon kommer bilder, berättelser från London och helgen. Förhoppningsvis - har FN-möte också men bloggen ska nog hinnas med :)

Packningen är i full gång

Publicerad 2010-11-01 22:22:29 i Everyday,

Imorgon åker jag och Therese till London så nu packas det till höger och vänster. Fast packningen ska ju ligga på en miniminivå eftersom att det ska shoppas! Och 10 kg är allt man får ta med sig i handbagaget på RyanAir. Men jag har fått det till drygt 5 kg i alla fall - då väger ju bara väskan 2,5 och det är en våran lättaste väska. Så vi får väl se hur det går :)

Mer än att packa har jag rotat runt i det nya köket idag. Det blev ju i stort sett klart i torsdags nu är det bara en fläkt och vinkyl som saknas. Jag hittade inte brödet imorse när jag skulle äta frukost så det blev till att ringa mamma - och självklart låg det i den lådan jag inte kollat i! Sedan letade jag runt i 5 minuter innan jag hittade skärbrädorna men tillslut så. Sedan har jag även invigt micron, ugnen och spisen (för min del) och det är lite annorlunda med induktion från gammal hederlig spisplattor/häll. Men det ska nog gå och lära sig snart :)

Vi hörs nästa vecka :)

Ciao

Höstkonserten

Publicerad 2010-11-01 10:58:57 i Pictures,

I fredags var ju jag med stora delar av den övriga släkten på Tessin för att kolla på höstkonserten eftersom att min lillebror går estet-musik och därför skulle vara med. Måste säga att de var extremt duktiga på att sjunga. Jag vill också kunna sjunga! Jag sjunger i alla fall (bara inte inför folk). Här kommer i alla fall några få bilder.

Inledningen. Pjäsen/musikalen handlade i stort om tre studenter från framtiden som råkade bege sig ut på en tidsresa bakåt i tiden... Här ser ni början där eleverna marcherar in med sina Mac's i högsta hugg.

Sedan förekom det en munkkör. Där någonstans fanns min bror...

I hela pjäsen följde även två mystiska mexikanare med tidsresenärerna.

Det blev inte så många bilder men annars så förekom det en helt låt med katter och mjauande (extremt underhållande!), ett framträdande med hippies m.m. Efteråt åkte vi hem till mormor och morfar för att kalasa på smörgåstårta - mums! Sedan satt jag och Adam och gäspade ikapp innan vi tillslut tog oss hem :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela