Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

AUSTRALIA!

Publicerad 2012-10-26 12:59:29 i Äventyr,

Nu har vi landat och blivit insläppta i storlandet Australien! Känns helt overkligt att vi är här. Dagen har spenderats i Henley Beach som ligger precis utanför Adelaide därifrån vi åker med turen imorgon :)

Vi fick en mindre köldchock när vi steg av planet - 12 grader! Brr... Kallaste vädret vi upplevt på länge! Men varmare blir det inåt landet. Jag drog faktiskt på mig jeansen idag för det blåste ganska mkt här då det ligger nära havet och vi gick en del på stranden under dagen. Stranden påminner mig för övrigt lite om Öland :)

Nööödles

Publicerad 2012-10-25 15:00:21 i Äventyr,

Det finns restauranger och så finns det Nööödles här på flygplatsen i Kuala Lumpur. Just nu väntar vi på nästa flyg som tar oss till Australien!

Bali - Australien!

Publicerad 2012-10-25 05:39:26 i Äventyr,

Nu tackar vi Bali för en vecka och lämnar Asien för Australien den kommande månaden! Vi flyger via Kuala Lumpur så vi backar lite här i Asien innan vi hoppar över till en ny kontinent. Känns ganska häftigt att vi kommer vara i STORA Australien snart. Vi börjar med att spendera 6 dagar/5 nätter på en guidad tur till Alice Springs som ligger mitt i Australien, i "the red center" från Adelaide dit vi flyger. Vi kommer förhoppningsvis få uppleva "the outback", en massa skoj och främst Uluru. Så om det är tyst härifrån så vet ni vad vi sysslar med ;)

Böckerna

Publicerad 2012-10-23 03:27:27 i Äventyr,

Nu befinner vi oss i Sanur och dagarna spenderas mest på stranden, läsandes och promenerandes. Läste precis ut denna bok - Three Cups of Tea av Greg Mortenson & David Oliver Relin. Helt fantastisk bok och den handlar om helt otroliga Greg Mortenson som byggt x-antal skolor i Pakistan och Afghanistan-området. Rekommenderas varmt!

Detta är för övrigt den fjärde boken jag slukat på resan de tidigare var The Great Gatsby, Bröllopsfixaren och Maos Siste Dansare. Alla var bra men Maos Siste Dansare var helt obeskrivligt bra. Den rekommenderas också. Jag har också fyra olösta böcker i väskan som jag nu ska välja en ny att hugga in på. Jag kan ju inte slänga böcker så åtta böcker bär jag med mig på resan :) (för övrigt så tror jag att den bokkvoten kommer att räcka för resten av resan ;))

Poolhäng

Publicerad 2012-10-20 16:27:25 i Äventyr,

Hej!

Det blidde ingen bild på vår uteplats - imorgon kommer den. Idag har vi mest bara slappat vid poolerna och njutit! Vi har fixat åk och boende för de kommande fyra dagarna i Sanur, dit åker vi imorgon. Det ligger längre söder ut, ner för bergen, närmare flygplatsen och precis vid en lång och härlig strand (hoppas vi på, det har vi läst i alla fall).

Peace!

Ubud

Publicerad 2012-10-19 14:10:12 i Äventyr,

Nu befinner vi oss på Bali! Närmare bestämt Ubud som ligger lite inåt landet, uppåt i bergen. Det tog typ 2 timmar att åka hit igår från flygplatsen (i värsta rusningstrafiken). Vi bor på ett mysigt ställe men jag vet inte hur jag ska beskriva det - det är som små tempelliknande småhus som ligger kors och tvärs på en innergård... Lägger ut bild på vår lilla uteplats imorgon (där äter vi frukost som de kommer och serverar när man vaknar - lyx!).

Stället vi bor på är en del av en grupp av olika boenden skulle man kunna säga så vi har två andra "hotell" som vi kan gå till för att ligga vid en pool då vårt boende inte har någon. Så dagens bild kommer från ena poolen - mysigt värre! Förutom att ligga vid poolen så har vi gått runt lite i Ubud, det är inte så stort men det är vackert - speciellt på vägen till hotellen där poolerna fanns, då gick man förbi härliga risfält :)

Merlion

Publicerad 2012-10-19 12:14:22 i Äventyr,

Följande skulle publicerats igår:

Bjuder på en bild från igår kväll på Singapores "merlion"-staty. Idag flyger vi vidare på äventyr - mot Bali!

Singapore

Publicerad 2012-10-14 15:35:14 i Äventyr,

Ville bara säga hej från Singapore. Tågade hit från Kuala Lumpur imorse vid 9-tiden och var framme strax efter 16 - smidigt!

Så då vet ni vart vi befinner oss. Over and out.

Kl 04.50

Publicerad 2012-10-11 17:25:15 i Äventyr,

Japp, så dags landade vi i Kuala Lumpur imorse med nattbuss från Penang. Pigg kan man väl inte säga att vi var men vi traskade i mörkret till vårt hostel.

Vid typ 06-tiden var vi framme vid Central Lodge som det nuvarande hostlet heter och då fick vi låna ett rum då det vi skulle ha inte var ledigt än. Och man kan väl säga att vi somnade direkt när vi la huvudet på kudden... Vi släckte inte ens lampan.

Vakna gjorde vi typ 3,5 timmar senare, lite utvilade i alla fall. Åt frukost (i mitt fall ett stort äpple och lite jordnötssmör, just så magert brukar det inte vara men detta var ju extraordinära omständigheter) och sedan tog vi oss till en stor park. Där traskade vi runt större delen av dagen. Jag var inne på Kuala Lumpur Butterfly Park där det flög massor av vackra fjärilar - ca 6 000 fjärilar har dem där.

Nu på kvällningen gjorde sig monsunperioden påmind så vi tog monorail till ett shopping-tätt område där vi hittade sushi-middag och massor av shoppingmalls. Vi gick in i en jättestor och firade EN MÅNAD på resande fot med en Baskins & Robins-glass och en bra stund i en boklåda innan vi hoppade på tåget tillbaka igen. Kan för övrigt tillägga att våran standard aktivitet när det spöregnet är just att vandra runt i gallerior :)

Stort grattis till Marie-Louise som fyller år idag också! Hoppas att du har fått mitt mail :)

En halvtaskig bild på Petrona Towers och lite shopping, hoppas på att kunna bjuda på en bättre snart.

George Town, Penang

Publicerad 2012-10-09 16:44:34 i Äventyr,

George Town är en väldigt trevlig stad kan vi konstatera efter dagens utforskande! Vackra byggnader, intressant historia och mycket att titta på. Vi har varit inne i två gallerier hittills och köpt kort/foton på båda. Dels var vi inne på Unique Penang Art Gallery igår kväll och idag på dagen snubblade vi över ett galleri med glaskonst, vackra smycken och superfina foton. Fotografierna är tagna av Howard Tan och därifrån är dagens kort (taget av påsen jag fick vid köpet av några fotografier).

Imorgon ska vi ut på utflykt runt Penang innan vi vid midnatt åker nattbuss till Kuala Lumpur (eller KL som de lite hippare och de flesta säger här).

Gå in här och kika på fantastisk fin lokalkonst från George Town:
http://studiohoward.com/
http://www.uniquepenang.com/

Malaysia

Publicerad 2012-10-09 04:07:08 i Äventyr,

Nu har vi minsann kommit till ett nytt land - Malaysia!

Vi har bytt fängelset mot en bunker (dvs rum utan fönster) men en mycket trevlig sådan. Vi har bott i en bunker tidigare och det var inte lila trevligt. Här har vi härligt trägolv, vita väggar med en guldgul fondvägg och AC - lovely!

Vi befinner oss just nu i George Town på ön Penang. Staden är med på UNESCOs världsarvslista så det finns många gamla byggnader att kolla på. Imorgon ska vi ha en rejäl utforskardag.

Något som vi blev förvånade över i Thailand och som de även har här är vänstertrafik! Men man vänjer sig ju vid det också...

Idag (eller igår enligt vår tid, kl är nu 00.40) så fyllde ju även pappa år så grattis i efterskott (igen)! Bjuder på en härlig solnedgångsbild från Koh Tao.

Hat Yai

Publicerad 2012-10-06 16:13:46 i Everyday,

Efter en härlig (eller?) natt på nattbåt bort från ön Koh Tao har vi idag kommit till Hat Yai. Ingen supermetropol men en hyffsat stor stad. Vi bytte vår härliga betongbungalow med havsutsikt mot... kanske inte helvetet men vi kallar vårat nuvarande rum fängelset! Vi har fönster som inte går att stänga helt, squat-toalett, en dubbelsäng som kan tävla mot de på nattbåten i mjukhet (då sov man på golvet men en tuntuntun madrass...) och hänglås på dörren. Men det kan inte vara på topp alltid ;)
 
Idag har vi mest gått omkring som i ett töcken för att vi varit hyffsat trötta av lite sömn inatt så vi har inte sett så mkt av staden än så vi återkommer med rapport senare.
 
Hoppas allt är bra med alla er som läser :)

Koh Tao

Publicerad 2012-10-03 05:12:46 i Äventyr,

Just nu sitter vi och äter frukost, lyssnar på Markoolio och njuter av denna utsikt på ön Koh Tao. Här landade vi för drygt 30 min sen efter nattåg, lite buss och en båttur :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela