Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Miami blue

Publicerad 2011-05-26 10:23:54 i Everyday,

Sitter och målar naglarna här framför datorn. om en timma ska jag bege mig mot skolan. Det känns så skönt att vara klar med allt skolarbete. Det känns så konstigt på något sätt också - nu kommer det inte vara plugg som gäller förän man börjar plugga vidare. Man har ju pluggat konstant i 13 år (inkluderat förra året i AZ)... Men det ska bli lite skönt med en paus men jag tror nog att jag kommer sakna det om ett tag. Några månader eller så. Känns konstigt att lämna Enskilda och klassen också, även om jag bara gått med klassen ett år... Har gått i olika klasser varje år på gymnasiet haha. Men nej - nu ser jag fram emot de kommande slappa veckorna med studentfester (togan är om en vecka!), pimpning av flaket och bara "chilla" på lektionerna :) Och så ber jag en liten bön till högre makter att vi får bra väder de kommande veckorna och framförallt på studenten.

Memories 'round my arm.

Publicerad 2011-05-25 18:44:28 i Pictures,

Jag älskar mitt Pandora-armband. Det är fyllt med olika berlocker som representerar olika saker - de flesta representerar i alla fall något men inte alla. Här kommer några bilder.

Det är fullt! Inte en endaste berlock till får plats.

Några av mina favoriter (från höger). Giraffen representerar Lollo, min barndomsbästis. Guldhjärtat har jag fått av mamma och pappa och symboliserar självklart dem. Resväskan är för att jag älskar att resa och jag köpte den för att komma ihåg familjeresan till Mami och Västindienkryssningen. Den lilla bulliga (och egentligen inte så jättefina) berlocken heter Journey och jag fick den av min äldsta värdsyster i USA för att symbolisera året i Arizona. Cupcaken med guldkörsbär har jag fått av tre av mina närmsta vänner och visar också att jag älskar att baka (och äta söta saker). Grodan är söt och representerar en annan barndomskompis.

Favoriterna - sitter i mitten. En annan favorit som tyvärr inte kom med på bild är tärningen som symboliserar Ursh (från Nya Zeeland som jag bodde med i USA) för att hon älskade att spela yatzy. Fick även reda på i en Pandora-butik i USA att tärningarna numera bara säljs i Las Vegas... Så det kan ju få representera resan till Las Vegas också :)

Den nästsista är min Graduation Cap från förra året. Den är en påminnare om allt jag fick uppleva förra året och att jag faktiskt fick vara med om en äkta amerikansk Graduation-ceremoni. Nu, nästan exakt ett år senare känns det lite overkligt... Och eftersom att jag har en amerikansk studentmössa måste jag ju ha en svensk representant på armbandet också ;)

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2011-05-25 18:00:22 i Everyday,

Nu är jag ta mig tusan nästan klar med gymnasiet! Helt galet. Idag höll jag mitt SvenskaC-tal om delfinjakt. Och nu är det inget kvar - förrutom Cambridge testerna varav den muntliga är på fredag. De andra är den 15 juni - första veckan på jobbet :)

Vi firar med en bild på en annan bild på studentmössan ;)

Låtar till flaket?

Publicerad 2011-05-23 21:34:04 i Everyday,

I need your help. Nu får ni inte strunta i att kommentera för nu behöver jag lite tips och råd. Jag behöver en superduperlåt att ha på studentflaket... Vad ska jag ha?

Några av mina idéer:

- The time (dirty bit) - The Black Eyed Peas
- Don't stop believin' - Journey
- It's my life - Bon Jovi

Hit me with your best song please :)


Man får ju lite bestlutsångest - det ska ju vara en bra låt men inte vilken låt som helst. Det ska vara en bra låt, men inte för uttjatad men så att alla känner igen den och kan sjunga med. Och lite personlig. En sån låt får ni gärna komma med ;)

Ooopsie.

Publicerad 2011-05-23 20:27:14 i Books,

Titta vad som råkade följa med i min kundkorg på Åhlens i fredags... Lite inspirerad av torsdagens danspass kanske? (Ska faktiskt ärligt säga att jag tittat på den ett tag och så när jag gick och myste på bokavdelningen så låg den där på REA-bordet - då var jag ju bara tvungen...)

Moonwalk, Michael Jacksons självbiografi - Michael Jackson
Säga vad man vill om honom men inte levde han ett normalt liv i alla fall men skapa bra musik - det kunde han.

Studentmössa - mini

Publicerad 2011-05-22 21:59:35 i My Wish List,

Just nu skulle jag gärna sätta den här fina lilla berlocken på mitt överfulla Pandora-armband. Det får nog tyvärr inte plats men jag funderar på att köpa ett till armband, älskar det jag har. Ska visa er bilder någon gång när jag har tid över.

En fin liten studentmössa (lite svårt att se från den här vinkeln). Ett måste ju - har en graduation cap som symboliserar förra årets graduation. Älskar att ha små minnen på armbandet. 350 kr

En uppdatering på bästa vänner-halsbanden som vi hade när vi var små. En berlock som man kan dela på så att båda får en halv berlock med en fjäril...

... och på insidan av båda står det friends forever. Supersött eller hur? 430 kr

Ett år sen igår...

Publicerad 2011-05-22 18:10:03 i AZ 2009-2010,

För ett år sedan (igår för att vara exakt) kom min familj och Elin till Arizona för att "hämta hem" mig. Här och här kan ni läsa lite om det. och våran resa till Grand Canyon och Las Vegas. Helt sjukt hur fort det har gått och att det på fredag är ett år sedan Graduation... Det känns som att det var så mycket längre sedan! Men det är så coolt hur fort det går och vad man får hinna med och göra i livet. Samtidigt som det är lite läskigt och tråkigt (ni fattar vad jag menar) att det går så fort...


Rehersal - Gilbert High School Graduation, Class of 2010. 27 maj 2010

pluggipluggplugg

Publicerad 2011-05-21 17:26:31 i Everyday,


Bild från i förrgår och vårat äppelträd.

Idag sitter jag som vanligt inne och pluggar. Men snart är det slut. Har varit på en snabbpromenad till ICA för att posta några inbjudningar till studenten.

Annat som händer idag är att min lilla lillebror fyller 18. Galet. Det är han inte mogen för men men, så brukar det väl vara. Och om mindre än en månad fyller jag 20 (hej åldersnoja och livskris - inte tonnåring längre och vad ska jag göra med mitt liv?) men det är ett tag tills dess och mycket som ska hinnas med innan - studenten, bal och börja sommarjobbet.

Mr Jackson and I

Publicerad 2011-05-19 23:02:21 i Everyday,

Idag slängde jag på mig den vita handsken och cyklade iväg till gymmet för ett danspass med Michael Jackson tema. Så himla kul! Länge sedan jag var på ett pass på gymmet - har mest blivit styrka, kondition och fria vikter när tid funnits. Men det blir nog ett pass (minst) nästa vecka också ;)

Don't stop 'til you get enough

Flygande kort

Publicerad 2011-05-19 09:45:46 i Everyday,

Titta vad som trillade ner i brevlådan här om dagen.
Prints with Wings - supersöta och fina kortmallar som man kan beställa från.

Inbjudnintskorten till studenten! Snart är dagen här :D

64 push-ups.

Publicerad 2011-05-18 22:28:23 i Everyday,

Enough said. (men med pauser måste jag ju få tillägga) Kör appen 100 push-ups just nu och det går ganska bra hittls. Kan väl inte skryta med att varje (eller ens någon) armhävning gör så att jag nuddar näsan i marken utan att dö av utmattning men alla är dem på tå! Här kan ni också vara med och köra. Det är inte exakt samma som appen jag kör men nästan :) Idag körde jag vecka 4, dag 1 och det resulterade i 64 armhävningar! Puh.

Annars har jag idag
- anmält mig till balen
- betalat balen
- inte pluggat lika mycket till ShC-uppsatsen som jag borde, men det hinner jag ju imorgon
- kollat på ett Grey's med mamma (vi är någon, eller några säsonger efter TVn)

Nu ska jag hoppa i säng för imorgon ska jag vakna tidigare än idag är det tänkt...

Over and out

It's alright

Publicerad 2011-05-18 17:28:07 i Music,


Dagens favorit: Cee Lo Green - Bright Ligths Bigger City

Jag sittdansar i stolen medan jag drömmer mig tillbaka till New York och pluggar på till morgondagens ShC-uppsatsskrivning.

The consequenses of ones actions...

Publicerad 2011-05-18 14:56:12 i Movies,


Gissa vad jag och mina bästa Terese, Therese och Jenny såg inatt? Yes! Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides. Det var vi och en hel hög med små skejtar-wannabe-killar och fjortis-tjejer... Jaja, vi börjar väl bli gamla ;) Men filmen var ändå ganska bra, har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om den än men helt kass var den ju inte. Kan ju däremot säga att jag var lite lagom trött när den var slut, 2 timmar och 19 minuter så runt halv 3 var jag hemma.

Att väckarklockan imorse var ställd på 9.00 brydde sig min kropp inte om. Den vaknade, stängde av alarmet och somnade om. Till klockan 11.49. Tio minuter innan dagen enda lektion började! Först tänkte jag strunta i den för vi ska bara hålla tal i Svenskan men jag ville ju höra kompisarnas tal så efter 20 sekunders tänkande bestämde jag mig för att gasa till skolan. Så det blev till att dra på sig några kläder, borsta ur munnen med lite tandkräm och slänga sig på cykeln med de opumpade hjulen (årets cykelpremiär) och tillslut var jag bara en kvart sen till skolan. Bättre än att inte komma alls eller hur? :)

Embracelets UF säger hejdå.

Publicerad 2011-05-15 17:21:36 i Everyday,


Idag har jag och mamma suttit och slitit vårat hår för att försöka lista ut vad som var fel i min bokföring. Som samhällare har jag noll koll på vad jag gjort - jag har gjort som pappa sagt att jag ska göra. Både mor och far jobbar ju på bank så de har lite koll. Till slut kom jag på att jag glömt fixa ett kvitto - då blev det rätt :) Så skönt, pappa och jag försökte oss på det där igår kväll men jag blev så himla frustrerad och sur så att det fick vänta till idag.

Är nästan klar med årsredovisningen (tror jag) så nu varvar jag lite med Rättskunskapsplugg och ett stycke pluggpaus. Sköönt :) Skulle vara skönt att komma ut på en promenad också, får se om det blir så senare. Frisk vårluft är ju inte helt fel.

Run Forest, Run!

Publicerad 2011-05-15 12:27:44 i Everyday,

Igår drog jag mig ut på en lite springunda. Jag dog nästan. Jag tog mig nästan runt 5 km rundan men jag fick en liten paus på mitten när jag träffade på en kompis och hennes pojkvän (och jag kan ju säga att den pausen var välbehövlig!). Efter pluggat och skrivit klart Religions-rapporten hela veckan har det inte blivit någon träning därför var det dags igår.

I fredags lämnade jag äntligen in rapporten! Så skönt! Det är därför det varit lite tyst här i veckan - allt har handlat om rapporten. Sedan blev det bara slappande resten av den dagen :) Kompisar som hade varit ute och ridit kom förbi en stund. Var ett tag sen vi sågs :) Therese stannade och vi kollade på underbara The Blind Side. Och gissa vad mer jag gjorde i fredags? Åt mitt första äpple på tre år, nu när jag blivit av med tandställningen i underkäken också. Alltså jag har ju ätit upphackade äpplen men det här var mitt första intakta äpple jag ätit på så länge! Namnam var gott det var.

Idag är det återigen plugg som gäller - prov i Rättskunskap imorgon och en årsredovisning som ska skrivas för UF.

10 maj 2011

Publicerad 2011-05-10 17:04:42 i Everyday,

Ja, jag sitter fortfarande här med min rapport för inte går det fort. Jag är så lätt distraherad just nu, men men. Jag vet att den kommer vara klar kl 12.00 på fredag men det skulle vara toppen om den var klar lite tidigare. Eftersom att jag har ett prov i Rättskunskap på fredag förmiddag... Så det skulle ju vara skönt att hinna plugga lite till det :)

Vad är det annars som gäller idag. Jo, det är ju den 10 maj. Bara en månad på pricken kvar till studenten. Om en månad är man utsprungen, hes efter flaket och har nog precis hunnit landa hemma på studentmottagningen för att ladda om batterierna en stund innan det är ut och flänga som gäller. I can't wait!


Nu är det tamigtusan VÅR! Underbara väder - I love you

11.

Publicerad 2011-05-10 16:05:30 i Books,


In a Heartbeat: Sharing the Power of Cheerful Giving - Sean & Leigh Anne Touhy med Sally Jenkins

Underbar och inspirerande bok skriven av föräldrarna från filmen The Blind Side. Boken handlar om Sean och Leigh Annes uppväxter, deras liv tillsammans och deras familj. Hur de uppfostrat sina barn och hur de generöst lever sitt liv... Själv älskar jag filmen och boken är nästintill lika bra. Den är väldigt tänkvärd i hur de lever sina liv enligt "The Popcorn Theory", man kan inte hjälpa alla, men man kan hjälpa de som "poppar" upp rakt framför dig. Boken rekomenderar jag definitivt :)

Rapportskrivning...

Publicerad 2011-05-08 14:12:25 i Everyday,

Ja, dagen ägnas (eller försöker ägnas - det finns så mycket distraktioner) åt att skriva ReligionB/SvenskaC-rapporten som senast ska vara inne på fredag. Det riktiga inlämningsdatumet vad nog för några månader sedan... Inte likt mig att vara så här sen med en inlämning men helt ärligt kan jag säga att det är ingen som har lämnat in sin rapport, inte för att det är en ursäkt. Men det har varit kaka på kaka i ReligionB med inlämningsuppgifter plus andra examinationer i andra ämnen så jag har bara liksom struntat i det. Det blir så mycket så man sutar bry sig lite. Men nu är det ta mig tusan sista rycket! Nu är det bara veckor kvar till studenten!

Så idag är det jag, min rapport och Glee-musik som gäller.

Taxi, taxi!

Publicerad 2011-05-05 22:12:57 i Everyday,


Äkta NY-bild.

Allt ni får hålla till godo med idag. Har ändrat lite på designen som ni kanske märker. Var redo för något nytt... Är väl inte helt klar än, ny header ska bla snickras ihop. Men det får duga för tillfället, för egentligen har jag ju inte tid med att designa om bloggen.

Menmen, snart är det helg och jag hoppas att det blir en kanonhelg med lite av varje - kanske lite fest, slapp, sol och läsning. Tyvärr behövs en stor dos plugg också. Men jag har ingen annan än mig själv att skylla på för det.

Choose shoes.

Publicerad 2011-05-04 18:14:33 i My Wish List,

Studentklänningen är fixad. Skor och väska kvar... Är lite sugen på dessa skor, men är lite fattig just nu.

Why not. 749:-

Scorett. 599:-

10.

Publicerad 2011-05-04 18:06:00 i Books,

Bröderna Benzinis Spektakulära Cirkusshow - Sara Gruen

På engelska heter boken Water for Elephants och har som känt blivit film med Reese Witherspoon och Robert Pattinson. Boken följer Jacob Jankowski (Robert Pattinson i filmen) och hans resa från att vara veterinärstudent vid ansedda universitetet Cornell till att vara veterinär vid Bröderna Benzinis Spektakulära Cirkusshow. Självklart blir han förälskad i chefens fru (Reese Witherspoon). Tillsammans med henne blir han beordrad att träna upp den nyrektyterade elefanten Rosie... Allt kan hända i cirkusens värld.

Boken är kanske inte så bra som jag väntat mig, men den är bra. Den är verklighetstrogen (och även otrogen) då många händelser i boken är tagna från "äkta" cirkus-historier som författarinnan letat reda på. Den utspelar sig under depressionen i USA och utspelar sig som att Jacob återberättar sitt liv, idag bor han på ett servicehem.

Time goes by.

Publicerad 2011-05-03 19:04:42 i Everyday,

Tiden rusar iväg. Jag borde plugga typ 1000 gånger mer än vad jag gör men men. Oavsett om jag pluggar så mycket så försvinner i alla fall dagarna iväg. Jag är redo för studenten, skulle vara gött om det var typ imorgon! Can I get an Amen?!

Men den senaste tiden har det hunnits med en del också. Beppe & Valborg, det har ni ju inte missat. En middag med kära kompisar. En biokväll med Water for Elephants med knastrigt ljud - så bion bjöd på popcorn - torsdagslyx. Haft en argumentationsanalysskrivning på typ 3-4 timmar. Insett att jag är ordentligt stel i nacken och ryggen och att det är dags att casha in presentkortet på 90 minuters massage snart. Att det är dags att de slitna topparna ska ryka, måste bara få tummen ur och ringa och boka en tid. Köpt jeans som ska lämnas tillbaka för de var inte snygga... Hm... Jag har beställt kort på framkallning. Har äntligen hämtat (eller faktiskt fått överlämnad) min väska med diverse småointressanta saker som jag glömde på UF-mässan. Jag har fortsatt att skjuta upp Religions/Svenska-rapporten som jag fortfarande knappt kommit någon stans med.

Har fortfarande 0 bilder att bjuda på. Men om ni har tur kommer det några imorgon förmiddag. Patience.

Nu ska det skrivas en retorikreflektion till morgondagens Svenska C. Gissa vad som mer händer imorgon?

9.

Publicerad 2011-05-03 17:54:18 i Books,

The Pact - Jodi Picoult
Intressant, hemsk och verklighetstrogen. Handlar om en tjej och kille som vuxit upp som grannar, och till slut, till sina föräldrars glädje blivit tillsammans. De har vuxit upp tillsammans som bror och syster och är nu pojkvän och flickvän. Boken börjar med att flickan dör av ett skott i  huvudet och att pojkvännen ligger avsvimmad brevid. Självmordspakt hävdar killen när han vaknar. Men stämmer det?

Boken är riktigt intressant, den berättas från olika håll och hoppar mellan när den utspelas så att man tillslut får veta exakt vad som hände. Vi får följa rättegången mot pojkvännen och allt som det medför, eftersom att han blir anklagad för att ha mördat sin flickvän. Jodi Picoult har även skrivit Allt för min syster som är både film och bok. Läsvärd och tankeväckande om hur det går till i en rättegång m.m.

Dagen efter Valborg.

Publicerad 2011-05-01 20:50:39 i Everyday,

Självklart regnade det och haglade till och med - det var ju Valborg. Men Beppemössor blev nerkladdade med ord, skämt och minnen. Stod i en timmlång kö in till Skeppsbron. Innan det var det korvgrillning och förfest här hemma med klassen. Väl inne på Skeppsbron bjöds det på kallt dansgolv och superhög musik.

Bilder kommer. Precis som från resan. Så småning om... Mycket plugg nu.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela