Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Sommaren 2011

Publicerad 2011-08-28 18:50:46 i Everyday,

Tja, då är snart sommaren 2011 slut. Nu har de sista sommarjobbarna slutat på jobbet och skolorna har börjat - så det är ju i stort sett höst. På tal om jobb så har jag fått mitt vikariat förlängt till den sista februari :) whiie! Men jag tänkte skriva en liten sammanfattning om min sommar, även om den mest har bestått av jobb.

- Jag och bästa Elin åkte till Stockholm en lördagskväll under Pride-veckan och käkade middag med Pride-koncerten i Kungsan i ena örat och restaurangens höga musik i andra. Sedan kikade vi på "Bridesmades" på nattbio och sov i farfar och Marie-Louises lägenhet. Dagen efter gick vi till Fotografiska, då lyckades jag få världens skavsårsblåsa på ena hälen och Elin hade vaknat dunderförkyld. Men vi begav oss till Sthlm Cupcake med tunnelbana för att köpa lite sött och gott. Sedan åkte vi hem efter den blixtvisiten till huvudstaden.

- Jag har åkt karusell efter jobbet med mina jobbarkompisar när det var Nyköpings Festdagar.

- Jag har varit ledig två dagar, en vecka där jag bara jobbade varannan dag ;) och då jag prickade in några av sommarens bästa dagar på Stendörren med mor, far, moster, morbror och kusinvitamin Hanna.

- Vi har haft två sommarkottefester med sommarjobbarna på banken. Riktigt sköna människor och sjukt trevliga kvällar har det varit.

- Jag tog ju studenten i början av sommaren! Och så gick jag på balen på söndagen, och direkt dagen efter så började jag jobba.

- Jag har läst underbara böcker - Den Sista Föreläsningen, Ape House och The Help. (och nu har jag köpstopp för det blev lite mycket böcker där i början av sommaren - typ närmare 25 böcker på några veckor)

- Jag har varit ganska kass på att uppdatera bloggen men men, ni får i alla fall verkligen följa mina äventyr i böckernas land :)

- Jag åkte på en spontan cykelutflykt med Pernilla till en brygga vid Stjärnholm. Dagen avslutades med glass i hamnen.

- Det har ätits många crêpes med Nutella på Surprise efter jobbet. Namnam!

- Jag har fyllt 20! Gaalet. Men det ska väl firas någon gång nu när alla fina vänner kommit hem från sin Europaresa :)

Jag har säkert gjort lite mer men det har försvunnit ut ur huvudet ;)

Cooee

Publicerad 2011-08-21 21:33:13 i My Wish List,

Cooee Design tycker jag har några riktiga snygga smycken och inredningsdetaljer i mestadels plexi. Mina favoriter är dessa;

MiniHeartRing - Design by Anine Bing

Snyggaste Dalahästen i plexiglas med gravyr.

Fina fjäderörhängen i silver.

Här kan ni också gå in och kika.

21/8

Publicerad 2011-08-21 13:45:55 i Everyday,

Tja, jag vet att det inte är galet mycket bloggande just nu - kanske får fundera på om det rent av ska bli en bokblogg av det hela. Från en utbytesstudentsblogg till en bokblogg några år senare... På tal om böcker så kan jag säg att läsandet av den nuvarande boken trallar på men det går lite segt för närvarande. Blir oftast inte mer än en eller några sidor lästa åt gången... skärpning!

Annars har jag försökt mig på att baka Jitterbugg idag (mördeg och marängsnurror)... åt det på cafét Mecka här om dagen och det var såå gott, det var längesedan jag åt det. Jag vet inte riktigt än om de blev riktigt så goda som jag hade hoppats - det är någon lite mysko ägg-smak eller något som inte ska vara där. Hahaha. Vad flummigt. I alla fall så kanske det blir bättre när de fått svalna helt och stå lite kallt...

20.

Publicerad 2011-08-19 18:41:33 i Books,

En Dag - David Nichols
En finfinfin bok. Som snart ska bli film (märker vi någon trend bland böckerna jag läser ;) ) Boken sträcklästes till stora delar i och med att jag var ledig två dagar för några veckor sedan. Handlar om Emma och Dexter och hur deras liv utvecklar sig... Första kapitlet tar plats när de precis är utexaminerade från universitetet och sen genom hela boken är varje kapitel årsdagen från dagen de först träffades. Under tjugo år får vi följa deras resa som kanske inte alltid går som man tror. Väldigt oväntat slut. Kan nog upplevas lite seg om man inte läser den relativt fort då det kanske blir lite tjatigt. Den var i alla fall väldigt mysig och en bra bok att krypa upp i soffan med (eller läsa på stranden). Ska i alla fall bli spännande att se filmen :)

Traildern till filmen som kommer i höst.

19.

Publicerad 2011-08-14 12:25:43 i Books,

If you have to cry go outside, and other things your mother never told you - Kelly Cutrone

Kelly är en av USAs super PR-kvinnor när det kommer till modevärlden. Hon har haft en egen TV-serie och även medverkat i bla The City. Hon är sig själv ut i fingertopparna och säger exakt vad hon vill. Boken är både en självbiografi och en guide för dig som läsare till hur du ska finna glöden och din motivation i livet, hur du ska finna din egen religion att tro på och leva livet fullt ut.

Om man vet vem hon är innan så är det en intressant bok där man får följa med på resan när hon byggde upp sitt företag till vad det är idag. Boken är inte så tjock och full med små värdefulla tips på hur man kan följa sina drömmar och leva det liv man drömmer om. Hårt arbete är svaret på det mesta ;)

Spontan cykeltur

Publicerad 2011-08-14 11:13:00 i Everyday,

Nu går det sådär segt med bloggandet igen... Men här kommer en liten uppdate på vad som hänt de senaste dagarna :)

I fredags var det dags för vår andra sommarkottefest på jobbet och även om vi inte var lika många som förra gången och folk droppade av hela kvällen pga. olika orsaker. Men det var i alla fall väldigt trevligt och kvällen slutade med att bara jag och Pernilla gick till Tellus som var fullt med hockeykillar och hmm... en lite äldre publik än vanligt. Det var på grund av att IceBreakers-laget var där och det hade varit någon middag där innan. Haha, men vi hade riktigt kul i alla fall.

Igår ringde Pernilla och vi åkte på en spontan cykelutflykt till en brygga vid Stjärnholm. Totalt blev det typ 24,5 km på hjul... Det blev inget badande för det var lite blåsig på den där bryggan samtidigt som det kom fler och fler moln framför solen. Men efte några timmar blev det dags att cykla hem igen och stanna i hamnen för lite glass. Nom nom :)

Good Life

Publicerad 2011-08-05 18:23:09 i Music,


Good Life - One Republic

Himla mysig låt tycker jag. Idag efter jobbet blev det en liten svängom i karusellerna som nu står utspridda lite i hela Nyköping då Nyköpings Festdagar drar igång idag... Så det blev lite Virvelvinden och lite typ "Spinrocken" som fanns på Liseberg. Skoj! Fin start på helgen. Imorgonkväll blir det roadtrip mini upp till Sthlm där kvällen och söndagen ska spenderas med bäste Elin.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela