Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

21.

Publicerad 2011-09-25 16:34:03 i Books,


Losing my Virginity - Richard Branson
Den här boken har jag kämpat med ett tag nu. Typ riktigt länge. Fast det är inte riktigt rättvist att säga att jag har kämpat, eller jo det har jag men den har varit bra. Det har bara tagit väldigt mycket tid att läsa den - jag blev så galet trött typ varje gång jag började läsa den. Hahaha... Men nu är den utläst i alla fall. Och boken är riktigt intressant, ganska naturligt när den är skriven av Richard Branson. Ni som inte vet vem det är så är han megaentreprenören som har startat musikföretaget Virgin Music, flygbolaget Virgin Atlantic, han har flugit extrema etapper i varmluftballonger för att slå rekord och han äger en Ö i Västindien - Necker. Bland annat.

Vi får följa honom år för år, ibland månad för månad och ibland några år i taget. Det går upp och ner i hans företag, han kläcker nya idéer och han möter motstånd. Ibland kanske det blir lite tjatigt och för mycket men samtdigt blir jag väldigt fascinerad av honom.

Är man riktigt intresserad av entreprenörskap och ekonomi (vilket jag inte är) så är det en fantastisk bok. Även om man inte är det så är det en riktigt inspirerande bok om och av en riktigt fantastisk människa.

Fina bloggläsare!

Publicerad 2011-09-20 17:49:32 i Everyday,

Det här med bloggandet går inte vidare bra men bara för att jag inte bloggar betyder inte att jag inte läser bloggar. Här är mina favvisar :)

Lovisas blogg. Min fina barndomsbästis som bloggar om sin vardag i K-holm.

Emilias blogg. Finfin blogg sdär man får föja Emilia som pluggar på College i Arizona. Har följt hennes blogg sen innan jag åkte till AZ.

Maria Montazami. Underbara Maria, vad mer behöver man säga?

Smäm. Superinspirerande blogg skriven av en tjej som ritar gudomligt och är art director vilket betyder att hon har grym layout på bloggen och fina bilder.

Matilda Salmén. Barnboksillustratör som jag gärna skulle sno lite rit-talang av. Hon bjussar på en massa personlighet, inredningsinspiration och bilder.

Bokhora. What more to say? Bööcker!

Blondinbella. Ja, har väl smygläst den ett tag. Men man kan faktiskt inte annat än imponeras av hennes driv och entreprenörskap.

PT-Fia. Motionsinspiration och hälsotips.

Sofis Snapshots. Underbara bilder och modefantasier.

Elaine Eksvärd (fd. Bergqvist). Retorikdrottning som bjuder på sig själv i sin fantastiska blogg.

Tjejmilen 2011

Publicerad 2011-09-04 15:50:35 i Everyday,

Igår sprang jag minsann Tjejmilen för andra året i rad. Jag siktade någonstans på tiden 1 h och 10 minuter. Eller i alla fall snabbare än förra årets 1h och 18 minuter. Och när jag sprang i mål stod klockan nästan exakt på sekunden på 1 h och 10 minuter! Helt galet mina vänner! Målet var också att springa hela vägen (eller springa och springa, jogga i alla fall) och inte gå ens en liten bit - och det lyckades jag minsann hålla. Det jag kan säga är väl att det blev någon form av mikrogång när man skulle in bland vattenborden och få sig en liten slurk vatten, där går det inte att springa pga. kaoset. Alla vill ju ha vatten.

Jag tänkte bjussa på en bild men har ingen i närheten för tillfället men det kanske kommer en senare :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela