Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Cap & Gown

Publicerad 2010-03-31 02:33:40 i AZ 2009-2010, Pictures,

Gissa vad jag hämtade ut idag?! Min cap & gown! Helt overkligt att de är mina. Att jag kommer att få vara med om det. Jag fick även ett brev från rektorn idag som sa att jag är en av närmare 600 elever som har ett GPA (Grade Point Average) av 3.8 eller högre och är därför inbjuden till årets Gilbert Golden Scholar convocation för att bli uppmärksammad. Klockan 09.00 den 19 April tar tillställningen plats i Aulan. Vi får väl se vad som händer :)


Lite dassig bild men ni kan se i alla fall :)

I'm a Gilbert Tiger.

Senior Class of 2010

Later

My Wish List

Publicerad 2010-03-30 06:52:27 i AZ 2009-2010, My Wish List,

Här kommer ett lite random inlägg men i alla fall. Kyss Johanna är en av mina favoritsajter där jag skulle kunna spendera tusentals kronor. Jag tänkte bara lägga upp några av mina favoriter.


Björg. Jag älskar deras personliga, knasiga smycken. Galet dyra dock. Närmare 1 500 riksdaler får man hosta upp för det här söta halsbandet. Keep smiling it makes people wonder what you're up to.

Humanity for All. En del av pengarna går till organisationer som jobbar med mänskliga rättigheter och Al Gored miljöfond. 399 för denna sköning med alla dessa vackra ord; Plant peace
Live in unity. Freedom. Make a difference. Accept diversity. Speak kindness. Pave the path. Lead the way. Humanity. Give back. Seek wisdom. Come together. Truth. Forgive. Believe. Faith. Sow Love. Inspiration för evigheter.

Disney Couture. Tingeling på en pärla. Så galet söt. 699 svenska kronor.

Erica Weiner. Tror att detta är min favorit för tillfället. Silverarmband i form av en fjäder. Inspiration kommer från loppisar etc. runt om i USA. Har andra söta saker också. 749 för den vackra fjädern.

Ang. GHS Pics

Publicerad 2010-03-30 06:33:56 i AZ 2009-2010,

Fick en liten fråga av Amanda angående varför skolan är så tom. Det var nämligen så att jag tog dem en torsdag vid 16-tiden. Då är skolan nästan tom eftersom att vi slutar 14.30. Men jag och Andrea hade dansträning och sedan Guard någon timma efter så stannade vi och fördrev tiden med att ta lite bilder :) Därav den tomma skolan. Annars fyller närmare 3 000 studenter upp korridorerna, det blir ganska så packat.

WGAZ Championships 2010

Publicerad 2010-03-30 04:03:33 i AZ 2009-2010,

Här kommer en lång berättelse om gårdagen. Bilder kommer troligtvis någon gång nästa vecka :)

Dagen började klockan 6.00 då mitt alarm ringde och det var dags att käka frulle, platta håret, lägga show make-up och ta på mig kostymen. För en sista gång :( Sedan blev jag upphämtad klockan 7.30 för avfärd till Phoenix, the State Fairgrounds och Coliseum. När vi kom dit så mötte vi alla andra. Eller de mötte snarare oss för vi var där typ 40 minuter innan vi skulle träffas. Sedan gick vi in för att titta på Academy Youth Guard som uppträder till Over the Rainbow - Eva Cassidy (en av mina favoritlåtar) och de är någonstans mellan 5 - 10 år gamla skulle jag tro - de är så himla söta! Efter det så kollade vi på Gilbert Regional som uppträder till Howdown Throwdown - Hannah Montana och de tjejerna är runt 11-15 skulle jag tro, Junior High ålder.

Sedan var det dags att värma upp så vi körde en massa run-throughs och "cleaned" vissa delar dvs. specificerade hur vi gör just den kombinationen så alla gör samma sak. Sedan kanske även tränarna pekar ut något specifikt som just du ska tänka på för att göra att vi ser ut som en helhet och att vi alla gör samma sak. Den "cleanest" guard vinner. Och den som har mest komplicerat arbete och bra musikalitet osv. :) Sedan gick vi till the warm up-area där vi gjorde samma saker igen. Sedan var det våran tur. Lite pirrigt. Vi har några Guard-ritualer som alltid sker innan man uppträder - vi hoppar 10 gånger. Vanliga jämfotahopp, men det måste vara exakt 10. Inte 9. Inte 11. Exakt 10. Sedan brukar Alice, en av våra coacher, hjälpa oss att ladda och slappna av genom att göra en övning där vi blundar och fokuserar på att fylla våran kropp och muskler med vit, bubblig, ren, skinande luft och andas ut all svart spänning och nervositet. Sedan gör vi även en övning där vi fokuserar på en skinande boll som vi har i våran mage som ska växa och växa och skina som vi ska utstråla till publiken.

Klockan 11.58, för att var exakt var det våran tur att uppträda. Alla rutiner var genomförda och vi var taggade till tusen. Vi log, utstrålade glädje och kärlek och kicked ass! Vi hade våran bästa show ever. Så himla skönt och sorgligt när det var slut. Aldrig mer kommer jag få uppträda med de tjejerna igen, aldrig kommer vi att uppträda till den låten med den koreografin igen. Tre månaders träning och det här var slutresultatet. En supersöt och glad show till Somebody to Love - Glee Cast.

Efter det kunde vi ta det lungt, käka lunch och titta på andra Guards och Drumlines. Sedan hjälpte vi några Guards med deras golv. Jag köpte lite saker; en tröja med Peace, Love & Guard tryck, en flaggväska och en WGAZ Championships t-shirt. Vi gjorde lite allt möjligt. Sedan runt 17-tiden skulle vi hjälpa Black Guard med deras props och golv. Det var Black Guards sista uppträdande också och när de var klara med uppträdandet var de en del som grät. Många är Seniors och de kommer aldrig att uppträda med Guard igen... Min kompis Darci har haft Pam som coach i sex år för att hon var med i Gilbert Regional innan hon började i High School. Sedan tog vi en massa bilder, Black Guard, Gold Guard och båda två. Våra kostymer matchar inte direkt men det gjorde inget!

Sedan hade vi lite dötid igen innan det var dags för prisutdelning. Vi fick heliumbalonger - guldstjärnor. Pam ger alla sina olika Guards olika sorters heliumbalonger; olika färgade stjärnor och hjärtan. Vi såg de sista Drumlines när de fick sina priser. Sedan var det våran tur för prisutdelning. Det är lite annorlunda från hur det är vanligtvis är för under Championships är hela gruppen ute på golvet tillsammans. Man står i led, så det ser lite roligt ut uppifrån - helt randigt. Sedan läser de upp, klass för klass, från den lägsta till den högsta poången. När första, andra och tredjeplatserna har lästs upp för en klass så får de Guarden gå fram för att ta emot medaljer och få sin bild tagen. Det var så coolt att höra thirt place - Gilbert Gold. Vi kämpade in i det sista och det betalade av sig. Så vi fick gå fram och våra coacher gav oss våra bronsmedaljer. Albert och Alice kom till mig samtidigt, de gick från vardera ände av ledet och bråkade om vem som skulle trä medaljen runt min hals. "She is my Swede" sa Alice men Albert vann... hahaha.

Sedan var det bara att packa ihop Black Guards props och lasta in dem i våran släpkärra för att bege oss hem till Gilbert igen. Jag var innan för dörren klockan 23.10. Det var en lång dag men den var helt underbar och jag hade så kul! Vem hade trott att jag skulle få med mig en bronsmedalj hem från State Championships i Winter Guard? För fyra månader sedan hade jag ingen aning om vad det var ens...

Det här blev som sagt ett sjukt långt inlägg men det var en sån betydelsefull dag :)

ps. här är en video från Entity's show. Entity är en grupp som gör det på fritiden. bara för skoj. De två killarna; Adam och Albert jobbar med oss och koreorgaferar delar av våran show. Kolla in hur högt Adam kastar sitt gevär... videon är från våran hemma show förra veckan. jag sitter någon stans på andra sidan, antagligen där uppe i vänstra hörnet där basketkorgen är.

Gilbert High School Pics

Publicerad 2010-03-28 22:54:14 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer ett dussin bilder från GHS, min älskade skola. Hoppas att det kan ge er en liten uppfattning om hur min vardag ser ut :)


The main hall, den går från ena änden från skolan till den andra. I den här änden har vi Administrations, The Auditorium, Principals Office, Records Office etc.

Glasshallen, i mitten av the main hall. Den delar lixom av alla "kontor" och administrativa delar från alla klassrum...

Här är nästa del, till vänster är en massa korridorer med klassrum och till höger är alla P.E-klasser dvs. gymnastik, dans osv.

Mr. Wonderful - en "pageant" dvs. skönhets/talangtävling för killarna på skolan. Den var i Fredags, tyvärr kunde jag inte gå för vi hade träning i Coliseum innan Championships men en kompis till mig vann :)

Powder Puff, en Amerikansk klassiker där tjejer spelar amerikansk fotboll och killarna är cheerleaders. Det är Seniors vs. Juiors och det är den kommande veckan. Jag ser fram emot att se matchen! Jag gick till mötet angående att spela men en av träningarna var när jag hade Guard träning så...

Den amerikanska flaggan så klart. På andra sidan har de en Arizona-flagga.

Tiger hall, som går till höger från the main hall, så det blir som ett stort T.

Mr. Wonderful.

Powder Puff.

Sista delen av the main hall, kafeterian. Om ni kikar i den övre, vänstra hörnet så kan ni se den Arizonska flaggan.

Så här ser de flesta koridorerna ut. Fast målningen till höger är ett undantag. Det är långa korridorer med klassrum.

Dörrarna till mina två engelskalärares klassrum. Mrs Florio till vänster som jag hade i Women's Lit förra året och Senior Composition den här terminen. Till höger är Mrs. Hearnes klassrum som jag har i Creative Writing.

Go Tigers

Bronze!

Publicerad 2010-03-28 08:14:36 i AZ 2009-2010,

I'm so happy! Today was such a good day - we placed third!!! I'll tell you more in the morning (in Swedish) about today. Now, I'm going to bed - I'm so tired. And so happy and just :D

Love
E

Show #5 - Championships

Publicerad 2010-03-27 05:49:56 i AZ 2009-2010,

Idag lämnade vi in våra Senior Research Papers - om man inte får godkänt så kan man inte ta studenten. Men det ska inte vara några problem. Vi har även varit inne i downtown Phoenix vid Coliseum där vi har championships imorgon. De lånar nämligen vårat golv så vi kunde köra några run-throughs idag så vi får en känsla hur det kommer vara imorgon. Jag är så exited! Jag hoppas verkligen att vi placerar oss så vi får medalj, det skulle vara så coolt! Jag klämmer ur mig en snabb kommentar imorgon kväll när jag kommer hem - runt tio-tiden, så ni får veta hur det gick. Vi uppträder klockan 11.58 så hemma hos er är det klockan 20.58 eftersom att ni är nio timmar före (eller hur? ni har väl också ställt om klockan - här i AZ gör vi inte det men i resten av USA gör dem det). Så då kan ni väl tänka en liten glad, god tanke åt mitt håll och ge mig lite extra energi. Vårat tema är ju Somebody to Love så vi ska utstråla glädje :) Jag lovar att jag ska ta bilder imorgon och visa så ni får se några fler guard bilder.

Nu ska jag hoppa i säng, blir upphämtar klockan 7.30 imorgon så det kommer vara en lång dag men såå kul :)

Puss

ps. pappa - bilderna från skolan kommer

202

Publicerad 2010-03-24 05:18:51 i AZ 2009-2010,

En helt vanlig dag. Fast med regn. Träning efter skolan. Igår var träningen superkul - vi delade in oss i par med en tjej från Gold Guard och en från Black Guard sedan fick vi lära varandra vår favorit del från våra respektive shower. Darci lärde mig en del ur deras show där de "kastar" en dubbel dvs. flaggan går superhögt och snurrar två gånger i luften innan man fångar den. Twisten var att man snurrar runt ett helt varv innan man fångar den. Så man kastar, snurrar och precis när man är hela vägen runt så fångar man den. Jag lyckades några gånger men det var inte så svårt som jag trott. Fast innan jag fick kläm på det så landade flaggan på min armbåge så idag har jag ett flashigt blåmärke och det känns väl inte så superskönt när jag lyfter tungt.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Ciao

Renaissance Festival Pics

Publicerad 2010-03-22 05:51:27 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer femton rykande färska bilder från dagen.


Entrén :)

Coola, färgglada och tidsanpassade (?) hus...

Här ser ni lite av alla små bodar och affärer som fanns. Det ser ut som att det var superfå människor där men det var ganska så mycket folk där i verkligheten.

Honey Sticks. Små plaströr med smaksatt honung - jag hade en med smaken Sour Raspberry, väldigt yummy.

Glassvampar som såldes.

Träsköldar :)

Ett "draknäste" med drakägg och allt.

En liten butik med galna figurer, jag har ingen aning om vad de skulle föreställa men de var lite söta faktiskt :)

Här är taket till affären :)

Man kunde få sina händer spådda, sin handstil tydd, ett karikatyr porträtt osv.

Jag köpte mig en frozen, chocolate dipped cheesecake. Mmm...

Vi kollade på en turnering :) Min första ever (jag har ju sett dem i filmer och på TV men aldrig irl)

Riddaren i grönt var "våran" riddare - Sir någonting (jag kommer inte ihåg hans namn...)

Jag tyckte om trädet, sån cool idé.

Det var inte så mycket roliga kommentarer men jag börjar bli lite pömsig och ska gå och drömma snart. Imorgon är det ju dags för skola igen.

Adjö

Renaissance Festival

Publicerad 2010-03-22 02:37:05 i AZ 2009-2010,

Efter timmar vandrandes omkring, tittandes på roliga och intressanta prylar, shower och människor är vi hemma igen. Det var väldans skoj och jag fick en professionell förolämpning; det finns några få människor som jobbar med att sälja förolämpningar som man kan köpa för några kronor och sedan går de fram till vem de nu ska förolämpa och förolämpar personen. Det var så himla roligt! Jag skrattade mig igenom hela harangen, han sa så mycket under så kort tid. Han sa;
- The light in your eyes is only the sun shining through the hallways of your head.
- Your head is nothing else but a bubble that your shoulders blew.
- It's great that you finally found underwear in your size but next time, wear them under your clothes.

Och så avslutade han med att säga;
- He took it like the man he is...
hahaha...

Vi tittade på en show med en kille som hade "knastrande piskor" - cracking whips. Han piskade med piskorna så att det smällde till i luften. Han spelade även munspel och sedan pratade han svenska! Av alla språk. Han sa;
- Se upp för avståndet mellan tåget och perrongen.
Vi gick upp och pratade med honom efteråt och tydligen så var han en utbytesstudent i Växjö för åtta år sedan. Jag trodde att han var svensk för han lät svensk och såg ut att vara från Sverige.

Jag tog 221 bilder så jag ska försöka ladda upp dem ikväll. Ikväll är det förövrigt premiär för serien Life, vilket är en uppföljare till Planet Earth. Så det ska bli kul och intressant.På Återseende

ps. detta var mitt 200 blogginlägg! ville bara påpeka det :)

Gilbert Guard Show Pics

Publicerad 2010-03-21 04:43:32 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer några få bilder från showen idag. Det var inte så många som blev bra men förhoppningsivis kan det visa er lite av vad Winter Guard är :)


Såhär står vi i början av våran show. Jag är i lite till höger av mitten (om ni kan se). Det svart på golvet är vårat "golv/floor". Varje guard (vanligtvis) har ett egen golv och det som är fasttejpat på golvet är vårat. På golvet så har man en mittlinje och så kallade "koner" som man rättar sig efter när man arrangerar kombinationer och drill. På golvet kan man även göra små märken med färgad tejp som man kan ha att gå efter när det kommer till att ställa upp sig i olika formationer under framträdandet. De flesta guard har något tema i sitt uppträdande och målar sitt golv därefter dvs. samma färger, motiv etc. Men eftersom att vårat tema är "Somebody to Love" så behöver vi inte riktigt göra något med golvet - vi, våra kostymer och våra flaggor talar för sig själva :) Jag ska lägga ut bilder på min flagga och kostym senare.

En annan Guard som är i en med advancerad klass än vi. Deras golv är delvis vikbart - ni ser den beiga delen i mitten - den viker de undan i slutet av uppträdandet och ett meddelande framträder. Det är sånna effekter som man kan använda golvet till. En annan Guard viker upp fronten av sitt golv i slutet av framträdandet för att visa orden I Am Free! För att det knyter samman men deras tema.

Mayan Calendar. Det coolaste uppträdandet! Kan ni se att de hänger uppochner mellan varandra och spinner sabers samtidigt? Helt sjukt. Helt klart min favvis.

Inte den bästa bilden över huvud taget men jag tänkte föklara det här med priscermonin. Alla guard har minst en person som representerar dem och man står i samma ordning som man uppträdde. Ni kan se oss lite till vänster/mitten i våra lila byxor och rosa toppar. Sedan presenterar de alla Guards medan man går in. Sedan ställer man sig i en båge runt golvet och ni kan se prisbordet till höger i bild tillsammans med de två prisutdelarna (kaptenerna av Gilbert Black Guard - Michelle & Brittanye). Så när de presenterar din Guard med vilken poäng ni fick och vilken placering ni fick (de börjar i botten och avslutar med guldmedaljen, och de gör det i den ordning som de olika klasserna/nivåerna uppträdde under dagen) så tar man några steg fram och gör någon kort kombination eller rörelse som representerar just eran Guard. Vi gjorde till exempel slängkyssar och hjärtan med våra händer när de presenterade våran poäng och placering.

Hoppas att ni förstår det hela med Winter Guard lite bättre nu. Eller så kanske jag bara gjorde det virrigare. Jag försökte i alla fall ;)

Det är bara att fråga på om Winter Guard (eller var som helst) och jag ska göra mitt bästa för att svara :)

Aloha

Show # 4

Publicerad 2010-03-21 02:28:04 i AZ 2009-2010,

Ahh... Så bra det gick idag :D Jag är så glad. Vi placerade oss på fjärde plats av tio lag. Så nära men det gör inget, vi trycker gasen i botten och presterar ännu mera nästa vecka. Jag gjorde några småfel men det känndes så bra :) Det känns som en bra uppladdning inför championships om en vecka. Hemmaplan och att vänner och delar av familjen var i publiken gjorde att det känns extra kul att det gick så bra. Jag, Niecy och Emily fick även vara "pris mottagare" från Gilbert Gold - även fast vi inte fick ta emot något pris. Varje Guard har nämligen några representanter som tar emot eventuellt pris varje gång. Ni kanske förstår bättre när jag lägger ut bilderna.

Jag ska försöka lägga upp några bilder ikväll, vi får se hur det går. Kanske ska försöka att advancera lite för jag upptäckte nämligen att jag har någon version av PhotoShop på Vaion :)

Ciao

Kommentarer...

Publicerad 2010-03-20 05:00:03 i AZ 2009-2010,

Har precis kommit hem från träning inför tävligen imorgon - då kommer förhoppningsvis Ursh eller någon ta lite bilder under vår show som jag kan visa er senare. Dagen har innehållit Remember the Titans, läsande, träning och misslyckat försök att ta ut pengar. Jag skulle nämligen ta ut pengar men jag blandade ihop min internettkod med min kortkod så det gick inte så bra. Men mitt kort blev i alla fall inte uppätet så jag ska försöka mig på det imorgon igen. Jag har ju mitt andra kort så förhoppningsvis kan jag få ut pengar på något sätt...

En liten sak som jag vill ta upp med Er, kära bloggläsare. Jag är så otroligt tacksam för att just du har bestämt dig för att spendera några minuter och läsa mina ord, mitt liv. Och så kommer man ju till det här med kommentarer. Själv är jag galet dålig på att kommentera på andras bloggar men jag försöker att bättra mig. När man loggar in och ser att man har fått en kommentar eller två så värmer det lite extra. Inte har någon bara läst mina ord men någon  har även lämnat något litet från sig till mig. Så mina kära, tiotal läsare - stort tack till Er som kommenterar och ni andra. Det skulle värma om ni kunde lämna ett litet ord så jag kan få reda på vilka ni är :)

Stor kram
E

St. Patrick's Day

Publicerad 2010-03-19 05:51:40 i AZ 2009-2010,

Jag måste ju berätta att det var St. Patrick's Day igår. Jag har ingen aning om varför vi firar det här i USA men det gör vi alla fall. Man ska vara klädd i någonting som är grönt för annars kan någon komma fram till dig och nypa dig. Man jag tror att det var som en av tjejerna som jobbar hos min tandreglerare sa; att det bara är en ursäkt att få klä sig i grönt, äta grön mat, dricka gröna drycker och nypa folk.Vad jag kommer ihåg (och jag har ju inte ens varit borta i ett år) så firar vi inte detta i Sverige eller hur? Gud vad pinsamt det skulle vara nu om vi faktiskt firade det... Men jag är nästan hundra på att vi inte gör det. På tal om pinsamheter så kan jag ju erkänna världens blunder jag gjorde igår när jag presenterade Ursh för mina kompisar. Jag säger hennes namn och så säger jag att hon är från Australien! Hon är från Nya Zealand! Jag har ingen aning om varför jag sa det men jag kommer nog att få äta upp det ett tag. Jag tror att det kan ha varit för att dagen innan så visade hon mig hur långt det var mellan Australien och Nya Zealand och att de inte är samma land. Ooops...

Adios

Hieroglyphics Trail Hike Pics

Publicerad 2010-03-19 01:41:48 i AZ 2009-2010, Pictures,

Ännu tio nya bilder. På en dag! Är inte ni bortskämda ;) Här kommer bilder från vandringen vi gjorde i söndags och vi vandrade vandringsleden idag igen - det var så vackert. Hoppas att dessa tio bilder kan göra det rättvisa - men det tvekar jag på. Hoppas att ni tycker om det i alla fall.


The Hieroglyphics Trail som vi följde. Det fanns nämligen gamla Indian ristningar - Hohokam för att vara exakt.

Saguaro Kaktus... Den här bilden måste jag säga att jag blev oförskämt nöjd med - den är nu min skrivbordsbakgrund.

Superstition Mountains är berget (bergen?) som vi vandrade i. Jag har även läst att vandringen är 4 miles dvs. ungefär 6,5 km totalt. Idag spurtade jag och Ursh upp dit på rekordfart, vi ville slappa och sola så länge vi kunde - så sjukt skönt att ligga i solen med fötterna i det kalla vattnet.

Sådär såg större delen av vandringsleden ut - lite stenig men ganska så slätt fast det var lite brantare närmare vändpunkten (där vi stannade några timmar för att njuta)

Svårt att fånga på foto men jag älskar att se alla bergen i bakgrunden i olika blåa nyanser. Helt obegripligt stora och obegripligt långt bort.

Kaktus och berg - Arizona.

Ristningar som man kan se när man kommer till "mitten" eller slutet på vandringen dvs. där man vänder tillbaka.

Vattenfall och ström av kallt vatten - smältande snö tror jag att det kommer ifrån, eller vatten som har samlats högre upp efter regnstormarna.

Porlande, forsande vatten.

Jag tror aldrig öknen varit så grön. Självklart har den varit det, men det är svårt att tänka tillbaka på hur brunt det var när vi kom och hur brunt det kommer vara när vi åker här ifrån.

Jag har även några bilder från när vi gick och letade efter en GeoCash. Det skulle bara ha varit runt en kilometer in på en annan vandringsled... En kilometer blev snarare runt tre-fyra. Vi började följa en vandringsled och vi kom närmare och närmare tills vi plötsligt kom längre och längre bort från koordinaterna. Vi gick tillbaka för att följa en uttorkad flodfåra så vi kom närmare och närmare igen tills vi var tvugna att klättra upp en brant backe - mitt i den Arizonska vildmarken. Genom kaktusar, mer kaktusar och rivande buskar tillslut hittade vi GeoCashen. Egentligen ska man inte placera dem så långt från leden men någon gjorde det vilket betydde att vi fick oss ett litet off trail adventure.

Hoppas att ni kan förstå hur vacker det var.

Kramar

Tortilla Flat Pics

Publicerad 2010-03-19 00:36:35 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer den första bildhögen från mitt Spring Break. Bilderna är från Tortilla Flat som är lite som ett superlitet Tombstone - inte lika bra men det var en vacker bildfärd. Det var även en översvämmad väg där - lite av en turistattraktion i Arizona... haha, nej - skojade bara. Ni kommer att se.


En sjö vi åkte förbi och lite av bron som vi åkte över.


Anledningen till att det kallades Tortilla Flat ? jag vet inte. Kanske. Coola berg var det i alla fall.

Old West-ish.

De hade en show. Den var lite B - de visste knappt sina repliker men men. Det var en basic story om några banditer som rånade en bank och sedan var det lite pangpang...

Det ser inte bra ut för bankmannen just nu... Men det gick bra tillslut - han överlevde.

Jag tyckte att den var lite söt. Baby Rattler betyder ju både skallerormsbäbis och barnskallra :)

Exakt - inte spotta på marken, det är äckligt ;) Tyckte tydligen människorna i "the old west" också.

Titta, den översvämmade vägen skapade ett mindre vattenfall :) Ganska så häftigt.

Sjön igen :) Vackert.

Vi stannade vid en utsiktsplats där vi kunde se ut över sjön och där hittade jag lite kaktus-skelett :) Sådär trodde ni inte att en kaktus såg ut på insidan va?

Nu ska jag påbörja uppladdningen av andra bilder :)

xoxo

17 March 2010

Publicerad 2010-03-18 02:45:24 i AZ 2009-2010,

Årets första 80's har varit här! Vilket betyder att det har varit runt 26-27 grader Celsius de senaste dagarna - jag klagar då inte. Idag har varit en skön slappardag á la Spring Break. Vi har lite problem med elen just nu så bilder får vänta tills imorgon (då vi förövrigt ska ut och hika samma trail som förra gången - det var ju så vackert). Eller ännu senare. Resten av lovet kan bli lite fullt upp;
Torsdag - Hike
Fredag - Guard träning
Lördag - Guard Show
Söndag - Renaisance Festival (om nu det stavas så?)

Idag har jag varit hos tandregleringen och fått lite nya regler när det kommer till hur jag ska använda gummisnoddarna och jag ska dit igen om tre veckor. Annars så har jag läst min bok, stickat några rader och solat. Ursh och jag gick till Freestone Park och träffade på några av mina komipsar - helt oväntat. Så vi spenderade någon timme där innan vi knatade hem igen.

Igår var det ju Taryn's födelsedag och den firades med 5 minuters ljuvlig massage, Borders (bokaffär - jag köpte The Pact - Jodi Picoult), Red Velvet Cake ( gott, första gången jag ätit det och det var ju så smaskigt!). En riktigt bra dag :) Hon fick filmen Stardust av mig och Ursh och det uppskattade hon väldigt mycket. Vilket var skoj eftersom att det tog mig och Torrey en halv dag att hitta filmen!

Nu ska jag återvända till min bok.

Ciao

Good Day

Publicerad 2010-03-16 06:01:41 i AZ 2009-2010,

Av någon anledning har jag sjungit på Good Song - Salem Al Fakir hela dagen... Vet inte varför. Såg kommentarerna om att Anna vann Melodifestivalen, har hört låten några gånger. Vi får se hur det går i Europa senare :)

Idag har jag befunnit mig i en bil större delen av dagen. Först åkte vi och käkade lunch och sedan skulle vi bara åka och köpa födelsedagspresenter till Taryn som fyller år imorgon. Det var ju lättare sagt än gjort. Det tog oss en halv evighet att hitta en film... Torrey och jag åkte igenom halva Arizona kändes det som. Men till slut hittade vi den på Wal-Mart. Vi åkte till säkert 4-5 affärer och på vägen hem hamnade vi mitt i rusningstrafik... Oh well, it was just one of those days.

Här om dagen klippte jag och Ursh gräset för första gången. Terry visade oss hur vi skulle göra och jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket när det kommer till gräsklippande. Ursh hade aldrig gjort det förrut, jag gjorde det hemma förra sommaren, men den vi har här är eldriven så man får se upp så man inte kör över sladden. Det är ju inte så mycket gräs som ska klippas men i alla fall :) Sedan när vi var klara så skulle vi vattna gräset, då startar Terry sprinklern - Ursh och jag står där någon sekund innan vi börjar skrika och trycka in oss i hörnet av gräsmattan, närmast huset där vi stod... Det hjälpte inte utan vi blev bara blötare. Efter ytterligare några sekunder sprang vi igenom vattenspridarna och ut på andra sidan. Halva jag var plaskvåt. Hahahaha... Men vi hade sjukt kul - det behövs inte mycket för att roa oss. Låt oss klippa gräsmattan och vi underhåller oss själva :)

Vet att det har varit lite dåligt med uppdateringar de senaste dagarna - Nonnie och Buster har ju varit här (Lorie's föräldrar). Så vi har varit till Tortilla Flats och vandrat. Det blir bilder imorgon eller dagen därpå. Tog mer än 200 bilder/dag så förhoppningsvis blev några så pass bra att jag kan visa dem för er också :)

Sweet Dreams

Yarn & Knitting

Publicerad 2010-03-13 00:38:20 i AZ 2009-2010,

Idag åkte vi till Hobby Lobby efter vi hade lunch på Wildflower (en av mina favoriter!), där kollade vi på garn för både Lorie och hennes mamma virkar. Där hittade jag ett mysigt garn som jag blev kär i så jag köpte mig ett nystan och nu har jag påbörjat en liten stickning. Efter som att jag inte kan sticka något som är mer advancerat än en halsduk så får det bli en mysig grå halsduk till hösten. Det känns ju som evigheter kvar men det kan ju ta mig en liten stund att sticka en halsduk.
Idag var det halvdag och det är sjukt skönt med lov. Ikväll är det fotbollsmatch som gäller, vi åker och tittar på när Taryn spelar och sedan åkter vi någonstans och äter middag, troligtvis. Imorgon eller på söndag ska vi ut och vandra och den andra dagen, om det nu blir imorgon eller söndag så är det Tortilla Flat som gäller. Bilder kommer väl så småning om.

Pappa, jag ska skicka in ansökningar under lovet. Jag lovar.

Ciao

Title of the Day

Publicerad 2010-03-11 00:00:00 i AZ 2009-2010,

I brist på annan rubrik... Ingen träning idag men fullt upp med plugg inför två prov imorgon - ekonomi och historia. Jag längtar efter lov! Idag hade vi våran Senior Breakfast dvs. när vi vanligtvis har våran engelska klass så gick vi till ett av alla ensemble rum. Väl där fick vi donuts och bagels med cream cheese och våran rektor, Dr. Santa-Cruz pratade med oss och frågade vad vi skulle förbättra om vi kunde göra något och vilket råd vi skulle ge de kommande Freshmen. Sedan fick vi en pin av en liten graudation cap med årsnumret 10 på och ett kort med vår Senior Class Motto på;
Our lives are before us...
Our pasts are behind us...
But our memories are forever with us.


Kanske det inte mest originella men jag tycker om det och det stämmer in så bra för mitt år.
Förhoppningsvis kan jag lägga ut en radda bilder inom en snar framtid... Vi får se vad som händer, imorgon är jag i skolan hela dagen eftersom att det är dansträning efter skolan och två timmar senare är det Guard som gäller.

Aloha

Shoes and Shirts...

Publicerad 2010-03-09 05:03:35 i AZ 2009-2010,

Shoppingresultatet av igår blev ett par ballerinaskor (mina första ever...) och två basic-toppar en vit och en grå, en vit och grå randig tröja (perfekt för i sommar) och ett vitt linne med flätade straps. Ett par svarta träningsbrallor blev det också, med guldgula detaljer.

Igår kväll kollade vi på the Acadamy Awards aka. Oscars utelningen. Första gången jag såg det live, Sandra Bullock vann bästa kvinliga skådespelare för the Blind Side, det var hon värd! Underbara film.

Idag har jag haft träning som vanligt. Det är endast sex tränigar kvar :( Blir förhoppningsvis en extra träning på fredag för vi har early release och efter det har vi Spring Break! Vi har våran hemma show den 20 Mars och så har  vi träning fredagen innan. Förhoppningsvis kan vi placera oss bättre på hemmaplan...

Just nu ska jag ta och författa klart en liten berättelse som är due imorgon för min Creative Writing class. The Chocolate Hill :)

Puss på kinden

Saturday...

Publicerad 2010-03-07 05:55:17 i AZ 2009-2010,

Vaknade upp med rinnande näsa och halsont idag. Det var ju inte så skoj, vi hade nämligen en carwash med Guard inplanerad för att göra lite fundraising. Men eftersom att en storm ska dra in imorgon så blev den inställd. Det gjorde mig faktiskt lite glad. Kände inte för att tvätta bilar med halsont och röd näsa. Så istället åkte jag med och kollade på Taryns fotbolls match som hon hade idag. Jag borde ha tränat lite med flaggan för vi fick supermycket ny koreografi, men jag gör det imorgon istället. Förhoppningsvis kan jag och Ursh åka till the Mall imorgon och shoppa loss lite. Jag har även lite läxor som jag ska göra - måste skriva klart min rough draft i min engelska klass och så måste jag skriva några berättelser till min Creative Writing klass.

Ciao

ps. här lägger jag upp 15 bilder (det en mindre evighet) och så får jag en kommentar... come on people - you can do better than that :)

Matsuri Festival Pics

Publicerad 2010-03-04 03:33:35 i AZ 2009-2010, Pictures,

Här kommer ett mindre berg med bilder från festivalen vi var på i helgen. Hoppas att ni tycker om dem :)


De sålde små guld Budahs, gröna elefanter och röda fiskar...

Söta fiskar gjorda av band.

De hade en massa Bonsai-träd. Ett av "Bonsai Konstverken" hade små söta mini-figuriner i arrangemanget - det ser ut som en liten trädgård.

Japanska tecken och Sumobrottare hängde i taket...

Små origami-örhängen. De var gjorda av papper - supercoola.

De hade såklart sushi!

Taryn, Ursh och Matt gjorde lite origami. De kallades fiskar, man satte dem på pinnar och så snurrade dem i vinden.

Så här såg de ut när de var färdiga.

Människor i sk. "Devil Masks" (tror jag att minsann att det kallades)

Jag kärade ner mig i den här klockan.

Såhär såg bottenplattan ut :)

Japanska bakelser. Ursh och jag hade varsin "Choklad Sköldpadda" - Chocolate Turtle - det var som en rund brownie med valnötter doppad i chokladfrosting. Sjukt god!

Jag blev lite kär i det här huset också...

Ett litet pappersparasoll och blå himmel. Vi hade regn när vi kom dit men sedan blev det minsann vackrare väder.

En Japansk Drum Group. De var maffigt att lyssna på dem. (Jag vill ha deras bakgrund som en väggmålning)

Ciao

Besviken...

Publicerad 2010-03-03 04:27:56 i AZ 2009-2010,

Här kommer ett kort inlägg om lördagens tävling. Det gick inte så bra... Eller helt kasst gick det väl inte men vi hamnade på 5e plats av 7 olika guards i våran klass. Jag gjorde några major misstakes, men sånnt händer ibland. Men jag var i alla fall lite besviken. Men till vårat "försvar" måste jag påpeka följande; vi hade i stort sett ingen av våra coacher där för de var i Californien med Black Guard. Vi hade Pam men hon har ungefär fem andra guards i samma tävling. Och sedan när vi hade förberett oss för att framträda så var musiken superlåg i bakgrunden... Fast de höjde den såklart efter som att tiden gick men det tog en halv evighet (kändes det som, eg. några sekunder men allt är viktigt när man uppträder).

På kvällen så var det ännu ett födelsedags party som gällde. Den här gången var det Michelle som fyllde 18 och vi hade en "skattjakt" blir det väl översatt eller en scavenger hunt. Vi delades in i två lag och varje lag fick en lista och en maskot - vi hade en kokosnöt. Sedan beger man sig till ett köpcenter (det gjorde i alla fall vi) och så hade vi en timma på oss att hitta så många saker som möjligt av allt som var nedskrivet på våran lista. Sedan när vi hittade det så var vi tvugna att ta en bild med objektet, våran maskot och alla gruppmedlemmar. Efter en timme (eller vilken tid man nu bestämmer) träffas man igen och ser vilket lag som hittade flest saker. Mitt lag vann :D

I Söndags åkte vi in till Phoenix till den sk. Matsuri Festivalen. Det var en Japansk Festival i Phoenix där de hade "Japanese Drummers", sushi, olika japanska hantverk, samurajer osv. Det var riktigt skoj och intressant. Det kommer lite bilder senare.

Idag har jag varit på utflykt med en klubb från skolan - Tiger Town. Vi åkte till Patterson Elementary School, igen. Vet inte om ni kommer ihåg (om jag skrev om det) men vi åkte till den skolan förra terminen och de kom till oss. Idag träffades vi för sista gången och idag var det "Read Across America Day" så vi gick in i olika klassrum och läste för andra klasser. Jag och min Patterson Pal, Maria, läste boken Felix's Words för en andraklass. De var jättesnälla och helt fascinerade över att jag var från Sverige.

Kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela