Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

23.

Publicerad 2011-10-30 10:02:47 i Books,

Good in bed - Jennifer Weiner
En av många böcker jag köpte när jag var i NY i påskas. En klassisk chick-lit. Men den var inte lika bra som jag trodde. Lite segstartad men den tog sig mot slutet. Handlar om Cannie vars ex. börjar skriva om henne i en känd tjejtidning "Loving a larger woman" vill jag minnas att artikeln hette. Cannie har problem med vikten och bestämmer sig för att gå med i ett program på ett sjukhus för att en gång för alla bli av med sina viktproblem. På resans gång händer både det ena och det andra som till exempel hur hon på en hotelltoalett träffar världsstjärnan som hon nekades en intervju till sitt jobb som journalist... Första steget på ett långt äventyr.

Vuxenpoäng

Publicerad 2011-10-26 22:35:42 i Everyday,

Titta vad jag köpte idag. Glas! Jag tycker att de är snygga och lite bra till allt möjligt. De ska få ligga någonstans till den glada dagen då jag flyttar hemifrån. När nu det blir ;) All-in-One heter de i alla fall och kommer från Cervera - passade på att använda pappas 20% rabatt som gick ut idag (man får inte vara dum ;))

Långpromenad

Publicerad 2011-10-26 22:22:00 i Everyday,

I dagens fina höstväder har jag och fina Therese varit ute och knallat inte mindre än en mil. Över ängar, skogar och hagar i Nyköpingsnaturen. Så nu sitter jag i soffan och njuter av lite välförtjänt bokläsning ;)

El Gouna

Publicerad 2011-10-24 21:28:16 i Äventyr,

Äntligen :D Nu är resan bokad. Om två veckor är vi där Lovisa! Nio dagar på Sheraton Miramar Resort i El Gouna. Så himla nice att se fram emot.

It's the circle of life.

Publicerad 2011-10-18 21:15:15 i Movies,


Den här tidlösa klassikern landade hemma hos mig idag :) Lycka. Så fin musik och underbar berättelse. Och så får det mig att tänka på förra hösten när jag och Therese var i London och såg musikalen - magiskt!

Simba, let me tell you something my father told me. Look at the stars. The great kings of the past look down on us from those stars.

Saturday movie night

Publicerad 2011-10-15 23:25:01 i Everyday,

Har precis landat hemma efter en bio-film såhär på lördagskvällen med bästa Elin. Vi har ju numera nya Biostaden här i Nypan så den var vi ju tvungna att spana in ;) Så på med 3D-glasögonen och kolla på The Three Musketeers var det som gällde på första parkett - vi var lite sena med att köpa biljetter och då var det första raden som gällde... Det var ju i 3:an, en av de mindre salongerna (jag förstår inte varför de inte smällde på lite fler platser i de tre små salongerna när de ändå höll på liksom?).

Jaja, filmen var bra - som en blandning av den äldre versionen av De Tre Musketörerna, Stardust och Pirates. Måste nog säga att originalet ändå är bäst men det var underhållande i alla fall. Man vet ju vad som kommer hända men det var ändå lite nya twistar. Vet dock inte vad jag tyckte om luftskeppen... Hmm.

Nu ska jag i alla fall hoppa i säng. Första gången jag bloggar från mobilen - hoppas att det går. Så det kanske blir lite fler uppdateringar framöver ;)

Peace

I see pink!

Publicerad 2011-10-13 20:33:29 i Everyday,

Den nya designen är klar. Väldigt advancerad ;) haha. Lite lagom inslag av rosa (vilket inte alls är min färg) i Rosa Bandet och bröstcancerforskningens ära.


Klockan är mot mig

Publicerad 2011-10-11 20:52:58 i Everyday,

Upp med en hand om du:
1. Kommit en halvtimma förtidigt till jobbet idag... bara för att du inte tänkte ett varv extra.
2. Vid rätt tid dykt upp på gymmet för ett hurtigt Disco-danspass i lördags kl 10.15 vara för att upptäcka att det var fel gym man var på... I City när passet var i Hamnen.
3. Tänkt att work shopen du anmält dig till på gymmet var på tisdag, när den var i måndags kväll...

Jag och klockan har inte varit kompisar de senaste dagarna. Haha. Av de ovan nämnda har jag lyckats göra alla de senaste dagarna. Men nu kan det ju bara bli bättre eller vad säger ni ;)

Drömmar om Egypten...

Publicerad 2011-10-09 19:19:49 i Everyday,

Gud vad jag längtar efter värme, sol och strand (eller pool!). Galet mycket. Jag och Lovisa håller på att kolla på en färd till Egypten i November. Nu håller jag tummar och tår att vi faktist får till något :) En härlig slapparsemester, det skulle allt vara något.

Cinnamon.

Publicerad 2011-10-04 20:27:26 i Everyday,

Kanelbullensdag :) nom nom. 2 och en halv bulle blev det för mig idag... Hoppas att alla ni fått någon också. Blev bjuden av chefen på jobbet och sedan hade kära mor köpt med sig bullar hem. Något jag köpte med mig hem är tre nya pocketsar :) Har ju faktiskt haft köpförbud på böcker de senaste månaderna, men idag tyckte jag att det var ok att köpa några. Köpte två som var "2 för 99" och sedan gick 3 kr (jag vet, hela 3 kr! haha, noot) till Bröstcancerfonden och sedan en bok som var veckans pocket på Bokia så den var lite billigare än vanligt. Jag köpte i alla fall Morgan Allings bok Kriget är Slut som har fått jättebra kritik men verkar hemsk! Och sen boken Ladies av Johan Hakelius... Och månadens bok som är Lucy Dillons Ensamma hjärtan och hemlösa hundar.

Nu kliar det lite i bokshoppar-fingrarna när jag såg att man kan köpa Leilas nya bok Hello cupcake! billigare om man köper böcker för 300:-, en winwinwin situation ;)

22.

Publicerad 2011-10-03 18:00:00 i Books,

En liten hattaffär på hörnet - Marita Conlon-McKenna
På den upplagan av boken som jag har står det "Det här är nog den gulligaste bok jag har läst på många år! - Länstidningen Östersund". Och jag kan inte annat än hålla med - det är en supersöt chick-litt med extra socker.

Ellies mamma har precis gått bort och hon står inför valet och kvalet om hon ska sälja sin mors gamla hattaffär i Dublin eller om hon ska ta över den själv. Självklart tar hon över den lilla butiken i ett område som hotas av de nya galleriorna som tar över staden. Lyckas hon få den lilla butiken att överleva? Träffar hon en snygg rockbands-manager? Men sen finns ju även advokaten som jobbar för bolaget som försöker anlägga den nya gallerian... Vad kommer att hända?

Genom hela boken vet man exakt vad som kommer att hända men den är otroligt charmig och en skön bok att bara glida igenom med härliga historier som knyts samman.

The Great Escapade

Publicerad 2011-10-02 18:45:51 i Äventyr,

Sitter och drömmer mig bort - typ jorden runt resor. Har snubblat över något som heter The Great Escapade. Det är ett sammarbete mellan tre flygbolag och en värden-runt-biljett. Man får bara stanna en gång på varje ställe och sedan får man bara korsa världshaven en gång... Men inom värlsdelarna får man flyga fram och tillbaka.

USA. Indien. Dubai. Australien. Nya Zealand. London. Singapore. Thailand. Och lite därtill...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela