Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

God Jul

Publicerad 2010-12-26 12:01:09 i Everyday,

En sen God Jul hälsning men här kommer den. Hoppas att ni alla, mina få men fantastiska läsare har haft en underbar julhelg fylld med kärlek, mat och kanske en julklapp eller två. Här firades julafton med mormor och morfar samt kusinfamiljen med en massa mat och lite klappar. Den 23 firade vi med farfar och hans Marie-Louise, vi ska träffa dem idag igen för att fira M-L's 60 årsdag lite sent, hon fyllde i oktober... Igår kom Terese, Elin och Lise förbi och fikade lite, mysigt. Imorgon får jag träffa några av dem när det vankas fika hos Jenny P :)

Jag har blivit piggare och känner mindre i halsen efter operationen men det känns fortfarande. (Lite skönt är det ju att man bara kan gå och dra och dega några dagar utan några krav på sig)

Nu måste jag börja klä på mig, har gått runt i pjamas/myskläder sen operationen (hade lite finare kläder på julafton) men nu blir det jeans som gäller, lite lagom "uppklätt" med fin tröja till :)

Puss på er


En julig bild från förra julen. Gilbert, Arizona. Kan fortfarande inte fatta att tiden går så fort.

Post. Op.

Publicerad 2010-12-23 16:01:59 i Everyday,

Nu har det gått några dagar sedan operationen. Fick komma hem igår morse. Opererades i förrgår morse. Jag hann knappt hoppa i sjukhuskläderna tills jag fick rulla iväg till operationen. Fast sen var det ju lite förberedelser så det tog väl kanske en timma innan jag sövdes. Den blå sömnen som mamma och pappa kallade det för när jag och min bror var små.

Sen minns jag inte så mycket (tur är väl det). Jag minns att jag frös när jag vaknade. Att jag hade en 5a på en skala mellan 1-10 i smärta (hur man nu kan känna efter det när man är så lagom snurrig efter narkos). Jag fick "saliversättning" sprayad i munnen. Jag somnade och vaknade om vartannat. Blodtrycksmanchetten klämmde åt i tid som otid. Efter några timmar fick jag dricka lite vatten, senare lite nyponsoppa och ytterliggare några timmar senare fick jag en macka när jag satt och bläddrade mellan Ernst Jul, I Form Med Anna Anka och Ung och Bortskämd. Jag hade nämligen masat mig tvärs över uppvakningssalen till barn/TV-rummet för att titta på lite TV - så jag kunde bli lite trött så kan kunde sova under natten sen. Jag opererades ju i halsen/utanpå halsen så då får man ta det lite lugnare innan man får äta men det var en väldans god ostmacka jag fick äta där på kvällen :)

Jag fick ligga på uppvaket hela natten, tillsammans med tre andra som hade operats för samma sak - struma. Sedan klockan 09.00 på onsdagen blev vi utskrivna och jag blev hemskjutsad av mamma och morfar. Sedan spenderades resten av dagen i soffan framför The Blind Side och TVn.

Det känns att man är stel eftersom att man spänner sig och att det drar i ärret. Det är lite stelt osv. Det känns som man har vanligt ont i halsen, fast kanske lite värre när man sväljer... Men men. Jag fick några övningar av sjukgymnasten som ska göras så länge det känns lite stelt runt ärret. Ärret sitter långt ner, mitt fram på halsen, just nu sitter där ett förband som ska sitta en vecka. Sedan ska man tjepa med kirurgtejp i 1-2 månader för att det ska bli så snyggt som möjligt...

Och så har ni läst hela rapporten om min sjukhusvistelse ;) Frågor? Fråga på.

There's two sides to everything.

Publicerad 2010-12-17 15:18:44 i Everyday,

På tisdag ska jag opereras fick jag veta igår. Och återhämtningstiden är 2-3 veckor. Så där rök mina planer på att jobba under jullovet. Det positiva är ju att det är just under jullovet och att jag då får ett äkta slapparlov. Anledningen är svullnaden/knölen jag har på halsen sen några månader som jag har varit och kollat upp. De tog ju några prover men det är inte helt tydligt vad dem visar - kan vara struma, eller en tumör. Så det enda alternativet är att operera bort den...

Själv tror jag att det är struma eftersom att mamma har haft det (och opereats för det) och så hade hennes farmor det... Eller något i den stilen.

Så igår var jag och mamma på sjukhuset några timmar för att träffa doktorn och ta blodprov. De fick sticka mig tre gånger innan hon fick napp. Idag var vi tillbaka för att kolla mina stämband hos ÖronKliniken (japp, man gör det där). Det är för att operationen är i det området där det sitter nerver som styr stämbanden så då vill man kolla hur det ser ut innan så att man har något att jämföra med ifall det skulle hända något och för att se så att det ser bra ut i dagsläget. Det gjorde det, han som jag var hos blev helt till sig för tydligen är jag lite onormal i näs-trakterna... hahaha. Jag har gomspalt och det ena med det andra och tydligen hade min kropp kompenserat det på något coolt sätt som han inte sett förrut. Men i och med undersökningen fick jag en liten kamera upptryckt i näsan (fick bedövande sprej först) för att han skulle ta bilder av stämbanden (och min näsa/svalg som han var så fascinerad av). Det var ju inte alls så jättemysigt men men. Det var lite coolt att se bilderna efterråt. Lite overkligt att det var jag.

Efter den undersökningen var det bara att bege sig till provtagningen för att ge dem lite mera blod, det var inte tillräckligt mycket i det prov som de tog dagen innan. Suck. Och idag blev det fjärde gången gillt innan de fick lite blod...

Men nu ska jag inte tillbaka till sjukhuset förän på tisdag då jag ska dit på morgonen och opereras någon gång under dagen. Sedan får jag åka hem morgonen därpå och ta det lugnt...

Så igår och idag har varit ett litet äventyr på sjukhuset. Och nu vet ni vad som händer i mitt liv. Och snart är det jullov. Så i helgen ska jag baka en maassa julgodis och göra pepparkakshuset eftersom att jag antagligen inte kommer att orka det efter operationen...

401

Publicerad 2010-12-16 18:59:14 i Music,

Inlägg 401. Fatta att man har lagt ner så mycket energi och tid på att skriva fyrahundraen inlägg... Här kommer i alla fall ett väldigt kortfattat. Sitter fullt upptagen med att skriva min Filosofi A-slutuppgift, roligare saker kan man ha. För att göra det lite roligare lyssnar jag på musik. Här kommer en av mina tillfälliga favoriter, videon är riktigt fin.
Fireworks - Katy Perry

De spelade den i Globen förra veckan (för en vecka sedan prick) innan Idol Genrepet satte igång...

Symboliska Gåvor

Publicerad 2010-12-14 20:59:24 i Everyday,

Idag har jag kirrat 4 julklappar. Skönt! Två från Bokias hemsida dvs två böcker. Håller vilka hemligt så länge. De andra två var från UNICEF's Gåvoshop. Gå in här och kika om ni inte har en julklapp (eller två) som inte är inhandlade än. Själv inhandlade jag 143 påsar vätskeersättning och ett Skolpaket med 25 skrivböcker och pennor.

Ciao

Lucia

Publicerad 2010-12-13 20:39:42 i Everyday,

Idag har bestått av lucia-tåg, lucia-konsert i St. Nico-kyrkan, glögg, kyla, plugg och studentensnack. Var på musikesteternas lucia-konsert och de var superduktiga :)

Hoppas att ni haft en toppenbra Lucia och fått lyssna till några vackra sånger.

Idol Genrep - Pics

Publicerad 2010-12-10 19:14:36 i Pictures,

Här kommer lite bilder från Idol Genrepet i Globen igår. Jag har som sagt var inte följt Idol men jag tycker ändå att det är kul att se ibland. Det är så häftigt att de sjunger så bra live (som de ska i Idol) och inte bara efter det är remixat liksom... Vi hade toppenbra biljetter och satt på parkett, ganska nära scenen - eller själva lill-scenen som hänger ihop med den stora scenen med den här lilla "bryggan"... om ni fattar ;)


Idol i Globen.

Final Genrep.

Weise. De flesta andra Idoler som gick till fredags finalerna uppträdde - förutom Olle.

Jay under hans första låt - Higher.

Minnahs fösta låt - What You're Waiting For.

Jay i början av vinnarlåten som vi fick höra...

två gånger. Här med Minnah.

Som avslut så sjöng alla Idoler och Jury-Andreas låten All I Need is You.

Gissa vad?!

Publicerad 2010-12-09 15:20:13 i Everyday,

Nu är jag tandställningsfri i överkäken! Alla som har haft tandställning vet hur konstigt det känns när man precis har tagit bort den - det är liksom lent och sammetsaktigt tycker jag när man känner på tändera med tungan (vilket man gör hela tiden). Och så känns de väldigt stora... tänderna. Och så har jag inte vant av mig med vissa beteenden - som att känna efter om något har fastnat i tandställningen, bara det att nu finns det ju intgen tanställning...

Och för att ge dagen en bra avslutning ska jag upp till Globen med 99 andra Enskildingar för att kolla på Idol Genrepet. Jag är ingen extrem Idol-fantast, brukar kolla på auditions men ge upp efter det. Men det blir min första gång i Globen så det bli skoj :)

Igår träffade jag min bästa barndomsbästis Lovisa efter skolan! Vi har inte setts på år och dar. Utan överdrift. Hon hade vart i Nyköping på anställningsintervju och så tog vi en fika efteråt på Huldas. Väldans mysigt var det :) Håller tummarna för att hon ska få jobbet så kan vi ses lite mer nu i julveckorna.

Nu måste jag snart bege mig tillbaka till skolan för att hoppa på bussen som tar oss till Globen.

Ciao

Dagarna går...

Publicerad 2010-12-07 20:12:33 i Everyday,

Helgen var supermysig med kryssning med julbord i Stockholms skärgård med lutande båt. Japp, båten lutade så lätt åt ena hållet så att vi var tvugna att då och då dra upp duken så att allt inte skulle hamna i Marie-Louises knä... Men det blir något att komma ihåg.

Annars så är det mycket plugg just nu, därför är det tomt här. Och det kanske det kommer att vara en stund till... vi får se.

Nu måste jag i alla fall plugga religion och tillverka lite armband till företaget.

3 Dec. 2010 - Snö Snö Snö

Publicerad 2010-12-03 23:40:14 i Everyday,

Jag i Nyköping kan vi summera fredagen den tredje december med ordet snö. Snö. Och mera snö. Idag har det varit en blandning av vräkande snömassor som har fått omvärlden att likna en snowglobe när man tittade ut ur fönstret till ett litet lätt snöfall med knappt synbara flingor. Så drygt 40 nya cm fluffig ny snö har landat på marken. Mamma och jag skottade undan endel men det är ju hopplöst att skotta på tex. trottoaren för då kommer ju snöplogaren några minuter senare och täcker hela trottoaren med snö!

Förutom att skotta snö har jag bland annat hunnit med en sväng på gymmet idag, läsa lite i Lyckan, Kärleken och Meningen med Livet, kollat på På Spåret med mamma och pappa (och jag kom på Carola innan de tävlande gjorde det!), kollat på ett Brothers & Sisters-avsnitt med mor. Har även svängt ihop en morotskaka till imorgon, inhandlat och pysslat ihop en adventsljusstake (vi hade ingen för i år - men nu har vi det och det första ljuset har brunnit hela kvällen för att det ska bli någon skillnad när vi tänder det andra på söndag) och gjort lite annat ditten och datten...

Imorgon åker vi upp till Stockholm i snön för att fira Marie-Louise som fyllde 60 för några månader sedan. Tar förhoppningsvis massor av fina bilder så får ni se vad vi ska hitta på. Mysigt ska det bli i alla fall. Jag ska även passa på att köpa lite mer material till mitt företag. Ni har väl inte missat Embracelets UF? Perfekt nu till jul ;)

Nu ska jag läsa lite bok innan jag somnar. Sweet Dreams.

1 Dec. 2010

Publicerad 2010-12-01 16:57:43 i Everyday,

Ojoj... nu är det redan december. Jag sitter och lyssnar på julmusik - nu är det faktiskt okej och njuter av tända värmeljus och snön. Eller ja, jag njuter av snön innifrån och det är ju underbart vackert, bara det att det kunde ju sluta vara så förbenat kallt ute! Idag såg jag ut som en eskimå med min pälkantade luva över huvudet och kunde inte låta bli att skratta lite åt mig själv när jag mest såg ludd runt ansiktet och var tvungen att lyfta lite på luvan för att se om det kom någon bil när jag skulle gå över vägen...

Jag sitter och komponerar ihop min önskelista, den har varit på gång ett tag men nu är den pretty much färdigskriven. På tal om det fick jag mail om att iPad finns att köpa i Sverige nu - lite lockande men lite dyrt och egenligen lite onödigt. Men den är ju så cool...

Vad tycker ni?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela