Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Att hoppa till av rädsla

Publicerad 2010-10-29 08:30:00 i Citat,

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
- Nalle Puh


Det här får mig att le varje gång - så sött :)

Lansering av ny katergori!

Publicerad 2010-10-28 21:16:51 i Citat,

Ny kategori - Citat!

De som känner mig vet att jag tycker om citat. Även om det går i vågor så har jag en bok jag skriver upp citat i och en citatuppslagsbok som jag fick för några år sedan. Så här kommer det ett citat lite nu och då för en snabb tanke, eller en lång. Eller kanske ett leende.

Spring igen.

Publicerad 2010-10-28 21:07:08 i Everyday,

Idag tog jag fötterna och sprang lite igen. Helt förvånad! Annars så är ju idag näst sista dagen innan höstlovet - tjoho! Fick tillbaka Samhäll C-uppsatsen vi skrev för några veckor sedan och tusan vad bra det gick! Visste inte riktigt hur det skulle gå efter ett år utan analyserande osv. men det gick minsann finfint vilket var väldigt skoj. Speciellt eftersom att Sh C ska vara så svårt. Vi skrev ju Historia B-uppsats för några veckor sedan, om Indien och historiska händelser som påverkat landets utveckling och det gick också kalasbra. Så nu på lovet ska jag fira! Jag och Therese åker ju till London på tisdag till fredag och jag har misann pengar undanstoppade så då blir det mat, musikaler och shopping - både julklappar och till mig själv.

Idag har även vårat kök blivit klart. Eller så klart som det kan bli just nu - fläkten och vinkylen (som jag ger blanka tusan i men mor och far ville ha den och de betalar ju...) är på väg och kommer snart och de sista lådfronterna har inte heller kommit. Men nu har det gamla köket rivits ur, det har lagts golv, målats, installerats kyl&frys, micro&ugn, takspottar, skruvats ihop stommar, skåp och lådor. Det har dragits kablar och ledningar osv. av hantverkare. Och nu står köket fint och skinande (nästan, fortfarande lite byggdammigt) - bilder kommer när det är helt klart :D

Nu sitter jag och kollar/lyssnar på Rosa Bandet Galan samtidigt som jag skriver på min Affärsplan för mitt UF... Det tar tid och är knepigt det här med likviditetsbudgetar men det ska nog bli bra till slut :)

Catching up.

Publicerad 2010-10-27 17:12:26 i Everyday,


Har precis kollat på det senaste avsnittet av Gossip Girl, just nu tycker jag bara det blir bättre och bättre. Säsong 2 var sådär. Men nu ska jag sätta mig och läsa lite i Utvandrarna och senare ska pappa hjälpa mig med bokföring. Hjälp...

Sensommarens solnedgång...

Publicerad 2010-10-26 10:00:00 i Everyday,


På väg hem ifrån Heron City för några månader sedan på E4. Solnedgångar är så vackra, och vi har dem ofta i Sverige men ännu oftare i Arizona. Något jag saknar när man var ute och åkte, gick promenad eller satt i hot tuben och såg alla himlens färger.

Spring i benen

Publicerad 2010-10-25 22:15:46 i Everyday,

Idag sprang jag misann på löpbandet här hemma i filmrummet. Det händer inte ofta kan jag ju säga... Men nu har jag inte tränat på tre veckor (gud vad tiden springer iväg - höhö) eftersom att skolsyster inte tyckte att det var en superbra idé innan vi visste vad svulnaden på min hals var för något. Men efter vårdcentralsbesöktet tyckte min läkare att det var ok med lite träning och eftersom att jag inte orkade ta mig till gymmet så fick det bli löpbandet. Fick lite mersmak efter Tjejmilen i sommras, med betoning på lite. Men Tjejmilen 2011 ska jag minsann springa.

Annars har jag läst Vilhelm Mobergs Utvandrarna idag, inför en analys vi ska göra i Svenskan... Kände att det kanske var dags att gasa igång nu eftersom att den ska lämnas in om några veckor och boken är på 400-500 sidor. Men den var hyffsad, är väl en överdrift att säga att den är superbra än men bättre än många andra böcker man läst i Svenskan i skolan t ex Dvärgen och Thérèse Raquin.

Nu ska jag hoppa i säng, efter jag har sorterat lite klädhögar som klättrat från golvet upp till sägen för att bli sorterade. Att det alltid blir på det sättet, hm... Har prövat ett tidsinställt inlägg imorgon också - får väl se om det funkar.

Sweet Dreams

FN-Dagen!

Publicerad 2010-10-25 16:36:58 i Pictures,

Igår var det FN-dagen som vi firade på NK-Villan i regnrusk... Tipspromenad, fiskdam och rita din egen flagga var lite av det vi bjöd på. Man kunde minsann bli tatuerad också om man ville det. Några av oss var där i lördags och förberedde en hel del så igår var det bara smådetaljerna kvar.

Flaggspelet innan folket kom... Vi hade gjort några för att visa hur man skulle göra - det var fullt med fantasifulla och realistiska flaggor när vi stängde.

Såhär såg det ut i NK-villan innan vi slog upp dörrarna.

Man kunde testa sitt klimatavtryck. Sedan visade vi även Worldometern då och då - superintressant sida med tickande statistik om allt möjligt.

Här kunde man bli gaddad... tillfälligt. Själv hade jag "End Hunger Feed Knowledge" på armen för projektet Skolmat blir Kunskap.

Så här er NK-Villan ut för alla er som inte bor i Nyköping. Och dagen till ära hade vi dekorerat med våran FN-fana och ballonger.

Ballonger. Regniga ballonger, inget vidare väder men vi höll ju till inomhus.

Mi casa

Publicerad 2010-10-21 20:46:54 i Pictures,

Här kommer en bildbomb från mitt rum. En liten egotripp för jag älskar mitt rum. Småbitar ur mitt rum...

En mini-flagga som jag fick från några kompisar dagen innan jag åkte hem...

Inspirationsbilder från min magnettavla ovanför mitt skrivbord.

Inspiration - foto, Marilyn, Disney, prylar, bokmärksänglar...

Ännu mer inspiration - Alla lika alla olika, jukebox, fönster från Grekland (taget av mina kusiners morfar), nya och gamla pins.

Mina älskade String Pocket-hyllor fyllda med mitt mini-bibliotek av pocketböcker. Det är något visst med just pocketböcker och jag vill ha ett helt bibliotek av dem en dag ;) Just nu finns det 76 st med några utlånade, 38 av dem har jag läst hittils - har lite att jobba på.

IKEA PS. Klassiska värmeljusstakar längs fönsterbrädan.

Detaljbild av mitt kaleidioskop jag köpte i USA. Älskar det.

A jar of bracelets.

Filmsamling. Jag älskar filmer. Hela 94 stycken har jag samlat på mig.

Service.

Publicerad 2010-10-21 16:54:03 i Everyday,

Igår landade Skönheten & Odjuret i min brevlåda - som jag berättade om tidigare i veckan. Lite lagom barnsligt glad öppnar jag kuvertet och upptäcker att DVD-fodralet är sprucket. Suck! Jag vill ha ett helt fodral, kan låta lite fånigt men om den ska stå i min filmhylla x antal år vill jag att den ska vara hel. Så jag skickade iväg ett mail till CdOn.com och fick ett svar tidigare idag att de skickar ett nytt fodral helt enkelt - eftersom att själva filmerna var hela och oskadda. Skönt! Då slipper man ju hålla på med att skicka tillbaka hit och dit. Me like!

Snart kommer en bildbomb från mitt rum... Fick värsta fotosuget så istället för att gå ut i kylan klickade jag mig runt mitt rum istället.

Huvudstaden with the girls

Publicerad 2010-10-20 22:02:03 i Äventyr,

I fredags satte jag, Therese, Terese och Jenny oss på tåget i riktning mot Stockholm - över en timme senare än tåget skulle gå. Så efter en extra insatt fika på Café Latte var vi på väg och efter en tur med tunnelbanan ut till Hagsätra var vi framme hos Lise. Där bjöds det på mumsig trerätters vego-middag som sen födelsedagspresent till Therese och Terese. Efter en frusen promenad med hennes hundar och en massa prat slocknade vi.

Efter frukosten på lördagmorgonen och undanröjning av typ världens största diskberg (Jenny gjorde typ allt! Jag torkade några tallrikar och bänkar...) begav vi oss ut på stan och besökte Myrorna, en basar i Skrapan och så fick jag besöka Kristallrummet och införskaffa lite mer material. Efter det satte jag och Therese oss på tåget hem till Nypan, glada och trötta.

Har en ihållande svacka när det kommer till att ta med kameran, här hade jag med kameran men inga ni får se här :P Nu är det skärpning som gäller. Men jag lovar massvis med bilder från båda London-resorna som närmar sig - om mindre än två veckor åker jag och Therese iväg på den första och 20 dagar senare åker jag iväg på den andra. Can't wait!

Från den ena läkaren till den andra...

Publicerad 2010-10-20 21:46:50 i Everyday,

Dagen har bestått av filmtittande i skolan och läkarbesök. På dagens två lektioner - Religion och Svenska kollade vi på Hotell Rwanda respektive Selma. En lagom slapp dag. Däremellan hann jag till vårdcentralen för att kolla en svullnad jag har på halsen, som sjuksyster trodde kanske hade något med skölkörteln att göra. Så då fick jag svälja på kommando (inte så svårt) sedan tog de lite blodprover. Hon fick gräva runt lite så det var ju inte så skönt men sedan blev det två rör och ett smalt ett och det räckte för att jag skulle bli lagom snurrig så jag fick ligga ner någon minut men sedan var jag återställd... Har ju inte tagit blodprov på evigheter. Men om en vecka har jag telefontid med min läkare och så får vi se vad han säger, beroende på vad testerna visar kanske jag kommer få göra andra prover också. Men den som lever får se...

Efter skolan blev det färd till Stockholm (flänger dit hela tiden these days känns det som) och Akademikliniken för att höra vad de har för ev. behandlingsalternativ för ett gammalt ärr jag har på magen. Ärret är från en operation när jag var fem efter en blindtarmsoperation och det blev lite komplikationer efteråt. Det var bara ett alternativ som är tänkbart men det måste jag fundera lite på... Berättar i sådana fall då vad det innebär. Ärret är rätt märkbart på sommaren men det är inget som stör mig jättemycket men kan man göra något åt det. Hm... vi får se.

Bokföring

Publicerad 2010-10-18 20:00:58 i Everyday,

Idag fick tre av oss samhällare som har gett oss på uppgiften att driva UF-företag en snabbkurs i företagsekonomi och bokföring. På torsdag ska vi ha en halvdag med information om vad vi ska tänka på när vi skriver vår affärsplan och hur man hanterar bokföringen på datorn... Ska bli en intressant dag :)

Synagogan, Hare Krishna & Dramaten

Publicerad 2010-10-18 18:30:20 i Everyday,

Torsdags förra veckan bestod minsann av religions- och dramatenbesökardag i hufvudstaden med skolan. Vi fick välja vilka två av dessa vi ville hälsa på; synagogan, Hare Krishna, moskén och ett tempel (buddhistiskt). Jag valde, som rubriken avslöjar, Synagogan och Hare Krishna. Så det var bara att hoppa ur bussen efter färden upp och knalla till synagogan (den som ligger vid Bukowskis...). Den var väldigt vacker och orientalisk, men precis som vår guide sa ganska lik en kyrka också. Vi hade en jätteduktig tjej som berättade för oss om synagogan, om hur det är att leva som judinna osv. Sen fick vi se tora-rullarna som de läser ur när de har mässa, de ligger ju i den heliga arken, ett skåp som hon öppnade för oss och de var enorma! Såg ut som ett prisskåp men de var väldigt vackra. Visste ni att det tar 1-5 år att skriva en tora? Att en och samma människa måste skriva hela? Och om man gör ett misstag måste man börja om från början?

Bild innifrån synagogan, lägg märke till det underbara blå fönstret (som inte syns så jättebra här). Själv glömde jag kameran hemma för jag trodde att det skulle vara lika dåligt väder i Stockholm som i Nypan men det var finfint väder där uppe även om det blåste halv storm...)

Sedan hade vi lunch och paus och sedan tog vi oss till Hare Krishna. Där fick vi också höra om deras tro, ursprung och dagliga levnadssätt osv. Han som berättade var kanske inte lika bra som hon i synagogan men han var ändå bra och svarade på våra frågor. Det avslutades med att vi fick sjunga/be med dem - med en ganska mesig styrka på sången från våran sida.

Bakom kulisserna guidning på Dramaten var det som gällde efter det vilket var ganska intressant. Vi fick se lite av kostymförrådet (det är enormt!) och så fick vi gå ner under scenen och lite här och där. Efter det var det middagsrast så vi gick och käkade på Rice - sushimiddag! Yummie.

Klockan 19.00 startade föreställningen StormenDramaten. Jonas Karlsson, Claes Månsson, Stina Ekblad och Örjan Ranberg var några av skådespelarna i Shakespeare pjäsen. I 3 timmar inklusive paus höll det på med en blandning av långa dialoger, dockteater, dans och lite sång. Kan inte säga att det är det bästa jag sett, alls men den var säkert väldigt bra ur ett Shakespeariskt-fans perspektiv osv. Men lite kul att ha sett något verkligen "kulturellt" haha ;)

Jonas Karlsson som Caliban.

Keep it going

Publicerad 2010-10-15 15:31:39 i Everyday,

Igår var heldag i Stockholm med skolan och vi kom hem runt midnatt... Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis och senare blir det tåg till Stockholm med tjejerna. Historier kommer imorgon eller söndag :)

Puss på er

Things that caught my eye...

Publicerad 2010-10-13 20:41:33 i My Wish List,


Två underbara lampor från Mio, serien In Love. Små tankfulla detaljer som lampstnöret med Peace-märket och den lilla skylten med texten "Make Love Not War" på golvlampan, lite Efva Attling inspirerat känns det...

Underbara små jordglober från Nordik. Fast när vi var där så hade de hängt upp dem så jag är lite sugen på en hängande jordglob - häng upp den i nylontråd och det ser ut som att den svävar liksom...

Jag hittade inte så mycket andra bra bilder på saker jag såg - hade nämligen inte kameran med mig (väldigt o-blogg-proffsigt av mig...) haha ;) Men Bolagret hade också mycket fint.

Lördag i Norrköping

Publicerad 2010-10-13 11:28:39 i Everyday,

I lördags tog vi en liten shoppingtur till Norrköping. Det resulterade i ett stycke vit vinterjacka (känner mig lite som Michelingubben i den - har ju inte haft vinterjacka på länge...), två träningstoppar och ett par vantar på InterSport. En korg vävd av tidningspapper från Bauhaus. Sen käkade vi lunch på sushistället Kimono - namnam, fast riset var lite för varmt och fisken var lite kall men annars var det gott :)

Sedan var vi på jakt efter barstolar till nya köket - om en vecka är rivningen av köket i full gång (och sedan uppbyggningen av det nya). Så vi åkte från inredningsbutil till inredningsbutik, några som jag såg saker som jag ville ha men det vara bara att hålla hårt i pengarna - spara spara spara (spec. efter att ha köpt en dyr vinterjacka - varför ska det vara så dyrt?). Kommer en liten bildspecial med en massa saker jag kärade ner mig i...

Rosa Oktober

Publicerad 2010-10-12 19:34:26 i Everyday,

Har ni sett det lilla Rosa Bandet uppe i högra hörnet? Och hur alla länkar blev rosa - bröstcancermånaden till ära? (De ska i alla fall bli det - kanske kommer så småning om, brukar vara lite segt när man ändrar i designen ibland)

Ni kan fixa en själva genom att gå in här.


Business trip...

Publicerad 2010-10-12 19:32:00 i Äventyr,

Ja, här kommer en liten recap om vad jag hade för mig i torsdags och hur det gick i Stockholm. Till att börja med var tåget försenat med typ en kvart men det var inte så farligt eftersom att jag hade en stund när jag väl kom upp till centralen. Sedan blev det en räk och lax-sallad till middag när jag väl landat i Sthlm. Efter det var det ju äventyret med att ta rätt spårbana och köpa biljett, det var inte så svårt i sig - att köpa biljett och ta sig med tunnelbanan. Men sen när jag väl kom ovanför jord utanför t-banan vid Slussen så var det ju typ kolsvart ute, och regnigt. Hur tusan skulle jag hitta vart jag skulle nu? Trodde att det skulle vara hyfsat enkelt i dagsljus men icke! Så jag chansar och en sån sjuk tur man kan ha, vid närmsta gatuhörn (typ 5 meter bort) var gatan jag skulle upp på och några meter in på gatan låg Kristallrummet. Gud vad skönt det var att det låg så nära.

Efter att jag hälsat på alla så kollade jag runt i butiken på deras pärlor och material. Det fanns mycket att klämma, känna och titta på - tror jag kollade runt i en timma innan jag började plocka på mig material men det slutade med att jag tillverkade Embracelets UF's första armband och köpte in det första materialet till produktionen. Fick också träffa min rådgivare Vanya. Och runt klockan nio var det dags att ta sig till Centralen igen väl där fick jag minsann sitta och vänta i typ en halvtimma och sedan rullade tåget hem. Blev hemskjutsad av morfar och jag var så trött när jag kom hem (tåget kom till Nypan runt 22.50) att jag höll på att bara gå förbi morfar där han stod och väntade.

Det var mitt lilla äventyr till storstaden som gav ganska mycket - lite ny info, material och idéer.

Håll ögonen på Embracelets UF's blogg, där kommer det snart börja hända saker.

Do not disturb

Publicerad 2010-10-11 16:45:41 i Everyday,

Har fullt upp med att plugga inför historia-uppsatsskrivning imorgon så jag sitter här med musik på högsta nivå och skrålar med för att hålla motivationen uppe. Vi får se om det blir lite inlägg senare idag annars blir det imorgon - berättelser om Stockholmsresan i torsdag, Norrköping i lördag osv.

Puss

Relapse: Vampires!

Publicerad 2010-10-06 21:48:33 i Everyday,

Nu är det ju några år sedan men precis som alla andra var jag, under några månader, en enorm Twiligt-nörd. Man fastnar ju som nytuggat tuggummi under en sko i de där böckerna (fin liknelse va?). Och idag fick jag hem True Blood säsong 1 från Cdon och så var jag och mamma inne på Bokia och jag kunde inte motstå erbjudandet om "Månadens Pocket - 49:-" Vampire Diaries Uppvaknandet och Kampen - L.J Smith.

Tv-tittande i höstmörkret...

Vi får väl se om det blir den här boken som får följa med på tågresan när jag ska upp till Sthlm imorgon. Ska ju nämligen på smyckeskurs och träffa min rådgivare på Kristallrummet i och med mitt UF-företag... Spännande och pirrigt. Bara jag hittar så går det nog bra och det ska nog inte vara så svårt heller - jag laddar upp med kartor både i mobilen och i pappersformat från hitta.se. Jag landar ganska sent i Nypan imorgon kväll så någon uppdatering blir det nog inte men på fredag kommer det nog någon ska ni se :)

Puss

Julönskan i höstrusket

Publicerad 2010-10-06 18:48:44 i Everyday,

Vinden stormar något sjukt där ute, och det är grått och ruggigt. Just nu längtar jag till julen - till julbelysningen, julmusiken, juldofterna och snön! Do they know it's Christmas - BandAid spelas i mitt huvud och jag vill se små glittrande ljus när jag kollar ut genom fönstret... Något som lyser upp det mörka och sprider den där sköna julvärmen. Att sitta och planera, göra eller vara ute och köpa julklappar. Inslagningsprocessen och när de ligger där fina under den glittrande julgranen. Ta sig lite vatten över huvudet och försöka göra sitt eget pepparkakshus, dekorera det med smarties, silverkulor, kristyr och florsocker.


Glögg. Pepparkakor. Julgran. Utomhusbelysning. Adventsljusstaken. Julklappsplaneringen. Snön. Chokladadventskalender. Lussebullar. Julkort. Apelsiner med nejlikor i röda band. Tomtar. Och allt annat...

5/10 - Today.

Publicerad 2010-10-05 16:44:06 i Everyday,

Idag har både det ena och det andra hänt känns det som. Jag tog sovmorgon och när jag väl kom till skolan var det dags för (trummvirvel tack) studentmösseprovning! Och herre Jesus vilken beslutsångest! Lund vs. Uppsala. Jeez - det andra gav sig ju nästan av sig självt men det var det svåraste. Man såg ju inte jättenormal ut i någon av dem. Men det blev Uppsala - även om jag såg ut som en sjökapten (eller Kalle Anka om man hellre vill det) men jag kommer ju inte vara ensam sjökapten på studentdagen ;)

Ett besök till skolsyster hanns också med. Min hals har nämligen betett sig lite konstigt. Lite småont från och till igår och lite svullen på ena sidan. Men det var inget akut men om det inte har gått ner om en vecka ska jag prata med henne igen... Så det blev ingen träning för mig idag eftersom att hon tyckte att jag skulle ta det lugnt ifall jag hade en infektion i kroppen. Troligtivs blir det väl ingen träning på hela veckan i sånna fall, om inte svullnaden går ner.

På engelskalektionen fick jag och min grupp reda på att vi var de enda som fick våran projektplan godkänd. De andra får ändra sina (så dem också får åka.). Så det var en liten egoboost men vi var också tvugna att ändra lite i våran projektplan men i huvudsak var den ok. Här kan du läsa mitt inlägg om Mission Great Britain.

Nu ska jag minsan skriva lite på min sammanfattning inför vårt Religionsprov på torsdag.

Ciao

Bad hair

Publicerad 2010-10-03 15:45:14 i Everyday,

Nackdelen med att ha långt hår. Förrutom att det alltid är massa långa blonda hårstrån på allt svart så är den garanterat största nackdelen att rensa golvbrunnen i duschen! Fy tusan. Men nu är det gjort. Skönt att ha det avklarat och slippa det på några månader.

I sommras blev det stopp någonstans mellan min toalett och golvbrunnen så hela mitt badrum blev översvämmat. Där stod jag och moppade vatten i typ 1,5 timma. Men det var troligtvis för att min dusch inte varit använd på nästan ett år och då liksom torkat fast lite... Inte som att jag tänkte på att rensa golvbrunnen innan jag åkte (fast nu kanske man kommer ihåg det till nästa gång?)

Där fick ni en rolig och fräsch uppdatering från min söndag. Nu väntar E! True Hollywood Story - Vänner och Thérèse Raquin. Senare blir det gymmet och lite BodyPump.

ps. nu är jag väldigt sugen på att köpa boxen med alla Friends-avsnitten... men just nu är det avhållsamhet när det kommer till shopping. Kanske ska skriva upp det på önskelistan (det är ju nästan, typ, snart jul... typ)

American Sweets!

Publicerad 2010-10-03 13:23:43 i Everyday,

Nu kanske jag är helt efter med det här inläggen (då kan ni ignorera det om ni vill). Men jag har preics upptäckt att de säljer amerikanskt godis på Discshop.se! Reeses Peanut Butter Cups, Hershey's Kisses, Whatchamacallit's, Starbursts och nästan vad annat du kan komma på i godisväg från Staterna. 

Älskade Reese's Peanut Butter Cups

Whatchamacallit

Starburst - såå gott! (och bra på att fastna i tandställningen)

Ice Breakers Sours - de här var några av mina favoriter. Inte exakt som godis man käkar konstant men supergoda (och sura!). Hade i stort sett alltid en förpackning i väskan. Men de var galet dyra på Discshop - 39:-

Någon dag ska jag minsann beställa hem ett lass American candy men inte just nu. Månaden oktober ska jag försöka att spara lite pengar (det lär ju gå åt lite i London sen och till julklappar...).

Oktober 2010

Publicerad 2010-10-02 11:55:35 i Everyday,

Och så var det redan oktober. Hösten är här med sprakande färger, kyla och blåst. Men då är det ju så mysigt att sätta sig med en bok eller framför en bra film. När man inte har skolarbete att göra alltså...

Men annars så har jag hunnit med lite saker i veckan (har ju varit lite tomt här på bloggen...)
- Hälsade på på banken i torsdags efter skolan. Så kul att se alla jag inte träffat sen i sommras och så hade jag några ärenden också.
- Bakade Fat, Chunky, Chewie Chocolate Chip Cookies i onsdags. Så fat blev de väl inte men chokladiga och helt ok. Inte exakt som jag tänkt mig men det var ju första gången med det receptet så det var väl okej :)
- Träffade Frida på biblioteket helt oväntat igår när jag satt där o pluggade mellan mina lektioner.
- I onsdags var det planeringsmöte inför FN-dagen (den 24 oktober) och på måndag har vi möte igen. Men det går frammåt.

Annars har det väl hänt andra saker också (som jag inte kommer på just nu...) men idag blir nog en slappardag med en bok i högsta hugg och kanske lite plugg också.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela