Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Valborg.

Publicerad 2011-04-30 13:16:50 i Everyday,

Ikväll blir det Beppe, Vallarna och Skeppsbron. Beppe är typisk Nyköpings-student tradition. Vi har alla vita fiskarmössor/Beppe-mössor som vi skriver vårat namn på och sen skriver alla kommentarer osv. på varandras mössor. Kul kul!

Från Wikipedia:
"Beppes personifierande mössa, "Beppemössan", har givit namn till en starkt förankrad tradition i Nyköping. Då studenterna på Valborgsmässoafton låter alla vänner skriva lyckhälsningar på sin vita fiskarhatt. "Beppemössedagen" är för många studenter i Nyköping en större tradition än själva Valborgsmässoafton."


Typ såhär ser de ut :)

New York in 2 minutes.

Publicerad 2011-04-27 10:33:38 i Äventyr,

Här kommer en snabbis på vad jag hade för mig i New York.

Bodde på Times Square. Åt cupcakes och cheesecake (typ världens godaste). Snodde en sked från cafét vid Rockefeller Center för att kunna äta cheesecaken som jag fått med mig i en doggybag. Har ätit brunch i en snurrande restaurang med utsikt över Manhattan. Har köpt mig en supertight studentklänning. Har tittat på FN's Högkvarter men blev besviken på att inga flaggor var hissade och att statyn med pistolen (ni vet - den med en knut vid pistolmynningen) var så liten. Köpt mig en massa Bare Minerals-smink. Släpade med mig 3 kg svenskt godis som sedan skickades till kompisar i USA. Har sett Chrysler Building och Empire State Building. Ätit frukost på Brooklyn Diner. Suttit i trafikkö i timmar. Köpt 3 par skor för mindre än halva priset av vad de kostar i Sverige. Haft fnissattacker med min bror på samma restaurang, två olika kvällar (den typen där man typ bryter ihop och gråter innan man blir normal igen). Gått runt på Barnes&Noble i några timmar. Köpt totalt 7 böcker. Vandrat i ett vackert Central Park med blommande träd. Ätit lunch på The Boat House.

Snart (hoppas jag) kommer bilder :)

Gone...

Publicerad 2011-04-25 13:12:41 i Everyday,

Jag är hemkommen från NY, har firat påsk i flera dagar och sitter idag inne och pluggar. Biler, berättelser och uppdateringar kommer snart. När jag fått ordning på bokföringen, skrivit klart reflektionsdokumentet och skrivit lite på min sena rapport... Jaja, nu är det inte långt kvar till studenten :)

Religion och Kyrka och Morotskaka

Publicerad 2011-04-11 20:33:34 i Everyday,

Sitter och skriver på en gammal religions-uppgift som vi fick för månader sen men som jag inte lämnat in än - uppenbarligen. Till mitt försvar kan jag ju säga att vi inte fått något inlämningsdatum på skiten. Men nu ska det bli klart för vi kan andra saker som ligger och väntar på att bli gjorda så då tänkte jag sätta tänderna i den här ikväll. Har precis slängt in lite morotskakssmet i ugnen i hopp om att det ska komma ut om ca 60 minuter som en finfin morotskaka - redo för frosting. Det blir nämligen fika imorgon eller övermorgon med mormor och morfar och då måste man ju ha något att smaska på. Plus att det är som en liten New York uppvärmning för där vill jag bara äta massa cupcakes, Red Velvet Cakes, New York Cheesecakes... Mmm... Snart är jag där!

Imorgon ska vi till kyrkan med religionen också - för att få lite genomgång på symboler som finns i kyrkan m.m. Och så kanske jag ska på en mässa imorgon för en jämförelse vi ska göra i religionen, vi ska nämligen jämföra symboler i två olika mässor eller gudstjänster i en kyrka... Själv tycker jag att det är väldigt rofyllt att vara i kyrkan men jag kan ju inte säga att jag är kristen, även om jag är döpt och konfirmerad. Jag har faktiskt inte riktigt specificerat vad jag tror på, det är lite av varje. Lite gyllene regeln, karma, what goes around comes around... Men i alla fall så ska jag försöka mig på en mässa imorgon i alla fall för att sedan ta något efter påsk när vi kommit hem, då kan man nog se stor skillnad på symboler i och med allt som händer under påsken inom kristendomen.

Ja, det händer inte så mycket skoj här på bloggen jag vet. Ingen kamera. Inga biler. Plugg. Inte mycket händer. Men snart kommer massor med bilder och skoj från New York. Och förhoppningsvis lugnar det ner sig lite i skolan en stund så kan det komma lite mer skoj här. Håll ut.

Peace

Kameraladdaren!

Publicerad 2011-04-08 16:49:31 i Everyday,

Den gamla har inte kommit fram än och igår beställde jag en ny från DuracelDirect.se som ska komma fram på måndag eller tisdag. Den skickas från England. Så jag håller tummarna att det kommer i tid. Jag beställde en superspejsad laddare som man kan ladda via datorn, i bilen eller som vanligt via väggkontakten. Och så kan man ladda själva laddaren så att man kan ladda batteriet i laddaren utan att den är inkopplad i någon elkälla, som t ex att batteriet ligger och laddas i väskan om man inte har möjlighet att ladda den genom väggkontakten - supersmart! (det här kanske är helt old news men för mig är det helt nytt)

Om en vecka är jag i New York, eller på väg till Äpplet i alla fall. Såå skönt och något jag verkligen ser fram emot! Och det är världens bästa morot för nästa vecka är det mycket som skall göras i skolan. En rapport för ReligionB/SvenskaC, reflektionsdokumentet för PA/UF, ReligionB-uppgifter och lite annat smått och gott. Ska försöka få lite gjort i helgen, annars ska jag mest slappa och träna i helgen.

Just nu läser jag The Pact av Jodi Picoult som är kanonbra. Men efter den boken ska jag garanterat läsa "Water for Elephants" eller "Bröderna Benznins Spektakulära Cirkushow" av Sara Gruen. Snart kommer filmen upp på bio med Reese Witherspoon och Robert Pattinson. Jag har nämnt det förrut - nu kör de trailern på TVn och den verkar kanonbra.

Kompismys

Publicerad 2011-04-07 10:12:07 i Everyday,

Igår var det kompismys här hemma. Har inte träffat dem sen i början av mars när Terese firades. Så då tyckte jag att det var så dags. Så vi fikade och skrattade och pratade och åt pizza och hade det gott. Jag hade bakat kladdkaka i portionsformar och så hade vi en massa frukt till det och Terese hade med sig kakor. Mmm... Det blir ju inte att man träffas lika mycket som när man gick i skolan (även om vi alla inte gick på samma gymnasium) - några av dem jobbar, andra pluggar och vissa bara har det skönt hemma, och så jag som också pluggar... Men igår fick vi till det.

Annars händer det inte så mycket just nu. Pluggar, gör armband och är i slutskedet av att kunna sälja armband så det gäller att passa på nu om någon är intresserad. Toppen att ge bort som födelsedagspresent, studentpresent osv. Embracelets UF - här. Jag laddar också för New York om en dryg vecka - ska bli såå skönt! Och kul! Men jag har fortfarande inte hittat laddaren till kameran så idag efter skolan blir det till att köpa en ny hos Expert om de har den, annars blir det till att beställa en från Internet ;)

Idag är det skola kl 12.10-15.00 som gäller. Samhäll C och Engelska C/Cambridge. Får se om det blir gymmet efter det. Var på ett Easy Line-pass här om dagen följt av ett MRL (Mage,Rumpa&Lår) pass. Så jag har fortfarande lite träningsvärk efter det. Det blev ju sådär med träning förra veckan pga Samhäll C-redovisningen som jag skrev i sista minuten. Vet inte om jag har skrivit det men det gick väldigt bra på den så det kändes skönt :) Idag ska jag få lyssna på andra som gör sina redovisningar, ska bli intressant och kul. Det är så skönt när man själv haft sin och inte behöver sitta och vara nervös...

Jaja, det här blev ju ett långt inlägg. Lite tråkigt kanske så duktigt av er som läst hela vägen. Då vet ni vad jag haft för mig på sistone. Så fort jag kan ladda kameran ska ni få lite bilder från UF-mässan på min urtjusiga monter :)

Jag bjussar på den här bilden igen bara för att den är sommrig och nu är det ta mig tusan vår i luften mina vänner så snart är det sommar igen! - Öregrund 2010

8.

Publicerad 2011-04-05 21:30:21 i Books,

Through a Glass, Darkly - Donna Leon
Tja, vad ska man säga. Lästes för en engelska-klass. Annars hade den aldrig blivit läst! Seg, utspelar sig i Venedig och på ön Murano. Det mest intressanta är väl att den utspelar sig där. Handlar om ett mord i en "glasverkstad" men mordet sker inte förän halvvägs in i den sega boken. Det som är intressant är att det är lite fokus på miljöpåverkan av de olika glas"fabrikerna"...

Passa på!

Publicerad 2011-04-05 20:07:52 i Everyday,

April är sista månaden för att driva UF, sedan ska det avvecklas. Så om någon är sugen på att köpa ett vackert armband för 100 kr där 10 kr går till Stiftelsen MinStoraDag, passa på. Klicka er vidare till Embracelets UF här.

Gone, kameraladdare, gone

Publicerad 2011-04-04 20:08:02 i Everyday,

Jag kan för mitt liv inte hitta min kameraladdare. Vart har jag lagt den? Vart har den varit med? Vart kan jag ha glömt den? Mitt huvud står helt still och jag går letat runt mitt rum typ 100 gånger, ni vet hur det känns - när man letar efter något och känner att man letat på samma ställe tusen gånger och man hittar inte grejen. Till slut kommer den nog fram. Men jag vill ha den nu! Mitt batteri är ju helt stendött. Och jag är nästan hundra på att jag hade laddaren i mitt rum för några veckor sedan... Hmmm! Den är ju säkert i mitt rum - såå frustrerande. Men jag hoppas att den mirakulöst framträder när jag gått in i "nu skiter jag i det här letandet"-stadiet, det är ju då sakerna brukar komma fram. Fingers crossed.

Trötter

Publicerad 2011-04-03 16:41:17 i Everyday,

Studentfest, samhäll C-redovisning, högskoleprovet, gråmulet väder, invidgning av stövlarna jag fick i julklapp, krattat gamla höstlöv som övervintrat på gräsmattan under snön. Mycket har hänt de senaste dagarna och idag känner jag mig ganska trött. Men men, nu är det ganska lungt fram till påsklovet. Den 15 åker jag med familjen till New York. Ska bli såå kul och skönt. Mindre än två veckor kvar :D

Hollister

Time Square

Några bilder från när jag var i New York sommaren 2009, på Prep Camp innan jag åkte till min värdfamilj.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela