Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Two weeks

Publicerad 2009-08-22 01:00:35 i AZ 2009-2010,

Nu har jag varit här, i Gilbert, AZ i två veckor prick! Tiden går galet fort...

Dagens låt One Step at a Time - Jordin Sparks

Vi har en kort stegkombination till den här låten i Beginners Dance klassen och vi skulle ha skills test på den kombinationen idag. Men vi övade för länge, eller vår lärare Ms Rosso lät oss öva för länge. Så på måndag har vi både skills test på den stegkombinationen och en annan plus ett quiz på ord/termer vi fått lära oss för olika positioner osv. Jag vet att jag skrev förrut att det var ballet, det är inte riktigt ballet men mkt vi gör när vi stretchar osv. utgår från första, andra, tredje position osv. Så vi har fått lära oss fotpositionerna...

Idag var andra dagen den här veckan som de spelade The Star Spangled Banner under 1st hour. Så det var bara att ställa sig upp, titta på flaggan (sedan lade jag märke till att det finns en amerikansk flagga i varenda klassrum) och hålla händerna på ryggen. Känner mig inte redo för att hålla handen på hjärtat än...

Nu ska vi till Ocean Blue idag igen.

Love

Ocean Blue

Publicerad 2009-08-21 06:16:56 i AZ 2009-2010,

Måste bara skriva en kortis om ett ställe vi svängde in till idag efter skolan. Lorie fick tipset från några kompisar till familjen - Ocean Blue. Frozen Yoghurt... Yum! Och man får välja mellan flera olika smaker och så "häller" man upp sin egen glass. Och strör på sin egen topping! Sedan väger man hela kalaset och betalar efter vad det väger. Jag tog cheesecake glass och massor av toppings - jordgubbar, vit choklad och cheesecake-kuber. Galet gott!

Imorgon har vi Writers Circle i Creative Writing-klassen dvs. jag måste välja en av mina dikter och skriva den på datorn. Sedan kommer vi att skicka runt dem till varandra och läsa varandras och skriva små kommentarer. Jag ser fram emot att läsa andras arbeten och få kommentarer. Lägger kanske ut några av de jag skrivit här lite senare.

Good Night

Öknen

Publicerad 2009-08-19 01:30:16 i AZ 2009-2010,

Ska eg. göra mina läxor nu, men jag hinner med dem också... Tänkte skriva lite om hur det är att bo i Arizona - öknen.

Jag tkr om det. Visst, det kanske är lite onödigt varmt när det är 110 F (ca 43 C) vilket det var idag. Men vi som inte har ngn pool ("enbart" en hot tub - vilket är mysigt alla andra årstiden förrutom sommaren) är mestadels inomhus på sommaren. Min dag ser ut som så; går från huset - bilen - går en kort bit till skolan - skolan (där man ofta fryser) - gå en kort bit och vänta i värmen - bilen - hem. Så man slussas från AC till AC. Som tur är så är det inte så fuktigt utan luftfuktigheten är väldans låg.

Jag har inte sett så många än så länge men några har jag sett - solnedgångarna. De är underbart vackra och med ökenlandskapet och staden i allmänhet som förgrund... Me like.

Även fast vi inte har någon pool så har jag faktiskt badat i en pool hittils. I söndags, när vi var hos Constance (min områdes rep.) på "poolparty" med hennes utbytesstudenter och lite annat folk. Det var galet skönt att ha en pool att doppa sig i. Men jag klagar inte, jag älskar huset där jag bor också. Och familjen.

Nu kallar läxorna

Ciao

Å, Ä och Ö

Publicerad 2009-08-15 01:57:30 i AZ 2009-2010,

God middag kära vänner! ( i alla fall enligt min tideräkning)

Nu har jag, tack vare en datorkunnig vän till familjen anslutit min dator till nätverket... Det ville sig inte när jag försökte. Så stort tack till John!

Det är så skönt att det är helg äntligen! Och jag har bara varit i skolan sedan onsdag... Men igår satt jag med Government läxan (vocabulary och questions) i stort sett från att jag kom hem från skolan tills jag gick och lade mig. Jag gjorde även några andra små-läxor, tog en dusch och åt middag. Det blev inte den bästa inlämningen men jag lämnade in den idag i alla fall och den var due friday.

Dagens Creative Writing bestod av Coffee House, vilket betydde att våran lärare gjorde pankakor åt oss, det fanns donuts, pop-tarts osv. Så vi satt och fikade medans vi presenterade våra "cards" som vi gjort tills idag. Vi skulle sätta fast en bild, skriva ett citat, ett ord och en symbol på kortet. Mitt citat var The sky is the Limit (mest för att jag tkr om det och för att jag inte har min citatbok med mig...), mitt ord var positive och symbolen fick bli den svenska flaggan. Jag hade lite tidsbrist när jag gjorde den men men, jag fick den gjord i alla fall.

Detta kanske betyder att det kommer kortare inlägg också, om jag sitter vid den här datorn oftare. Vilket jag nog gör eftersom att den är så smidig. Och vi har ofta Torreys laprop snurrandes bland oss när vi sitter i familjerummet (de har världens skönaste soffa!).

Varma, svettiga kramar från öknen

1st Day of School

Publicerad 2009-08-13 03:09:14 i AZ 2009-2010,

Inte gick det som vi trodde att det skulle ga igar inte... Nej, skolan hade inte fatt mina papper fran STS-kontoret (men det var ingen biggie, Lorie ringde dem och sa faxade de over allt direkt). Men nar vi sedan skulle ga till skolskoterskan for att hon skulle kunna saga OK behovde hon se att jag tagit mina sista tva Hepatit A + B sprutor... Jag har mailat inscanningar av mitt vaccinationskort till STS Sverige varje gang efter att jag har tagit en ny spruta men dessa hade inte vidarebefodrats, sa da kunde jag inte fa ett gront kort av skolsystern och bli registrerad (vilket man maste vara innan man kan gora ett schema). Dessutom sa behovde dem en kopia av mitt pass, sa det fick vi ocksa ta o fixa. Som tur va sa hade jag inscanningen med mig, pa ett USB-minne. Sa nar vi kom hem sa kunde jag skriva ut det...

Sa idag hade jag en tid igen, hos Mr Wattawa (han heter det) som ar counselorn som har hand om utbytesstudenterna. Vi ar fyra, tva fran Sverige, en fran Holland och en fran Schweiz. Och idag fick jag ett gront kort fran sjuksystern och allt gick bra. Sedan fick jag valja mina klasser, det var lite trixigt men det blir nog bra. Jag fick veta att jag far vara med pa graduation!!! Jippi! Fast jag far inget diploma, men det struntar jag i - jag har ju inte pluggat har i fyra ar. Mitt schema ser ut som foljer:

Am/ AZ Government
Am/ AZ History
Creative Writing
English IV Womens Literature
Lunch
Beginners Dance
Metals/Jewlery I

Jag borjar kl 7.30 och slutar 14.30... Jag gick hela skoldagen idag (nastan) - fran Creative Writing-lektionen. Som tur var sa har jag engelskaklassen tillsammans med en annan utbytesstudent - Anouk (vet inte om hon stavar sa) och jag hangde med henne pa lunch. Det var lite av en chock! Det var folk everywhere! But I survived!

xoxo


Sorry Lise, det blev inget kort inlagg, men du far utharda det for min skulle - for att stilla din nyfikenhet over hur jag har det har borta i Amerika.

Nickname

Publicerad 2009-08-11 19:33:40 i AZ 2009-2010,

Idag fick jag och Ursula vara nicknames fran Terry. Han brukar namligen ge alla smeknamn, mitt blev Giggles. I like it :)

Ursula blev Youbee, eller hur det nu ska stavas. Han sa att det hade att gora med hennes dialekt :) Men jag tycket om bada smaknamnen... Mitt forsta riktiga smeknamn ever, tror jag :)

Ciao

Greetings from AZ

Publicerad 2009-08-10 20:37:26 i AZ 2009-2010,

Halloj!

Har ingen aning om vad klockan ar hos er men typ mitt i natten... Har ar hon 11.31 am. Igar hamtade vi upp Ursula - utbytesstudenten fran Nya Zeeland och sedan akte vi till en grekisk restaurang och kakade middag. Vi hade valdans trevligt och nar vi var pa vag hem sag vi en valdigt vacker solnedgang - som vanligt har i oknen.

Imorgon borjar skolan, det ar ju bara lite laskigt! Men jag ser fram emot det, jag ska valja ut mina amnen imorgon ocksa, det kanns svart... Det lar ju finnas sa mkt att valja pa. Men det gar nog bra :) Ska folja med Lorie och Ursula till Mesa High (dar Ursula och ena dottern i familjen ska ga) nar hon ska valja klasser och sedan ska vi ga en liten rundtur i skolan... Jag tror att den ar ungefar lika stor som Gilbert H S sa det ska blir spannande att se storleken pa skolan... Lorie sa att jag skulle fa en "Student Aid" forsta dagen eller ngt sannt, som visade mig runt och sa. Det kanns ganska bra, eftersom att mitt lokalsinne inte ar det basta ;)

Hor av mig senare, forhoppningsvis fran min dator, sa jag kan anvanda svenska bokstaver ocksa...

Pussar

Ahoy buddies

Publicerad 2009-08-08 02:18:02 i AZ 2009-2010,

Nu har jag landat i Phoenix, det ar varmt. Det var 39 grader nar jag o Lorie akte till Gilbert High School for att hamta mina papper... Skriver pa familjens dator och har darfor inga a, a eller o. Men detta blir bara ett kort inlagg hade jag tankt. Lagger upp bilder m.m. fran prep. campet senare. Efter 5 timmars flyg landade jag, Julie och Martin (de studenter som kommer att bo i Mesa, valdigt nara dar jag bor) pa flygplatsen och blev valkomnade av vara area rep. och vardfamiljer...

Fick reda pa att familjen ar vegetarianer, vilket inte ar mig emot - spannande att prova. Pa tisdag ska jag till skolan for att valja mina klasser och for att borja samma dag - lite scary. Skolan ar ju enorm! Ikvall ska vi till nagra kompisar till familjen och ata middag. Pa sondag kommer den andra utbytesstudenten, tjejen fran Nya Zeeland.

Karlek

Day II

Publicerad 2009-08-03 02:50:47 i AZ 2009-2010,

I don't have a lot of time. But today we have been to Manhattan and it rained cats and dogs ;) I'll tell you more later. Now were gonna meet to rehears our number for the show on thursday (I think it is - the last evening)...

So Long

Greetings from Prep. Camp

Publicerad 2009-08-02 03:57:55 i AZ 2009-2010,

Hello everybody!

Today is only the first whole day at the camp but I'm really having a great time. Today we have playes am. football amongst other stuff. It was really fun :)

The flight was nice although the last 3 hours on the Heathrow - JFK flight was soo slow. And yesterday evening I went to bed a bit to early so I woke up pretty early, but that's okay since out shedule (?) starts pretty early - today at 7.45. I share the room with a girl from Denmark.

Tomorrow we'll have our first out of two trips to New York City, I'm really looking forward to that! I don't know when I have time to write again - we're having plenty of fun but it's something happening all the time :)

Love

(I hope it workes this time, the internet got crazy last time I tried to post this)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela