Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Auckland

Publicerad 2012-12-19 21:10:51 i Äventyr,

Ja, da var vi i Auckland - sista stoppet pa resan innan hemfard. Och om mindre an 24 timmar sitter vi pa det forsta av tre flyg som ska ta oss hem till Sverige igen. Har i Auckland har vi varit i nagra dagar och vi har utforskat staden sa smatt... Igar var vi bland annat till Auckland Art Gallery dar jag gick pa fotoutstallningen "Who Shot Rock & Roll" och mitt i mitt strosande gick brandlarmet... Sa vi fick glatt ga ut men efter en liten stund fick vi ga tillbaka in igen.

Annars har vi mest strosat runt, det kanns ganska skont och kravlost att vi inte har en massa saker att se, for det ar ju bara att inse att man ar ganska trott efter att ha rest runt i tre manader med konstant nya intryck. Ikvall ska vi i alla fall avnjuta en baklangesmiddag pa en italiens restaurang har i narheten :)

Vi akte ju fran Rotorua dar vi bla akte till Hobbiton. Nar vi var dar borta var vi aven pa en "Maori-kvall" skulle vi kunna kalla det. Det var en liten bit utanfor staden dar vi forst fick se traditionella upptrandanden med dans och sang, sen fick vi sa klart se deras haka (deras "krigsdans" - maktigt!) och sedan ingick middag. Sen fick man aven aka en svang till deras "geyser" - i Rotorua har de manga varma kallor och "rokhal" dar svavelluft kommer upp, vilket resulterar i att det luktar typ aggmok i stort sett overallt. Men det var i alla fall valdigt skoj att fa lite insyn i deras kultur. Men det var skont att slippa lukten av staden nar man akte dar ifran ;)

Kommentarer

Postat av: Richard Caspary

Publicerad 2012-12-19 23:09:47

Välkommen hem! Längtar efter att höra och se allt du varit med om. Kram P

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela