Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Middle of Middle Earth

Publicerad 2012-12-15 10:26:13 i Äventyr,

Japp, Middle of Middle Earth - det är Wellington och överallt hade de flaggor som vajade med den texten. Pga premiären av The Hobbit så klart! Therese och jag hann ju med en riktigt Sagan om Ringen/The Hobbit-inspirerad dag när vi åkte på en heldagstur med Wellingon Movie Tours ut till olika platser där de filmat för de olika filmerna. Sen avslutades det med att vi åkte till Weta Cave som är en affär/minimuseum där special effekts-företaget Weta visar upp vad de har gjort och säljer olika samlarfigurer etc. Riktigt häftigt att se. Sen på kvällen gick vi och såg The Hobbit så klart, på The Embassy där den hade världspremiär. Vi var där på premiärdagen så det var packat med folk - skoj. Filmen var riktigt bra, precis som de tidigare.

Dagen efter det åkte Therese till Lake Taupo. Den dagen var även Ursh ledig från jobbet så det blev en heldag på stranden - härligt sommarväder bjöd Wellington på (vanligt är annars att det är ruskigt blåsigt). Vi hyrde också en carcycle (vet inte om det är rätt benämning men en stor bil/cykel-liknande sak som man kan sitta 4-5 pers i och som man trampar som en cykel).

Det hanns även med ett besök till Te Papa, ett stort museum som bjöd på mkt skoj bl.a. ett STORT pepparkakshus och tre stora troll från The Hobbit. Jag hann bland annat besöka The Botanical Gardens, The War Memorial, Old St Paul's (härlig träkyrka med fina fönster och juliga julgranar) och Cuba Street igår när jag vandrade runt själv då Ursh var tvungen att jobba.

Imorse vid 7.45 åkte bussen från Wellington mot Rotorua och på vägen åkte den förbi Lake Taupo där Therese hoppade på.

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-12-16 17:44:04

Oj oj oj vad mycket som händer i ditt liv varje dag. Roligt att du har träffat Ursh igen. Njut ordenligt av din sista vecka så ses vi på julafton! Kram åsa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela