Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Great Ocean Road

Publicerad 2012-11-13 11:46:31 i Äventyr,

Nu har vi anlänt till Melbourne efter en trevlig tur längs Great Ocean Road. Vi har sett stenformationer i mängder, bland annat kända 12 Apostles, Bay of Islands, London Bridge osv. Vi har ätit pizza på en strand och njutit av solnedgången. Vi har åkt på slingriga vägar i bergen. Vi har ätit lunch i en inaktiv vulkan där det gick en massa emuer (det har bildats en halvö omringad av vatten i den gamla kratern). Vi har fågelskådat kakaduor och färgglada papegojor. Vi har badad i iskallt hav (ingen haj i sikte som tur var). Vi har besökt en av världens mest kända surfstränder som heter Bells Beach. Vi besökte en fyr vid namn Point Lighthouse. Vi har tittat på levande koalor som sitter högt uppe i träden, sovandes så klart. Vi har också besökt en icke-tropisk regnskog och ätit ormbunksskott som smakade valnöt. Självklart har vi också njutit av den vackra kustvägen som det faktiskt är.

Och nu är vi i Melbourne som är betydligt större än Adelaide och vi har inte hunnit utforska allt än men vi stannar här i några dagar till så det ska vi nog hinna med.

Bilder från turen med Twelve Apostles och en skylt ;)

Kommentarer

Postat av: Sandra T

Publicerad 2012-11-14 17:11:54

Oj, vilket äventyr ni gett er ut på! Nu när ni är i Melbourne är ett tips att försöka åka ut till Phillip Island någon dag och kolla på pingvinerna :) Tar någon timme att åka dit men är definitivt värt det

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela