Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Da Nang

Publicerad 2012-09-16 11:54:43 i Äventyr,

Efter 16 timmar tåg så har vi idag kommit till Da Nang. Vi hoppade på tåget igår runt 15.45-tiden och hoppade av idag runt 8-tiden. Vi sov i en sk. "hardsleeper"-kupé dvs inte så mkt stoppning i madrasserna men lite var det allt. Det finns 6 sängar i varje kupé - jag och Therese hade de två mellansängarna. Nedanför oss hade vi barnfamiljer... Det kan man ju säga vad man vill om. Men såhär i efterhand känns det som att det gick ganska smidigt - vi fick lov att fråga folk när våran station kom för det var inte så tydligt skyltat eller utrop som vi förstod.

När vi kom hit till Da Nang började vi vandra mot hotellet/hostlet. Vi hade inte fått med oss ngn karta på var det låg men vi skrev upp namnen på de stora vägarna och tänkte - det kan väl inte vara så svårt... Och det var det inte ända tills vi kom till stranden (som är ganska stor och lång). För då tänkte vi att då ser vi hotellet (öhh... nej) eller så kan vi fråga någon (funkade inte heller som planerat). Så efter ett bra tag (vi hann äta lunch också) tog vi en taxi - då var det drygt en km kvar tydligen ;)

Efter det har vi slappat på rummet och gått på den superblåsiga stranden. Det har varit fint väder men blåsigt. Det var röd flagg så det blev inget badande men det var väldigt varmt och skönt i vattnet. Stranden var i stort sett öde - säkert pga blåsten och sen har vi konstaterat att det kanske inte riktigt är säsong ;)

Redan imorgon kväll tuffar vi vidare med tåget till Nha Trang. Över och ut!

Kommentarer

Postat av: Marie-Louise Caspary

Publicerad 2012-09-20 20:49:57

Oj Emma, vilken fantastisk beskrivning. Vi följer dig och Therese och imponeras av hur ni tar er fram till era olika mål. Att uppleva olika kulturer-vad kan vara mer utvecklande. Här hemma har hösten verkligen kommit, så njut och ta hand om er. Kramar från Marie-Louise, farfar kramar också.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela