Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Ho Chi Minh City

Publicerad 2012-09-23 01:56:11 i Äventyr,

Idag far vi vidare mot nya äventyr i Phnom Penh, Kambodja!

Tänkte bara skriva lite kort om vad vi gjort här i Saigon/HCMC under våra dagar.

Första dagen gick vi bl.a. till en marknad, de ser ungefär likadana ut allihopa men det är kul att känna stämningen i alla fall. Den här marknaden låg nästan i en rondell som den delade med en busstation och bensinmack = galen trafik! Sen gick vi till katedralen som heter Notre Dame och det gamla postkontoret som låg i en väldigt vacker byggnad (det var postkontor där fortfarande). Sen begav vi oss till den botaniska trädgården och satt utanför vid ett tempel för det kostade att gå in i parken :)

Andra dagen åkte vi på utflykt till Cu Chi-tunnlarna och Cao Dai-templet. Det var häftigt att se. Tunnlarna var supersmala! Vi fick prova att gå igenom en liten del av tunnlarna som gjorts lite större för att passa turister - det fanns ju inte mycket svängrum även om de var större än originalen. Drygt 250 km tunnlar finns det på en yta av ca 150 kvadratkilometer. Helt galet!

Idag har vi knatat runt i staden (det vi gör bäst) och varit vid lite tempel/pagoder och nere vid floden. Insupit lite atmosfär i en park där det plötsligt började regna så alla som var där skyndade in där det fanns tak - men snart hade det regnat klart :)

Bilderna kommer från Cao Dai-templet, busk-draken kommer från parken vi var i idag och Notre Dame-katedralen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela