Emmas Blogg

På äventyr genom Asien, Australien & Nya Zealand

Killing Fields & Tuol Sleng

Publicerad 2012-09-25 16:58:13 i Äventyr,

Dagens ord - monsunregn!

Vi började dagen tidigt med att kl 8 hoppa på en tuktuk till The Killing Fields som ligger strax utanför staden. Det var väldigt intressant och hemskt att vara där och höra om alla som blivit mördade där under Pol Pots styre. Usch! Två gånger fick vi ta skydd pga hällregn! Can you say hello monsunregn? Andra gången det slog till ville det liksom inte avta så fort som vi ville så då var det bara att springa till tuktuken som gällde... Rekommenderar varmt att åka dit om någon ska till Phnom Penh i framtiden.

Sen tuktukade vi till det gamla fängelser Tuol Sleng där många hölls fängslade och dödades under Pol Pots regim också... Inte lika gripande som fälten men fascinerande att ha upplevt miljön.

Resten av dagen har vi strosat runt, bl.a. till en Wat-någonting som låg i en liten park i en stor rondell och till ytterligare en marknad.

Dagens bild: Therese vågade prova "Winter melon tea" till middagen. Det smakade dock inte gott. Alls! Vi kan inte riktigt säga vad det smakade men fantastiskt gott var det i alla fall inte ;)

Imorgon bussar vi vidare till Siem Riep!

Kommentarer

Postat av: Richard Caspary

Publicerad 2012-09-25 23:13:50

Angkor Wat! Häftigt, vilka upplevelser! Ni verkar ha lagt upp en bra plan. Kram P

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela